20.5.07

Viladecavalls, un Exemple


Viladecavalls és un petit poble del Vallés Occidental de poc més de 7.000 habitants i m'hi vaig interessar quan vaig llegir una notícia al diari.
Es veu que el Quart Cinturó travessa el municipi i el Ministerio de Fomento havia de procedir a l'aixecament de les actes d'expropiació corresponents.
A la reunió, que s'havia de produir a l'Ajuntament, era d'obligatòria assistència l'alcalde i així li va expressar el Delegado del Gobierno i el Secretario de Estado pertinents. L'alcalde estava sota amenaça si no "cooperava" amb les "autoritats"...

La reunió va ser curta. Quan els enviats de Fomento van confirmar que no era segur que el Quart Cinturó passes soterrat pel la part del municipi habitat, l'alcalde els va anunciar que s'oposava a l'aixecament de les actes d'expropiació.
Els enviats de l'Estat van dir que ells ja eren allà i que per tant farien allò que havien estat manats a fer.

L'alcalde va trucar el sergent de la policia municipal i va manar fer-los fora de l'Ajuntament.

L'escàndol va ser majúscul i les amenaces van ser totals. La prevaricació va ser constantment esgrimida i la pressió vers aquest petit alcalde va ser terrible.

Finalment però, des de Madrid es va acceptar el soterrament de l'autovia.

En el municipi de Terrassa, just al costat de Viladecavalls, també va haver una notícia exemplar al diari.
Es veu que es va inaugurar la seva comissaria de mossos d'esquadra amb una dotació un 30% inferior dels policies previstos.
En aquest cas, l'alcalde ho va justificar assumint les raons de la Conselleria d'Interior. Aquestes raons eren que el "model" de la policia havia canviat i ara s'apostava per una política "no presencial" i de "confiança". O sigui, una cabriola que ningú sap que vol dir.

També podem recordar tots perfectament com a Barcelona l'alcalde ha acceptat el retorn del Castell de Montjuïc amb condicions per part del Gobierno de Espanya. Un altre cas exemplar.

On són les diferències?

En el cas de Viladecavalls, l'alcalde es va enfrontar ell sol a totes les administracions implicades en el Quart Cinturó, en especial la Delegación del Gobierno i el Ministerio de Fomento, totes elles del PSC-PSOE.

L'alcalde és de CiU.

En els casos de Terrassa i Barcelona, tots els implicats -TOTS- pertanyen al mateix partit polític, el PSC-PSOE.
Alcaldes, consellers, delegados, ministros, presidentes... tothom col·lega i amic.

Prioritat per les autoritats intervinents: El PSC-PSOE
Resultat pels ciutadans? Zero.

Està clar que quan es tenen els mateixos interessos de partit a les diferents administracions, els perjudicats son els ciutadans ja que ningú defensa els seus interessos.

"Perro no come carne de perro" em van dir un cop i està clar que això es va aplicar sense contemplacions a Terrassa i Barcelona.

A Viladecavalls, per sort pels seus ciutadans, un alcalde es va arriscar per defensar el seu poble.

Tot un Exemple...

29 comentaris:

Xavi Menós ha dit...

mmmmmm... interessant però... el quart cinturó és necessari?

Odalric ha dit...

Xavi,
pel contingut de l'article, el Quart Cinturó és el de menys... però ja que ho preguntes, les infraestructures són imprescindibles i aquesta no és l'excepció.

Vida quotidiana ha dit...

Hola Xavi,

Deixa'm fer-te una pregunta amb mala bava: Era necessari desdoblar la N-II al pas per La Panadella? :D

Personalment crec que el IV Cinturó és una obra necessària (proveu d'anar de Granollers a Sabadell un parell de dies per la carretera actual i ja veureu si teníeu cap dubte). Ara bé, fer infraestructures no significa fer nyaps, cosa a la que desgraciadament ens tenen molt acostumats. Bona part de l'oposició a nous projectes és precisament per aquesta associació.

Odalric,

M'ha semblat molt interessant el que dius, però crec que aquí el que importa és la persona (en aquest cas l'alcalde), no el partit. D'alcaldes mesells n'hi ha a tot arreu, i d'alcaldes que en un moment donat s'han posat ferms i fins i tot s'han barallat amb el seu propi partit també n'hi ha a tot arreu. El problema és que dels primers no en solen abundar i dels segons en tenim de sobres.

espiadimonis ha dit...

