16.5.07

Welcome to Barcelona, MURDERERS!!


S'acaba d'inaugurar a Barcelona la fira Construmat dedicada al sector de la construcció. Aquest és un esdeveniment que convoca milers de persones de dins i fora el país i que suposa un moviment i creació de negoci molt importants.

Doncs bé, la Conselleria de Treball ha instal·lat la imatge d'un dipòsit de cadàvers de 208 metres quadrats a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de plaça Espanya -a les andanes dels trens que es dirigeixen a les instal·lacions de Fira de Barcelona en Gran Via on es fa Construmat'07- per "sensibilitzar sobre sinistralitat laboral en el sector de la construcció"

Des de la Generalitat asseguren que "es tracta d'una campanya que sota el lema de 'Cada setmana mor a Catalunya més d'una persona en un accident laboral' pretén sensibilitzar els professionals de la construcció de la importància de la seguretat laboral" i transmetre la idea que "una competitivitat més gran no està renyida amb més seguretat laboral"

Es clar que sí! Tothom sap que el sector de la construcció està dominat per l'insensibilitat, la depravació i la maldat.
I aquí nosaltres som el number one mundials en conscienciació i no podem més que fer-ho saber a tothom que ens visiti.

Què seria el Mon sense la Generalitat de Catalunya?
Què seria el Mon sense les nostres lliçons?

Sort en te el Mon, pobres ignorants, de nosaltres...

20 comentaris:

Anònim ha dit...

fa poc sentia a una alt càrrec de la Generalitat dient que a la construcció hi han accidents per que no hi treballen dones. Brillant. La solució doncs, es tenir encofradores.

Ara, no sé quantes ho voldran ser. I quantes ho poden fer, és una feina molt dura. Jo p.e. no la podria fer.

Guillem Casas ha dit...

La campanya la trobo, ja de per sí, força repugnant. A part del què dius tu que ens debem creure els salvadors del planeta. En fi, tto sigui per a que algú caigui a la trampa i posi més mesures de seguretat a la teva empresa.

De totes maneres, deixa'm que em centri en l'imatge d'ahir que considero ambsolutament espectacular. He rigut de mala manera! Jo crec que ho hauríen de provar, no?

Anònim ha dit...

deixant de banda si son correctes les dades de sinistralitat o si alguns pensen que s' han de millorar (o no) les mesures de seguretat, el que vull dir es que la imatge que il.lustra la campanya es del tot inadecuada, repulsiva i sobretot demagògica.

Odalric ha dit...

Tresinores,
això només pot passar quan a l'administració hi ha gent que no ha treballat en la vida.
Aquesta frivolitat és pròpia de mediocres que no saben més que fer el ridícul.

GuillemC,
tu creus que la gent que va a Construmat són especialment dolents? Que necessiten "recordar" que han de protegir-se ells i els seus treballadors?
A la resta de fires no cal cap recordatori? Ni la de l'automoció?

Sobre l'imatge d'ahir, jo aposto per provar-ho!

Eleva,
el respecte que et tinc es deu, entre moltes altres coses, que tens criteri propi i suficient per ser objectiu.

Només diré que et desitjo de tot cor el millor en la teva campanya electoral al teu municipi, pq gent com tu es la que fa falta a tots els partits polítics de casa nostra.

Guillem Carbonell ha dit...

... doncs a mi ja em va semblar bé ...

Xavi Menós ha dit...

tu l'has vista??????? Home vist des de la distancia te la seva conya...

Moré ha dit...

Noentenc massa bé aquesta cultura d'ensenyar els morts, de veritat, no l'entenc.

wen- ha dit...

Pues yo creo que mas les valía controlar que no estén "contratando" extranjeros sin preparación para hacer trabajos para ahorrarse lo que costaría contratar a uno ( extranjero o no) con esa preparación.
Que más les valía meter inspectores a porrillo a vigilar que se cumplan las medidas de seguridad obligatorias,ya que la mayoría de empresas no invierte en equipos como dios manda de seguridad para sus trabajadores.
Que mas les valia controla que en plenos agosto a las 4 de la tarde no haya obreros en la calle trabajando. Esperemos a ver cuentos muertos por golpes de calor hay este año.
Que mas les valía controlar que no esté un señor con una maquina de dos toneladas trabajando 16 horas.
Es un verguenza, a los empresarios y constructores metía yo en los nichos esos!!!

