3.10.07

Vel a l'escola

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Parlant en termes religiosos no es pot estar a misa i repicant.

Si s' aboga per un estat laïc, i per tant impedir la exhibició de símbols religiosos a les escoles ha de valdre per a tothom. Però es clar un dels defectes que tenim la gent d' esquerres es la tendència a cagar-nos en els catòlics i tolerar a la resta.

Jo personalment crec que la religió ha de ser quelcom privat i per tant refuso la subvenció i la exhibició de qualsevol religió.

En aquest sentit crec que la decisió d' autoritzar el vel no és més que, a part d' un greu error, una mostra més d' aquest fals progressisme de salò.

Jo no estic a favor de demonitzar a la gent en general per les seves creences, però el que es intolerable és que una comunitat religiosa vingui aqui i ens vulgui imposar les seves costums. Si les nenes volen portar el vel al carrer és cosa seva, però a la escola res de res.

Anònim ha dit...

Odalric, ets un liberal de baixa intensitat. Et pot el paternalisme. El senyor De la Torre (http://www.jordidelatorre.com) ja ho ha dit tot al respecte. I ell no és precissament un islamista.

Antxon G. ha dit...

No creo que esto sea una cuestión de religión. No hay nada de malo en llevar un crucifijo colgadod el cuello o un medallón. De la misma manera que no habría nada de malo en llevar un colgante con motivos islámicos od e otras religiones. Pero llevar un velo en la cabeza es como ir a clase con un sombrero, algo que normalmente no se permite.

Peor es lo del chico ese al que han echaod de un instituto de Texas por llevar una camiseta de John Edwards. A quién se le ocurre... llevar una camiseta de Edwards xD

Anònim ha dit...

Comparteixo moltes de les coses que es diuen, però crec que cal anar més enllà. No és només un tema religiós, es també (i molt) un debat sobre discriminació sexista. Els que fan valer “les llibertats” per portar símbols religiosos son els que amb aquestes llibertats apliquen nivells de discriminació que han de ser totalment rebutjats a casa nostra.

Marchelo ha dit...

Personalment estic a favor d'autoritzar el vel. Entenc que l'Estat ha de ser laïc en la seva pròpia esfera, però sense arribar a un nivell d'intervencionis-me tal com per prohibir a un individu l'expressió del seu sentiment religiós. És a dir, estic en contra de que una professora de l'escola pública vagi amb vel o amb una creu, o pregonant el catolicisme. Els alumnes que vagin com vulguin, dins de les normes elementals de respecte.

espiadimonis ha dit...

Al meu blog ja he dit tot el què havia de dir del mocador al cap (que no vel, com tothom s'entesta a dir-li).
El meu comentari a aquest post ve de la meva estranyesa en veure com, gent que habitualment defensa l'intervencionisme de l'estat a ultrança, ara, de cop i volta, s'han tornar partidaris de la llibertat individual. Benvinguts.

Montserrat ha dit...

Jo no deixaria que un nen portes dintre de l'escola la gorra posada, ni tan sols estan de convivències els deixo dinar amb la gorra al cap, per motius d'educació. No m'hi he trobat mai però el tema del mocador penso que és com el de la gorra.

Anònim ha dit...

Aquest tema és com la crema de fotos del monarca, quant mes cullerada i posem mes ho complicarem.l'Alumne inmigrant i d'altres creences religioses, al meu parer, el millor és que vagi formant-se amb l'ensenyament occidental,si durant aquest procés rep pressions per la seva simbologia religiosa, l'ùnic que podem aconseguir és estroncar-lo i a la vegada donar munició als interessats que es produeixin incidents d'aquesta mena.

Guillem Casas ha dit...

Estic amb la Montse al comparar-ho amb una gorra i em fa especial gràcia la reflexió de l'Espiadimonis amb això de que ara sí que es dona importància a la llibertat individual des del sector esquerà. En fi...

Diari del Votant Anònim ha dit...

A l'escola, almenys la finançada amb fons públics, no té per què haver-hi símbols religiosos. Un Estat laic no ha de tolerar el proselitisme en el seu espai, i encara menys la submissió de la dona. A l'escola, ni sotanes ni vels!

espiadimonis ha dit...