Una de les raons per les quals passen aquestes coses és que els nostres polítics deuen el seu càrrec al partit i no pas al votant i mentre sigui així, obeiran el partit. Potser en els municipis no es nota tant i per això tenen un cert marge de maniobra, però veient el teu post, Odalric, ja veiem que hi han polítics que es posen el marge a cert lloc que no esmentaré.

Anònim ha dit...

Bonic exemple,
però si tots els alcaldes fessin el mateix (pensar només per la seva gent)potser el Quart Cinturó s´hauria de fer 5 anys més tard.
Podriem dir que aquest també és un exemple d´egoïsme, per part de Viladecavalls, posant traves a una infraestructura que esperen molts altres ciutadans ?
Jo no sé si penso això exactment, només deixo la pregunta pq algú la llegeixi i hi digui la seva.
Salut !

Anònim ha dit...

ojoporojo, l'interes general segons CiU consisteix en pactar quan sigui i com sigui... per mantenir-se a la poltrona. Mai han deixat pasar una sola oportunitat per demostrar-ho.

Odalric ha dit...

David,
és ben cert que la persona és molt important a l'hora d'anar a votar. Normalment als pobles, on es coneix tothom, és on el candidat és el factor més important.
Tot i així, no sempre la persona pot ser tot l'independent que voldria. Sobre tot en les ciutats, on l'aparell del partit polític està fusionat amb l'administració.

De fet, en les grans ciutats el candidat realment no pinta res i a Barcelona en tenim un exemple clar.

Quan el Maragall va fer nosa, se'l va fer fora de l'ajuntament sense problemes i de fet, se li ha tornat a donar la patada al cul fa ben poc motivant la seva queixa pública.

També s'ha eliminat el Clos de l'escenari quan ha calgut i no hi ha hagut cap problema per posar un total desconegut al cap davant de l'ajuntament, prova màxima que el candidat aquí pinta ben poc.

És a dir, a les ciutats els alcaldes acostumen a ser presoners de l'aparell de partit i per això convé fer fora el partit del govern si no volem que ens governi una mena de dictadura de partit únic.

Que a la Generalitat i a Madrid hi hagi el mateix color polític que al teu municipi és simplement un problema pels seus habitants.

Quan no coneixes l'alcalde per saber si pot plantar cara al seu propi partit en benefici del seu municipi, el més practic és el repartiment del poder i evitar que totes les administracions estiguin controlades pel mateix partit polític.

Espiadimonis,
aquest marge està clar que no l'arrisquen a les ciutats pq són presoners dels aparells de partit.
Aquests alcaldes son totalment prescindibles i ells ho saben.

Ojoporojo,
l'alcalde de Viladecavalls no s'ha negat a sacrificar el seu poble en benefici del país, però ha sigut fort per defensar els seus habitants i plantar cara davant qui calgués pq el Quart Cinturó és fes bé.
Sí al Quart Cinturó, però ben fet.

De fet, són ERC i IC-V qui s'oposen a aquesta infraestructura i en tot cas son ells els que posen pals a les rodes i per tant, segons el teu raonament són ells els egoistes.

Tot i que a ERC, com que son tan llestos, diuen que ja no es fa el Quart Cinturó, si no que el que es fa es "l'autovia orbital"...
Ells com sempre tan ridículs.

Suga-Agus,
quan et poses sectari perds tot l'interès... que no ho veus, home?

Montserrat ha dit...

El tema del que parles és molt seriós, però... la foto és una preciositat

Anònim ha dit...

"Que a la Generalitat i a Madrid hi hagi el mateix color polític que al teu municipi és simplement un problema pels seus habitants."

Si ja,explica-ho a Hospitalet on les infraestructures per moillorar la vida dels ciutadans han crescut de forma brutal.

Llavors quan manava CIU a la generalitat, els municipis amb alcalde convergent també tenien problemes? Et recordo el ".....hem de fora el Royes però ja!"?

No fotem home! l' exemple d' aquest alcalde es certament valuós, però a partir d' un exemple fer-ne la generalitat es d' un simplisme demagògic que tira d' esquenes.