Anònim ha dit...

Existeix un principi general que la Inspecció de Treball sempre aplica: l'empresari és sembpre culpable. Si un treballador beu 8 cerveses, 3 copes de conyac i un cubata i té un accident, el culpable sempre és qui contracta perquè no l'ha format.

Les sèries televisives "de moda" també ens ensenyen que els empresaris SEMPRE exploten i són intrínsecament malignes...

wen- ha dit...

No claro, es eso, porque los trabajadores son unos borrachos....
Hay que joderse.

Anònim ha dit...

Artur, com el negoci del 'totxo' te un marge de benefici tant minso... per quins setze ous haurien de gratar-se la butxaca per formar millor al treballador, o dotar-lo des mitjans materials per garatir la seva seguretat.

Qui pot ser tan miserable de insinuar que la construcció es un negoci que NO detesta els diners negres, el blanqueix de capitals turbis, la corrupció de politics I l'abus sobre els consumidors. Deu m'en guard...

Anònim ha dit...

No podem posar tot en el mateix pot: a l'empresari no li interessa ni el treballador sense papers ni els accidents laborals perquè són problemes i greus. Que es parli de corrupció entre polítics per l'ambició dels empresaris on veuen negoci, no dic que no, però insisteixo, no va tot dins del mateix "paquet".

Odalric ha dit...

Guillem Carbonell,
...doncs fes-t'ho mirar...

Xavi,
tu t'imagines a NY que l'alcalde o el governador donin la benvinguda a una fira emblemàtica acusant d'insensibilitat als assistents?
El que farien es un bon anunci tipus "Benvinguts a la Ciutat que construeix!" o "NY per les construccions del segle XXII", o qualsevol cosa en positiu.
De fet, això passaria a NY o a qualsevol ciutat normal.

Moré,
és que no hi ha res per entendre, la veritat...

Wen,
has de saber que aquests empresaris que menciones son en la majoria (a Catalunya almenys) autònoms i petits empresaris que fan més hores que ningú.
Aquesta idea de l'empresari explotador del segle XIX ja no s'ajusta a la realitat.

Artur,
estic TOTALMENT d'acord amb tu.

Wen(2),
els treballadors TAMBÉ son responsables i recorda que molts cops els mateixos treballadors son també els empresaris (autònoms).

Suga-Agus,
parlar del marge del "totxo" com tu ho fas demostra que, un cop més, fas servir els tòpics més tronats del progressisme més buit.

Hauries de saber que els marges en la construcció son ridículs i per això s'incorre en irregularitats QUE S'HAN DE PENAR I PERSEGUIR.
I aquests marges son ridículs pq la competència en el sector ho motiva.

Els marges que tu menciones son pels propietaris de terrenys (l'immensa majoria Ajuntaments) que al ser un bé escàs (per culpa dels ajuntaments) augmenta el preu a cada compra/venda.

Exemple:
Si tenim 5 terrenys en un municipi aptes per construir a un preu unitari de 10€ i compren un, quedaran 4 a un preu a les hores unitari de 12,5€.

Quan el Promotor (no el constructor com mencioneu sempre) compra el terreny i contracta un constructor per que li faci l'obra, al preu final de venda li repercutirà com a cost del terreny el cost de REPOSICIÓ del mateix.

Es a dir, li ha costat 10€ però al client li vendrà els habitatges a un preu que reflecteixi els 12,5€ que necessitarà per comprar un nou terreny.

Si en comptes d'haver 4 terrenys hi haguessin més, el preu no seria de 12,5€ si no menor i això seria ben fàcil d'aconseguir si els ajuntaments no ESPECULESSIN amb aquest tema.

Artur(2),
un cop més, estic d'acord amb tu.

Prou maniqueisme i odi cap al que treballa.
Aquesta visió d'odi cap els empresaris ja no la tenen a Europa ningú més que nosaltres.

Com ja he dit algun altre cop, restarem com la Corea del Nord del continent...

wen- ha dit...

