25.5.07

Catalunya: The End...?

12 comentaris:

Anònim ha dit...

jejejjejjjjejjeje, despres de lo de viladecavalls sembla que l'acudit te l'han fet a mida, jajajjajjajajja.

He estat un rato sense dir res per treball. Em sembla que em vas preguntar on estava de california per parlar de les diferencies amb europa.

Estic a Davis, probablement una universitat eminentment agroalimentaria. Cau entre sacramento i san francisco, a 10 milles oest de sacramento, on tenim al schwatzeneger (govenator) que com sabras promou el liberalisme economic pero amb aspectes socials molt de esquerra.

Jo treballo a la universitat (recerca) pero donat el tema (produccio animal/veterinari) he de estar tot el rato en contacte amb el camp i els productors.

Per mi aquest lloc es molt interessant en aquest moment perque california com diuen aqui dona de menjar a la resta del pais. Aqui on jo estic, el central valley, m'han dit que es el tros de terra mes productiu del mon, i si t'hi dones una volta t'ho creus. Ara amb lo del problema del combustible, els de produccio ja ens esperavem el seguent problema, el menjar. El preu del cereal es dispara perque el fan servir per fer alcohol, els costos pujen com la escuma i a veure si d'aqui a tres dies els pollastres no valdran com la vedella. Obviament els que mes ho sofrirem serem a UE per la poca disponibilitat de combustible, cereal i soja.

Ara aqui pots veure el moviment aquest de la agricultura local, que no se si donara per les grans ciutats... En fi, per mi molt interessant, per altres entenc que un rotllo, jejejejjee.

Una cosa tinc clarisima de USA respecte a la UE. La riquesa de la terra que tenen aqui els dona una avantatge que dificilment superarem. A mes la proteccio a la produccio nacional es brutal, sino sudamerica se'ls menjaria perque produeixen per la meitat amb mes qualitat.

Res mes, encantat de xerrar sobre el mon en general. Per cert veig que el blog cada vegada te mes comentaris.

Salut,

JO

Anònim ha dit...

"A mes la proteccio a la produccio nacional es brutal, sino sudamerica se'ls menjaria perque produeixen per la meitat amb mes qualitat."

goita quin liberalisme mes guapo!....

per cert, la densitat de població i els hàbits europeus generen unes necessitats de consum de petroli força més reduïdes que als EUA.

Anònim ha dit...

La imatge és terrible.... fa por.

Vist així la veritat és que no ve de gust que tot tingui el mateix color.

Cóm deien? Una imatge val més que mil paraules.

wen- ha dit...

Yo algo no he entendido.... porque no me entero... XD

Anònim ha dit...

Bé, desprès de les obssessions sarkozianes ara ve la obssessió del monocolor. Però....no vaig veure aquesta obsessiò durant 23 anys de color Ciuenc.
Potser el problema no està en el volum del poder concentrat sino en qui el detenta. O potser tornem al mateix tema de sempre, la mania de que CIU és Catalunya i la resta no som més que pervertidors de les essències pàtries.

Odalric ha dit...

Jo,
ja et trobava a faltar :)
Sembla molt interessant això que comentes i crec que serà una qüestió molt important en les societats del futur.
Com sempre, els EEUU capdavanters.

Suga-Agus,
no etiquetis (com sempre feu els auto-proclamats d'esquerres) de liberal a JO pq ell no ha dit pas que ho sigui.

I sobre les necessitats de consum... ja en parlarem :)

Fan,
es que és com una pel·lícula de terror, la veritat.

Wen,
la caricatura és la del Montilla posant les banderes del PSC en els tres màstils habituals dels ajuntaments (que simbolitzen el govern de Madrid, Generalitat i Ajuntament)

Eleva,
23 anys de color ciuenc en un sol màstil... cosa totalment diferent d'ara.
El PSC-PSOE ens ofega per tot arreu.

Ni a la URSS passava això...

Anònim ha dit...

Si, efectivament jo no m'etiquetaria de liberal. De fet no se de que m'etiquetaria. Ja vaig dir una vegada que fa uns anys la meva ideologia era bastant semblant a la del Guillem Laporta (mireu-se el blog si voleu), liberal absolut. Fa temps que vaig deixar aixo i ara mateix diria que l'aspecte social per a mi prima sobre altres temes. Digue'm que soc d'esquerres i en moltes coses estic d'acord amb tu Agus pero no vull fixar-me uns dogmes, els vaig canviant a mida que canvio de pensament, lloc...