I per cert, no vaig poder repondre a l' anterior post però en faig un petit comentari, acusar ara els que ens cagavem en Sarkozy (tot i que no hem cremat res de res) perque no ens agradava la seva ideològia d' haverla espifiat és ventatjista i pobre. Sencillament perque nomenar ministres és una cte simbòlic. Està bé que mostri un perfil obert, això no ho nego, però el que valen son les polítiques, no els gestos. A mesura que veiem la seva acció de govern en parlem.
I per cert, una mica contradictori no, això de celebrar aquests nomenaments? Tenint en compte que ha posat un perillòs esquerranòs cocom aministre només hauries d' esperar tots els mals possibles. Doncs com tú dius l' esquerraa i les seves polítiques només generen mandrosos, lladres, ploraners i la paràlisi de la eficiència en el desenvolupament dels paisos.

espiadimonis ha dit...

Clar, i l'expulsió del nou ministre d'exteriors, Bernard Kouchner del partit socialista per haver estat nomenat per Sarkozy deu ser la resposta ideal, oi? Ai!, aquesta esquerra sectària, com se'ls veu el llautó!

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Odalric,

Per casualitat he vingut a parar al teu bloc i he llegit el que dius del Sr. Homs. La veritat és que el Sr.Homs va muntar una farsa per semblar un màrtir, però aquesta farsa es va desmuntar a principis d'aquest any. En relació al tema del 4C, el Sr. Homs va mentir d'una forma flagrant als veïns i veïnes de Viladecavalls, a les entitats i associacions i a tots els grups polítics. El soterrament d'aquesta infraestructura al pas per Can Trias ja estava negociat des del juny del 2006. En aquell moment, hi havia un pacte de govern ERC-CiU i la negociació amb Fomento es va fer a través d'un diputat d'ERC i de la primera tinent d'alcalde d'ERC. Aquell mes de juny CiU va incomplir el pacte de govern i ERC va abandonar el govern. El passat mes de novembre, l'alcalde de Viladecavalls va escenificar un victimisme purament electoralista, simplement pel fet que a la Delegació de Barcelona de Fomento encara no tenien els plànols de les negociacions que ERC havia realitzat el juny del 2006. El Sr. Homs volia esborrar tota la contribució de la resta dels partits, i va incomplir tots els acords de ple de l'Ajuntament de Viladecavalls, que marcaven que tots els partits polítics de Viladecavalls havien d'actuar amb una sola veu en aquest tema, ja que tots estem en contra del traçat actual del 4C al pas per Viladecavalls.

La història és molt llarga, però t'asseguro que el Sr.Homs no és cap exemple a seguir. Tot el contrari, el Sr. Homs és un mentider i, en menys d'un any, ha perdut la confiança de tots els grups polítics de Viladecavalls.

Mira't aquest enllaç i els vídeos que conté. Són molt clarificadors:

http://lluissoler.blogspot.com/2007/02/roda-de-premsa-el-perqu-de-tot-plegat-o.html

Lluís Soler Turu ha dit...

Et poso els enllaços de nou:

http://lluissoler.blogspot.com/2007/02/roda-de-premsa-el-perqu-de-tot-plegat-o.html

http://www.youtube.com/watch?v=HkK1gmxMQw8

http://www.youtube.com/watch?v=0f1s6qtxw1k

http://www.youtube.com/watch?v=gIkpOXi0mZI

http://www.youtube.com/watch?v=n94OFSDSRM4

http://www.youtube.com/watch?v=mZ6Sbm8x84E

http://www.youtube.com/watch?v=PpZjc0UTTG8

Aquesta és l'altra cara de la moneda. T'asseguro que el Sr. Homs no és cap exemple a seguir.

Anònim ha dit...

No compartir la opinió amb el blogger et converteix en sectari?
Ah no! que era la presumpte defensa de la expulsió del ministre d' exteriors del partit socialista.

I dic presumpte perque en cap moment ho he defensat, però va perque vegis que soc sectari de debó la defensaré.

