31.5.07

Derrota Catalana

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bah! vergonyòs. No l' acudit que més o menys pot fer gràcia, sino el titular de l' article.
Derrota catalana?
Ja hi tornem amb el rotllo CiU=Catalunya?
Doncs no se tothom, però jo em sento tant català com el que més sense estar d' acord amb CiU.
Així que sisplau, que no em vinguin a repartir carnets de catalanitat (igual que no suporto els que desde el PSC i altres partits d' esquerres van repartint carnets de progre), el meu ja el tinc i per cert no cal que li ensenyi a ningú.

Odalric ha dit...

Eleva,
com era força plausible, has fet una lectura simplista del que jo volia dir.

La derrota de Catalunya rau en el fet en que no es cova en les urnes, si no a posteriori.

Un cop s'ha votat i per tant, un cop el poble ha parlat, el resultat es modifica per l'acció coordinada de les diverses cúpules partidistes.

Es a dir, el vot no és definitiu... i aquí tenim el pq de l'abstenció.

No importa que els ciutadans parlin si al final quatre (o tres) en una habitació (o vora el barranc) decideixen qui ha guanyat o perdut.

El vot deixa de ser important... i aquesta és la derrota de Catalunya i els catalans.

Anònim ha dit...

Vaja, vaja, m' estàs dient simplista?
caram caram. De fet no cal que et digui el que penso dels pactes post-electorals, ja ho he fet en un altre post que no has contestat per cert.
I posats a parlar de simplisme.....neng, dir que l' abstenció es culpa dels pactes es de traca i mocador. Ara es culpa dels pactes perque perjudiquen a CiU. Però quan CiU pacta es per responsabilitat no? O potser estàs dient que quan CiU pacta també genera absténcio?
En tot cas, i això dona per a un debat més llarg crec que els pactes son una de les qüestions menys importants per generar abstenció.
Una abraçada.

Odalric ha dit...

Eleva,
miraré de respondre els teus comentaris anteriors així que pugui. Vaig una mica atabalat de feina i no tinc tot el temps que voldria i necessitaria per comentar en profunditat totes les qüestions. De fet, això també va per la resta d'amics que escriviu...

Sí que vull dir ara que quan jo he dit que esperava una lectura simplista no he volgut dir que tu siguis simplista. Saps perfectament quina és la diferència i de fet, crec que te l'he contestat en el contingut de la primera resposta.

Amic meu, potser els pactes no son els causants de l'abstenció (i m'has saltat al coll per dir-ho!) però el que SÍ ÉS de "traca i mocador" és el que ha dit el teu "lider màxim" i president de la Generalitat, justificant l'abstenció en la "satisfacció general"...

Davant això, què ens queda...?

(coincideixo amb tu que l'abstenció mereix un debat específic i seriós)