14.6.07

Frankfurt


Com tots sabeu (perquè sou gent informada i intel·ligent i ho demostra el fet que estigueu llegint ara això) properament s'inaugurarà la Fira de Frankfurt, on Catalunya és la cultura convidada.

Com tots també sabeu, hi ha una certa polèmica sobre si hi han d'anar els escriptors catalans o els escriptors en català.

Entenc que hi hagi un cert debat i de fet, la llista dels assistents ja és pública i podem saber que en Monzó farà el discurs inaugural i en Porcel el de cloenda.

Suposo que podríem encara discutir sobre tot plegat una mica més, tot i que jo vull destacar però, al senyor Bargalló.

El director de l'Institut Ramon Llull i encarregat de pilotar l'encaix de tot l'invent a la Fira cobra 122.000 euros anuals.

Sí senyores i senyors, heu llegit bé. Cent vint-i-dos mil euros anuals.
Mil eurets menys que un conseller de la Generalitat.

Si ho comparem amb el Zapatero que cobra 87.000 euros, tot plegat sembla una bogeria.

Entendreu doncs que se me'n foti força qui anirà a Frankfurt, oi?

Només puc pensar en cóm treballar més hores per poder pagar els impostos suficients perquè aquesta colla segueixi vivint tan estresats.



(i encara hi ha qui creu que el Tripartit es trencarà per una qüestió de valors, ideologia, decència, etc..... pobrets)

13 comentaris:

Raül Alcón ha dit...

Francament vergonyós.

Anònim ha dit...

Realment al.lucino amb la capcitat de treure temes per tocar els collosn al govern actual.
Sis plau, crec que si parlem de la fira de Frankfurt hauriem de parlar sobre escritors catalans en llengua castellana sí o no.

La resta, com sempre, buscar la polémica fàcil.

Per cert En temps de CIU quan cobrava el Sr Amb el càrrec d'en Bargallo (o similar)?

Penso en les següents opcions:

1- No cobrava res, CiU era una ONG
2- No se sap el que cobrava. Amb lo qual es demostra una certa opacitat respecte sous.
3- Cobrava el mateix, ergo no hi ha raó de crítica.

En fí, que parlar i debatir sobre polítiques, sobre el govern i la oposició està molt bé i es necessari, però ficar sempre el tema en qualsevol post es forçar la màquina.

Encara com no va haver comentari en el post del Barça. Igual Montilla o ERC o en Saura van ser els responsables de que empates l' Espanyol ;)

Anònim ha dit...

"!Encara com no va haver comentari en el post del Barça. Igual Montilla o ERC o en Saura van ser els responsables de que empates l' Espanyol ;)"

"Tinc la sensació que el país no deixa de ser derrotat constantment, com en un cercle viciós." Odalric, del post sobre l'empat del Barça.

L'intencio hi era, es clar que tambe es casualitat que la revifalla del Barça desprès del Gaspartisme... va coincidir exàctament amb el tripartit (juas,juas)... Aixó sense oblidar que Laporta mante relacions bastant estretes amb la gent de convergència,

Abd el Krim ha dit...

No home, tu pensa que això ho fan per demostrar que l'encarregat -posat a dit, no pas per mèrits- d'una institució cultural catalana és més que el president espanyol.

Forma part l'estrategia independentista d'ERC, sabent el que es paga a l'administració catalana... Qui voldrà ser - funcionari- espanyol?

Guillem Casas ha dit...

1) Odalric! Tu també et descuides d'avisar en els articles no aptes per a cardíacs!! Això no pot ser, jeje!!

2) "Com tots sabeu (perquè sou gent informada i intel·ligent i ho demostra el fet que estigueu llegint ara això)". Això va bastant vinculat a l'article d'avui del Terrat, no? Jaja!

3) Això que expliques és aberrant. I com dius bé, encara hi ha gent que es pensa que.........

Xavi Menós ha dit...

l'eleccio del monzo em sembla molt acertada...

pero tu saps quan cobrava la nuria feliu quan el govern de convergencia?????

Anònim ha dit...

El que queda de tota aquesta moguda, és que els escriptors catalans que utilitzen l'idioma del imperi en la seva professió ens ha fet un gran favor deixant d'assistir a la Fira de Frankfurt, donant tot el protagonisme als desgraciats que escriuen en català.

espiadimonis ha dit...

Els sous exagerats que cobren els polítics són criticables sempre. Governi qui governi. I res del què puguin haver fet els altres pot justificar res. En quan al tema de qui ha d'anar a la Fira de Frankfurt, no crec que hi hagi res a discutir. Si la literatura convidada era la catalana, hi ha d'anar la literatura catalana, i fins on jo arribo a capir, literatura catalana és la que es fa en català, no la que es fa a Catalunya. Quan la literatura convidada sigui la castellana, hi aniran autors que escriguin en castellà, i cap autor que escrigui en cap altre idioma no hi ha d'anar a fer res. Més debat pot suscitar l'actitud de'n Bargalló. Per què collons havia de convidar literats castellans? I ell forma part d'un partit independentista, guardià de les essències? Aquesta gent ja no toca ni quarts ni hores. Sort que els autors que escriuen en castellà han tingut més sentit comú que ell.