Per començar qui cregui en la democràcia interna dels partits o bé és un ingenuu o bé mai ha estat ficat a dins. Ja! i desprès critiquen a ERC per ser un partit assemblari dient que això fa poc seriós....
Al Partit Socialista Francés, a CiU i fins i tot al PORE s' actuaria així amb qualsevol.
I si no mireu que ha fet el PP amb Joaquin Calomarde, i per quelcom tan poc greu com publicar un article a PRISA.
Vol dir això que estigui bé? No, però el que si és sectari és només mirar els casos que interessen i obviar la resta.
Si ja ho diu l' Odalric, no hi ha res més trist que viure esclau de la pròpia ideologia.
Ah! i el llautó no se'm veu, soc d' esquerres i així ho he reconegut des del primer dia, no em cal dissimular. Altres es posen disfresses d' objectivitat, realisme, responsabilitat per dssimular que son de dretes. Cosa que no entenc, doncs essent una postura oposada a la meva es tan lícita i respectable com ser d' esquerres.

Anònim ha dit...

Que gran. I és que resulta de calaix, entre la Xene, diputacions, Govierno, i ajuntaments socialistes intenten no fer soroll i no fer-se mal. Ni el Montilla pot deixar en fals al Zp ni un alcalde la Generalitat, i si això vol dir callar i no defensar els interessos concrets dels ciutadans... doncs mala sort per ells.

Ojoporojo, egoisme també és voler infraestructures que et beneficien tot i que destrossen un poble al qual no hi vius.

I jo vull més presons, però al poble del costat. I narcosales, però en un altre barri. I vull energia eòlica però que la posin al Montsant i no a la porta de casa meva. I més depuradores i plantes recicladores però als terrenys del meu municipi i vull zones verdes i aire pur.

La gent de Viladecavalls tenen la sort - o l'encert- de teniu un alcalde que no està supeditat als interessos del partit de controla Ministerios, Generalitat i diputacions. A la gent de Viladecavalls només el defensarà d'aquests interessos el seu alcalde com als catalans només el President. I aquí acaba la bonica historia d'un poble que te un president supeditat als interessos del Presidente.

Anònim ha dit...

Molt bona, amic Odalric. Si és que no pot ser d'altra manera, i tot gràcies a ERC, no ho oblidem.

Curiosament, fa unes setmanes vaig publicar al meu blog un post amb un cas semblant, potser fins i tot més greu: es tracta del pas de l'AVE per Girona i com el ministeri de foment està xulejant l'ajuntament gironí sense que l'alcaldessa hi posi cap pega. Aquí no sabem ni quan arribarà el tren, ni per on passarà, ni com es farà l'estació ni res, i la Pagans ho despatxa dient que "l'important no és quan arribarà el tren, sinó que arribi bé". Per llogar-hi cadires.

L'absència de contrapoders està portant el país a la paràlisi. La realitat és la que és, però sempre n'hi ha que no la volen veure. I tot plegat per l'obsessió d'enfonsar CiU.

suga-agus,

El dia que abans de parlar et treguis el carnet del partit de la boca ens faràs un favor a tots. Per sentir consignes de pa sucat amb oli, ja tenim els anuncis electorals.

Anònim ha dit...

Nahmànides, per començar la teva pressumpció del carnet de partit es totalment errònia. En segon lloc CiU es un partit que es trova totalment aïllat per voluntat própia, de fet es la situació que sempre van volguer quan encara manaven... i els hi fot ara, quan veuen el poder nomès de lluny.

El tripartit en camvi, va començar fa temps, quan a l'Ajuntament de Barcelona ni tan sols necessitaven els vots de ICV o ERC. Uns van decidir anar per lliure, i els altres treballar en equip, un error de càlcul evident per part del convergents... però a la dreta ja savem com l'hi costa rectificar els seus propis errors. Sempre tant sobradets.

(per cert, no entenc aquestes rabietes i abusos verbals... ja haurieu d'estar ben acostumats a perdre, sobretot a l'Ajuntament de Barcelona)

Anònim ha dit...

Suga-agus,

Això del carnet del partit era més aviat una metàfora, tot i que pensava que no caldria explicar-ho. I demostra, de passada, que es pot ser igualment sectari sense pagar quotes trimestrals.

Així doncs, CiU es troba aïllada per voluntat pròpia? Aquesta sí que és bona! CiU està aïllada per voluntat d'ERC, que ja el 1999 tenia cuinat el tripartit amb en Maragall, però els van faltar un parell d'escons, em sembla recordar. I així mateix ho va confessar en Maragall en alguna de les recents i sucoses entrevistes que ha concedit.