Yo no digo que no haya trabjadores inconscientes o borrachuzos. Y no digo que no haya empresarios decentes.
En las obras de la m-30 en madrid no se la cantidad de muertos que llevamos.Y no son de un pequeño ni mediano empresario.... Por ahorrarse costes hacen lo que sea.
Y lo que que la idea del empresario expltador es del siglo pasado JA. A mi me han explotado en casi todos los curros que he tenido. Es que el explotardor de antes no es como el de ahora. No quiere decir que no lo hagan. Lo harán siempre. ( de nuevo aclaro que no todos, obviamente)

Anònim ha dit...

Resulta que a Barcelona el sól es un ben escàs per culpa de l'Ajuntament... i jo convençut que era per culpa del límit marítim, les muntanyes del Garraf, Montseny i Collserola (més dos conques fluvials entre mig) i per tenir una de les densitats de població més elevades d'Europa... ves quines coses.

Per cert, tinc entès que desde fa uns anys, la despessa més gran de l'Ajuntament de Barcelona es l'endeutament per comprar sol... que després es destinat a la construcció de vivendes de Protecció Oficial. Propaganda barata de ben segur.

Si no m'equivoco el marge dels constructors correspon a un terç del preu final de venda, de l'obra.

"tu t'imagines a NY que l'alcalde o el governador donin la benvinguda a una fira emblemàtica acusant d'insensibilitat als assistents?"

Em sembla una retórica tendenciosa... també es podría preguntar el mateix d'aquesta manera:

tu t'imagines a NY que l'alcalde o el governador donin la benvinguda a una fira emblemàtica sensibilitzant als assistents?

Joana ha dit...

La sinistralitat laboral no només és en el sector de la construcció. Això se suposa que tothom ho sap també. Si no hi ha una bona educació en Prevenció de Riscos Laborals anirà en augment i costa molt entrar en Prevenció, començant pels empresaris. Aquestes campanyes impacten al moment però no eduquen, com les de trànsit.
Bon cap de setmana, Oldaric!

Odalric ha dit...

Suga-Agus: JAJAJA JAJA JAJAJAJAJAJAJ AJAJAJAJAJA JAJAJAJAJA JAJAJAJAJ AJAJAJAJAJ AJAJAJAJAJ AJAJAJAJAJA JAJAJAJAJAJAJ AJAJAJA JAJAJAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Quina gràcia! Ara si que m'has fet riure!!


Joana,
ben dit. La prevenció és cosa de tothom. Bon cap de setmana!

@JoakimVivas ha dit...

La campanya que ha sortit molt oportunament, recordem el CONSTRUMAT, la trobo una mica dura, si, no puc dir que no; però les de tràfic són igual o pitjors i no hi ha tant escàndol.

En segon terme, donar-te les gràcies per el teu comentari!! Aprofito l'ocació per a fer un link cap al teu Blog i dir-te que procuraré llegir-te de forma continuada!! Gràcies!

espiadimonis ha dit...

Les campanyes tremendistes no han estat mai efectives. Només cal mirar les estadístiques dels accidents de circulació un cop han fet anuncis d'aquells de sang i fetge: el nombre de mort és exactament el mateix de sempre. L'explicació és molt senzilla, ningú no se sent al·ludit. Amb aquests anuncis de la morgue, passa exactament el mateix, tothom pensa que no va per ell. La meva conclusió seria que s'estalviessin la propaganda inútil i esmercessin els diners en prevenció de riscos laborals.

Odalric ha dit...

Kim-i,
el detall diferent entre les campanyes de tràfic i la del Construmat és que aquesta darrera s'ha fet no de forma genèrica si no específica per aquesta fira.

Potser no ho sabeu, però al Construmat el 98% de les empreses representades no són constructores o promotores (aquestes tenen la seva pròpia fira) si no de les milers i milers d'empreses (petites i grans) dedicades als elements constructius (des de material d'obra, sanitaris, aigua, electricitat, formigons, materials nous, etc) i per tant, una qüestió de serveis.

És a dir, que li vols explicar als que venen waters de la seva sensibilitat sobre una bastida?

Però a més, pq els fem sospitosos a ells només (les campanyes de tràfic són genèriques i les rep tan conductors com gent que no te el carnet de conduir) cóm si ells fossin particularment perillosos per la salut laboral?

Jo només us puc dir que qui coneix la fira (d'aquí i d'arreu) s'ha sentit insultat i acusat.

Espiadimonis,
totalment d'acord a amb tu. El problema és que els vividors de l'administració de què viurien sense un pressupost que gastar?