Odalric ha dit...

Raül,
ho és molt de vergonyós.

Eleva,
tu creus que em pots justificar una barbaritat com aquesta simplement parlant-me del que feia CiU?
M'importa un borrall de quin partit sigui el vividor de torn.
De fet, aquesta excusa sembla que signifiqui que és igual votar uns que altres, doncs tots tenen la mateixa categoria moral.

Molt maco.

I per cert, ara que ho dius, si no guanyem la lliga és per culpa del Tripartit. Això és ben segur :)

Suga-Agus,
ben interpretat l'article (per fi un!)

Abd el Krim,
vist així és coherent... Hauré de repensar-m'ho doncs :)

Guillem,
1) Tens raó!
2) Jejejejeje.... ben vist!
3) Ben cert...

Xavi,
La Nuria Feliu? per fer què?
Però repeteixo, pq sempre se'm parla de CiU per justificar el que fa el Tripartit?
És que tots són iguals, doncs?
A més, en el meu bloc hi surt cap referència convergent? Pq sempre insistiu per aquí?? (tot i que no m'importa gens, clar)

Repeteixo un cop més: Els que treballem en el sector privat ODIEM cóm es gasten els nostres diners gent que fora de l'administració no servirien ni per posar cafès.

Aquesta és la meva Llibertat.

Saltenc,
es veu que han arribat a aquest pacte... tot molt ambigu i poc clar.
Així fem les coses, sense ser honestos i fent tripijocs.
Com bé diu el Xavi altres vegades, una pena.

Espiadimonis,
Totalment d'acord amb com exposes el tema dels sous.

I sobre la gestió del Bargalló, realment la trobo penosa, com molt bé també dius...

Anònim ha dit...

tema sous:

Ara fem escarafalls pel que cobren els càrrecs públics?

I no, no justifico el que cobra un pel que cobraven abans els altres. el que dic es que abans mai havia sentit una crítica en aquest aspecte. Les crítiques als sous només arriben quan governen les (pressumptes) esquerres.

Es com dir, quan governen els partits de centre-dreta (heu vist que fi m' ha quedat) ja es normal que cobrin aquests sous, ara les esquerres han de donar exemple i fer-ho per 4 duros no?

Ara si voleu la meva opinió sobre aquests sous dirè que es una vergonya veiernt com està el mercat laboral avui en dia, però igualment vergonyòs pels càrrecs públics com per alts directius d' empresa privada (tot i que els diners son seus i no suposen una carrega per l' erari públic).

I sobre la llengua, doncs básicament d' acord amb l' espiadimonis, això es una fira de la cultura catalana, i la cultura catalana es en CATALÀ.

Algú se li ocudiria que en un fira, pose'm pel cas sobre cultura de Anglesa convidessin a un anglès que escriu en castellà? Oi que no?

Si es que aquestes polèmiques absurdes només poden passar aquí, en un colonia espanyola.

Odalric ha dit...

Tema sous:
Jo sempre faré escarafalls quan detecti desproporcionalitat, i aquest és un cas clar.

Els polítics a casa nostra, si els interpretem com a alts directius (doncs la seva gestió s'hi podria assimilar) cobren poc. El seu cost d'oportunitat es elevat (el que deixen de cobrar en l'àmbit privat mentres treballen en el àmbit públic).
Però aquests casos son els menys. La majoria son vividors que si no treballessin a l'administració serien menysquemileuristes.
Això és el que jo critico i de fet, això ho sap la societat i per això cada cop vota menys gent.

Ja no triomfen els valors, només les cadires.
I això ho veu tothom.

Anònim ha dit...

relacionat amb aixó dels valors i les cadires... podries comentar la teva opinió pels últims estira-i-arronsa entre Mas i Duran i Lleida?

Roger T. ha dit...

Personalment el sou de director del Llull, em sembla bastant elevat, però jo contribueixo a pagar-lo gustós, si aquesta institució ha de servir veritablement per crear lligams entre els diferents territoris de parla catalana, i potenciar la nostra llengua i cultura arreu del món. Un sou important per a aquesta institució, també és una manera de fer denotar al món que no és una cosa de quatre arreplegats, que els catalans ens prenem seriosament les nostres coses. Bé, a part d'això, també parlo sobre el tema Frankfurt-Bargalló, des d'una altra perspectiva, però: http://magradaparlar.blogspot.com