Evidentment, això no és culpa del PSC, que és el rival natural de CiU i que, per tant, buscarà apartar-lo de tots els mecanismes del poder. És culpa d'ERC, i forma part del seu "gir estratègic". Deixa't estar de polítiques d'esquerres i de progrés. Potser tu hi creus, i ho trobo molt respectable, però ERC només creu en la destrucció de CiU, i em sembla que a aquestes alçades negar això és tancar els ulls a la realitat.

PETATS A ULTRANÇA ha dit...

Bé penso que no puc afegir res en aquest debat que no s'hagi dit, només dir que tens una filla molt guapa.

Anònim ha dit...

En certa manera deueixo que m'has donat la raó. Què ha fet CiU (al govern de Catalunya desde 1980) per guanyar-se el suport i la confiança de ERC... que ara necessita imperativament? A les hores, perque ara es consideran amb el dret d'exigir que els hi regalin els seus vots?

Peró entenc que desprès de 24 anys de pujolisme ininterrumput, es molt fàcil confondre la leialtat a Convergència... amb la leialtat patriótica envers a Catalunya. Personalment em considero molt més proper al tripartit mateix, que no pas al PSC (encara que no t'ho empassis) De fet mai vaig votar a Obiols... ni tampoc a Felipe González.

Per molt que es vulgui interpretar els fets actuals (i la doble leialtat esquerrans-nacionalistes de ERC així ho permet) la veritat es que el tripartit es la resposta a una identificació molt arrelada i majoritaria a la societat, amb el catalanisme d'esquerres. Circunstància a la fí assolida, i que tenim el dret de gaudir amb certa pau... al menys durant una temporadeta.

Raül Alcón ha dit...

Un article sensacional, Odalric.

Odalric ha dit...

Montserrat,
sí que és maca la foto sí... :)
(se'm cau la baba amb la meva petitona... què és nota molt??) :)

Eleva,
l'exemple de l'Hospitalet em dona la raó i no sé si és això el que volies...
Jo entenc que no t'agradi la meva reflexió però amic meu, és la pura realitat. Els aparells de partit avantposen l'organització i el manteniment del poder davant qualsevol altre consideració (i Barcelona és un exemple excel·lent).

L'única vacuna que tenim els ciutadans és el repartiment del poder per combatre el model de partit únic (i estic segur que en el fons em vols donar la raó).

Sobre el Sarkozy, m'alegro que diguis que primer l'haurem de veure actuar...
És precisament això el que jo volia reflectir, la necessitat de no prejutjar i etiquetar una cosa com a lepenista abans fins i tot de nomenar govern.

Per cert, el perillós esquerranós que ha posat (agafant les teves paraules) i fundadaor de Metges sense Fronteres, deu ser per vosaltres un neocon pq és partidari de la "intervenció" allà on calgui. I això contradiu el pacifisme xorra de la nostra esquerra autòctona...

Espiadimonis,
és ben cert que l'expulsió defineix molt bé certes coses...

Lluís Soler,
he estat repassant les qüestions que em comentes i t'he de dir el següent:

1.- Ets regidor d'ERC al poble, o sigui part implicada i per tant interessada per fer consigneta.

2.- Ets d'ERC, o sigui contrari al Quart Cinturó i per tant, no tens credibilitat quan dius que aquest "tema" l'havíeu negociat vosaltres.

3.- Però a més, ens hem de creure que "un diputat" d'ERC que no especifiques (no teniu nom?) va signar uns pactes no escrits amb Foment... els quals no podien ni fer un gargot per reflectir aquest compromís?

4.- Així doncs, ERC creu ara que el Gobierno de Madrid respecta suposats pactes verbals secrets... Sembla més aviat que us conformeu amb un copet a l'esquena i la presa de pel constant.

5.- Revisant la composició política del poble i les teves reflexions personals com a regidor, està clar que entres en qüestions personals amb l'alcalde impròpies del teu càrrec institucional que deixen molt clara l'impossibilitat d'un pacte de govern que no sigui amb el PSC-PSOE i IC-V+EUiA.

O sigui, el Tripartit és la teva única opció i si mirem què hi ha com a cap de llista al poble del PSC-PSOE... company, no sé què ens vols explicar. LAMENTABLE.