Per dir-te la veritat quan vaig venir aqui a USA jo era bastant anti-america. Ara mateix no en soc fan, pero la meva opinio s'ha matitzat molt. Sobretot perque em de determinar de quin aspecte parlem abans de generalitzar.

Com a societat per viure no m'agrada, es molt individualista i competitiva i jo mai no em sento realment com part d'aixo.

Pel que fa a la politica internacional entenc que no sigui gaire popular. Aquest es un aspecte molt controvertit per a ells i penso que molt interessant a discutir en aquest blog. Crec que es la primera vegada que un pais te la oportunitat de unir al mon i la esta deixant passar per interessos propis. No se que en opineu.

D'altre banda hi ha aspectes de la vida cotidiana que a mi aqui m'han sorpres molt. Jo no he vist ningu reciclar com ells. Sobre lo del consum de petroli, ara tothom es comenca a comprar cotxes de baix consum, encara que no sigui pel medi ambient sino simplement per tema economic, pero ho fan. Aqui es raro veure algu fumant i imposible en llocs publics. I lo que mes em sorpren, i potser es mes important pel seu exit que no pas el ser liberal o no, es que quan fan una cosa la fan perque es necessari. Jo estic fart de veure a Espanya com es gasten diners inutilment per contentar gent i les bones idees son minoritaries. Aqui hi ha quatre que es dedican a fer tonteries pero en general quan fan quelcom s'asseguren que en surtira un profit per la societat. Aixo tambe ho veus a la proteccio de la ramaderia que et deia. L'agricultor aqui esta primat pero tenen unes produccions que tiren d'esquena. A Espanya tens mes primes i en comptes de invertir-les, molta gent en viu d'elles. No se si aixo ve del socialisme, del liberalisme, o del caracter pero la diferencia hi es. Si m'apretes quasi et diria que aqui es practica una mena de comunisme social i nomes els falta lo que en schwatzenager vol posar, el transport i la sanitat publica. Que quedi clar que a mi en Schwatze no m'agradava, pero si fa canvis a millor, jo no tinc cap problema en canviar d'opinio.

Sobre lo que em dius del menor consum a europa, tens tota la rao. El que passa es que com els preus els decideixen aqui, al final ens acaba costant mes. A europa crec que d'una vegada hauriem de fer el nostre cami i utilitzar altres energies. Espanya per exemple amb la eolica y la solar tindria com el 60% de les necesitats cobertes, pero per aicxo cal invertir i aarriscar-se.

Sobre lo del PSC a tots el nivells, jo no crec que ho estiguin fent tan malament, encara que jo no els he votat. Jo de moment tinc la posicio igual que amb en Sarkozy. Els dono mes temps a veure que pasa en un rato i espero que els amics del PP deixin de fer el subnormal i crear problemes i tornin a colaborar pel be de tothom.

Salut a tots,

JO

wen- ha dit...

Estoy atontada , perdón.
XD

Guillem Casas ha dit...

Ostres, arriba a fer poca gràcia i tot la vinyeta eh vist així!

Anònim ha dit...

Ep! Odalric que no atacava pas al Jo... del que m'enfotia era del liberalisme que practiquen els EUA... molt liberals de portes en fora y molt proteccionistes de portes en dins.

Anònim ha dit...

Off-topic total:

Senyors, és pot dir més alt però no més clar FRACÀS ABSOLUT del PSC. No només al Prat, que també (tot i que la meva estimada dona ha entrat de regidora i n' estic orgullós), sino a tota Catalunya.

I es que les coses és poden maquillar més o menys amb pactes tripartits i demés osties consagrades, però la realitat és que el meu partit no arriba a la ciutadania, i per tant el que cal es una seriosa reflexió. No podem seguir vivint d' Utopies, floretes i només atacant al PP, la gent vol realitats, fets palpables , si exactament FETS, NO PARAULES com deia un que jo em se.
En definitva, crec que és el moment en que l' esquerra s' ha de plantejar assumir certs valors que tenim desterrats per poc progres....la resta? FUM.

Odalric ha dit...

Eleva: Felicitats per tots dos