Aquest és el poble que voleu a ERC? Doncs jo no ho vull ni al teu poble ni a Catalunya.

Prou mediocritat i demagògia.

Eleva(2),
si ets d'esquerres, què fas al PSC-PSOE? :)

Tresinores,
és ben cert que a Viladecavalls tenen una sort que la gran majoria de catalans no tenim. Algú que els defensi.

Nahmànides,
el cas que vas comentar de Girona és per fer-s'ho mirar. El més trist de tot és el seguidisme social a aquestes actituds de presa de pel. No ho entenc.

El contrapoder és l'única garantia democràtica que tenim...

Suga-Agus,
és ben cert que els tripartits venen de lluny i del món municipal. Curiosament, com més s'afebleix electoralment el PSC-POE més poder absorbeix... gràcies a les sangoneres polítiques que molt bé sap fer servir (fet que CiU si vol sobreviure hauria d'analitzar una mica, tot i que les sangoneres sempre acaben desapareixent)

Nahmànides(2),
és ben cert que el PSC-PSOE fa el que ha de fer i com ja vaig dir en un article anterior
, uns ataquen de cara i són per això honorables, i uns altres ataquen per l'esquena com simples traïdors...

Vigilant,
moltes gràcies! La veritat és que no puc deixar de fotografiar-la!
M'estimo molt la meva família :)

Suga-Agus(2),
una part de la teva reflexió em sembla perillosa: Sobre el govern tripartit dius que és una "Circunstància a la fí assolida, i que tenim el dret de gaudir amb certa pau... al menys durant una temporadeta"

Potser no ho veus, però la teva reflexió és una amenaça.

Aquest totalitarisme em sembla perillós... pq no parles de persones si no de "idees" i per tant, independents dels seus lideratges però no de la seva maquinària burocràtica de partit.

Absència d'auto-crítica i justificació de tot: L'idea preval davant els fets i les persones.

Raül,
moltes gràcies :)

Una abraçada per tothom!

Anònim ha dit...

Odalric, només vull dir que el tripartit significa la superació de les division dins les esquerres... i com acostumen a fer les dretes (que foten en el mateix sac a liberals, conservadors, democristians, neoliberals, centristes, ultradretans, tradicionalistes, carlistes, etc, etc)

Gaudir certa pau, feia referència a la durisima campanya feta desde Espanya i fins i tot Catalunya, contra el tripartit... avanç i tot d'arrivar al govern.

L'amenaça no es altre que el posible mimetisme de la opció tripartita, en altres llocs. Per a la dreta es un auténtic problema que les esquerres decideixin començar a votar juntes...

Nahmànides ha dit...

Exacte, Odalric, això mateix volia comentar jo de la frase del suga-agus. Diu, en relació als tripartits, "circumstància finalment assolida i que tenim el dret a gaudir amb certa pau..." Al que has dit tu, Odalric, jo hi afegiria una altra cosa. Fixa't que parla de "circumstància", jo ni tan sols m'atreviria a qualificar-ho com a "idees", ja que d'idees n'hi ha més aviat poques. A en suga-agus se li escapa, volgudament o no, la clau de volta de tot plegat: això del tripartit no és res més que un "status quo", una "circumstància" buida d'ideologia, d'horitzons de futur, un pacte pel poder. El més perillós de tot és que com que no hi ha cap horitzó de futur definit, la cosa es pot allargar ad nauseam, amb la cantarella de la "dreta" i el "progrés".

suga-agus i altres "progressistes",

Els postulats d'esquerres que els vostres partits defensen, si més no verbalment (polítiques socials, benestar, medi ambient, etc.) són llocs comuns entre els partits europeus de tot l'arc parlamentari. A Holanda, Finlàndia o Alemanya, per exemple, els partits liberals o democrata-cristians defensen els mateixos valors que els partits social-demòcrates o verds en determinades matèries.

Anònim ha dit...

Nahmànides, em sembla que no calia fer una radiografia a la meva frase per extreure interpretacions tant especulatives. Es cert que entre CiU (socialdemócrates casi tots) i el tripartit no n'hi ha tanta distància ideológica. Però la diferència esencial resideix en la relació amb l'estat... amb tot el que aixó suposa en quant a financiació, cessions i inversions. Aquest es el déficit insuperable amb que es troben les administracions autonómiques, i especialment per a la Generalitat.

La fórmula convergent es el pacte bilateral-confederal, aprofitant coyuntures polítiques que no sempre s'hi donen. En cambi la fórmula del tripartit es avançar en l'interpretació federal de la Constitució. Tothom sap que Zapatero va guanyar a Bono a les primaries, sencillament per la influencia del federalisme del PSC en gaire be totes les federacions autonómicas del PSOE (Galicia, Euskadi, València, Aragó, Asturies, Balears, Murcia, Canaries... fins i tot a Andalucia)

Llástima que després, la miserable actitut de l'oposició del PP a Espanya a tensant l'ambient amb l'amenaça de la 'desmembración' en relaciò a l'oferta estatutaria del Parlament. Aquesta forta pressió ha impedint que el Govern Central imposés el seu calendari i les seves ambicions com voldrien/em. De tota manera m'estimo més anar a poc a poc ara, i tenir una nova legislatura del PSOE per acavar el que han començat aquesta... que anar molt ràpit i regalar una victoria fàcil al PP la propera i tornar enrera... molt enrera segurament.

Nahmànides ha dit...

Zapatero federalista? Ja, segurament. Zapatero va vendre aquest discurs per enlluernar les delegacions perifèriques del PSOE. No dubto que dins del PSC (sectors maragallistes) hi hagi corrents federalistes, però tinc claríssim que Zapatero té la mateixa concepció d'Espanya que el PP. Fixa't que parlo de "concepció", ja que evidentment representen sensibilitats força diferents, però parlo de model d'estat. I és que des que és al poder ZP no ha demostrat la seva fe federalista ni amb paraules ni, evidentment, amb fets. Com representa que ens ho hem d'empassar, doncs?

D'altra banda, em sembla molt fàcil carregar sempre les culpes al PP. Evidentment, són uns cafres i uns irresponsables, però el paper d'un líder és apostar fort per allò en què creu, sigui l'obertura federalista, el procés de pau a Euskadi o el que sigui. Ha d'estar disposat a perdre la poltrona per aquesta aposta, com va fer Blair amb l'Ulster. Per tant, o bé demostra molt poc sentit d'estat, cosa que és greu, o bé demostra que ha enganyat tothom amb les seves promeses. O bé segurament siguin totes dues coses.

Joana ha dit...

Els ciutadans necessiten exemples...d'acord! Aniré a votar!
La patufa...la llum del teu bloc!
Felicitats!

Guillem Casas ha dit...

Arribo tard ala discussió! La veritat és que crec que aquí no només hi influeix el fet de que "Perro no come carne de perro" com dius tu, sinó també que l'alcalde de Viladecavalls és una persona competent i que fa la feina que HA de fer. Remarcaré, altre cop, l'HA!

Una pregunteta... quin lloc ocupa, però, un alcalde, en la ment d'un liberal? :P

Lluís Soler Turu ha dit...

Odalric,

Contestant al teu segon comentari:

1) Sóc d'ERC, contrari a la construcció del 4C, però sóc realista: ERC no té prou força política per aturar la seva construcció i des d'ERC-Viladecavalls hem treballat, treballem i treballarem perquè el 4C es faci de la millor manera possible. A aquestes alçades, la postura del NO és políticament estèril. Cal treballar pel bé del poble i perquè el 4C es construeixi amb el mínim impacte possible.

2) El Juny de l'any 2006, la primera tinent d'alcade Glòria Ullés (ERC) va viatjar a Madrid acompanyada de l'alcalde Fèlix Farré (CiU) per assistir a una reunió amb els responsables de Fomento que porten el tema del 4C (un Sr. que es diu Aureliano i ara mateix no recordo els cognoms, però t'ho podria mirar). Aquesta reunió va ser possible gràcies a les gestions del diputat d'ERC Josep Andreu. En aquesta reunió també hi va assistir el diputat de CiU Jordi Jané. En aquesta reunió, ERC va plantejar la necessitat d'allargar el cobriment del 4C al pas per Can Trias. Fomento es va comprometre en estudiar aquesta proposta. Aquesta trobada no s'anuncia als mitjans perquè no hi ha cap acord en ferm i nosaltres no creiem que s'hagi de confiar mai en pactes verbals.

3) Dos dies més tard d'aquesta reunió, CiU va incomplir el pacte de govern i ERC vam anar a l'oposició.

4) L'octubre del 2006 l'alcalde Sebastià Homs viatja a Madrid on se li lliura un plànol amb data "juny 2006" fruit dels acords presos gracies a les gestions d'ERC.

5) El Sr. Homs retorna a Viladecavalls, amaga el plànol perquè no es vegi la data "juny 2006", moment en el qual ell no era alcalde, i anuncia als mitjans aquest acord amb Fomento sense informar a cap dels grups de l'oposició, incomplint reiteradament els mandats de ple.

6) Delegació de Fomento de Barcelona no té constància de l'acord pres a Fomento de Madrid i el Sr. Homs aprofita per muntar un xou político-mediàtic per aparèixer com una víctima en defensa dels damnificats del 4C, quan ell sempre ha estat a favor de la construcció d'aquesta infraestructura. Tot aquest xou s'hauria pogut estalviar si el Sr. Homs hagués fet les coses ben fetes, primer hagués lligat els acords i després hagués anat a la premsa.

7) El març de 2007, mig any més tard, quan el xou político-mediàtic del Sr. Homs ja li ha donat tots els rèdits, lliura una copia del plànol als grups de l'oposició, i ens adonem de la farsa.

8) Esquerra-Viladecavalls no té cap opció de pacte preferent. L'objectiu d'Esquerra-Viladecavalls a les passades eleccions era liderar qualsevol pacte de govern. Nosaltres no volem fer alcalde ni el cap de llista del PSC ni el de CiU: hem treballat perquè l'alcaldia sigui d'ERC. Malauradement, els resultats electorals no ho han fet possible.

9) Em sap greu que m'acusis de fer desqualificacions personals a l'alcalde de Viladecavalls o a qualsevol altre càrrec polític del meu poble. A diferencia d'altres, sempre he separat les qüestions personals de les polítiques.

10) Tinc la consciència ben tranquil·la d'anar sempre amb la veritat per davant. No tens cap motiu per posar en dubte la meva credibilitat.

Un consell Odalric: no siguis tan sectari. Això no és bo ni pel meu poble ni per Catalunya. No hi ha cap partit polític que tingui la raó absoluta, el meu tampoc. Però de mentiders n'hi ha a tot arreu, i a CiU també.

Odalric ha dit...

Lluís,
Contestant els teus punts:

1) ERC (o sigui, el teu partit) públicament i arreu actua i parla en contra del Quart Cinturó.
Si tu tens una posició personal constructiva i realista, et felicito però caldria que la sapigués tothom. A Catalunya, la posició d'ERC al respecte no està qüestionada i per tant cal ser valent i actuar en conseqüència no només al poble si no davant els òrgans de govern del propi partit.

2) Per la teva descripció, sembla ser que el alcalde de CiU anava a Madrid de simple acompanyant de la tinent d'alcalde d'ERC...
Ho trobo poc creïble, la veritat.

3) Quin va ser l'incompliment del pacte de govern? Pq jo he vist com ERC s'ha empassat gripaus de tots els colors amb els seus socis del PSC-PSOE (tipus ara canvio l'alcalde, ara faig el que vull i tu calles) i per tant, ha de ser alguna cosa ben grossa (gairebé il·legal) com per trencar un pacte de govern...

4) Si tens aquesta informació, suposo que és pública.

5) És en aquest punt on l'alcalde fa fora de l'Ajuntament els delegats de Fomento?

6) Per lligar els acords primer i després anar a la premsa, cal primer no signar les actes d'expropiació, no?

7) El plànol donat pel Gobierno és això, oi? Una cosa feta a Madrid pels amics socialistes, oi? Ara això és paraula de fe a casa nostra?

8) Els resultats no, la gent.

9) No t'acuso. Faig una descripció del que tu dius i "mentider" és la paraula més repetida.

10) Si no questionèssim la credibilitat dels polítics, ens hauríem de creure que tots dieu la veritat...

Sobre el teu consell: No em crec pas sectari i espero no ser-ho. Més que res pq critico tothom quan cal.
I si dius que de mentiders n'hi ha a tot arreu, això entra en contradicció amb el teu punt 10.