Precisament, és a l'escola pública l'única on no es poden prohibir, perquè al ser estatal, i per tant pagada per tots, no pot discriminar ningú per motiu de sexe, religió, etc etc. Altre tema serien les privades no concertades, lloc on poden negar l'entrada a un dels dos sexes, o a una determinada religió i coses per l'estil, perquè tenen reservat el dret d'admissió i ningú no t'obliga a matricular-t'hi. I no, no es tracta de proselitisme, és tracta de respecte per a una decisió personal que no t'afecta en absolut, ni agredeix la teva persona ni cap de les teves propietats. Pel què fa a la submissió, estic d'acord en què no es pot obligar a ningú a dur-lo de la mateixa manera que no es pot obligar a no dur-lo. Fàcil, oi? Us faré una pregunta incòmode, i no us penseu que la faig per atacar-vos, sinó que la faig per fer-vos pensar: No serà islamofòbia el què teniu?

Anònim ha dit...

Com deia abans, i responent a la pregunta de l' espiadimonis, jo el que tinc es religiofòbia.

Estic absolutament en contra de qualsevol mostra de símbol religiós a l' espai públic. La religió hauria de ser quelcom privat.

Per ami la religió es quelcom inherent a l' home doncs sempre buscarem respostes on la ciència no ariba, i per tant respecto les creences de tothom, però el que no m' agrada es l' exhibició de símbols i la imposició de valors en els que no crec, siguim catòlics, musulmans, jueus o sintoistes.

Anònim ha dit...

Gran reflexió la del espiadimonis. Una cosa és que a una dona musulmana se li negui un lloc de treball en una empresa privada per portar hijab, de la mateixa manera que aquesta mateixa empresa pot no acceptar a algú amb rastes. Al ser privada, té llibertat de criteri alhora de seleccionar el personal.
Però l'altre tema és l'escola pública, que, recorde-m'ho, també està pagada pels impostos dels immigrants musulmans.

Montserrat ha dit...

Els alumnes que vagin com vulguin però els mestres no??? per tant els alumnes que FACIN el que vulguin però els mestres no??? aiii Marchelo.... així està l'escola en el nostre país... a la cua de tothom

Anònim ha dit...

Exajerant una mica:

Si dins un banc entra una persona amb passamuntanyes, què penses ?
Serà per motius meteorològics, culturals o religiosos ?
Sembla llògic que dins un banc tothom hauria d´anar a cara descoberta, oi ?

A Espanya i a Catalunya, tant si es vol com si no, tot habitant té el seu DNI, i cada vegada que efectues la teva compra i pagues amb una targeta bancària has d´ensenyar el DNI.
Serveix d´alguna cosa si vas amb la cara tapada ?

I dins el metro, o en bus, o en avió ? Si s´entesten a posar càmeres de seguretat a tot arreu, no serveix de res que ens tapem la cara....

O tots moros o tots cristians !
Vull dir que si fem excepcions, les podem fer per tothom. Llavors ni DNIs, ni càmares de seguretat.

Antxon G. ha dit...

¿¿¿Ahora estaréis todos camino del Camp Nou no??? Más os vale. Hoy partido importante. Hay que ganar como sea. Y gritar como bestias.

Moré ha dit...

Jo no ho veig igual

http://guiadeperplexos.blogspot.com/2007/10/el-vel-les-escoles.html

Anònim ha dit...

Llegint el que diu Ojoporojo he recordat a una dona que anava tapada de dalt abaix que es va queixar de que a Catalunya hi havia un nivell de racisme molt alt per la forma com vestia, que es sentia exclosa i que no es podia desenvolupar professionalment, va dir que era comercial i que no venia res de res.

Obviant que en altres països estaria directament exclosa del mercat laboral, primer caldria veure si es bona comercial o no. I després cal ser realista: A veure qui te collons d'obrir la porta algú tapat de dalt abaix i de color negre!?!? Imagineu-vos que esteu casa, truquen i mireu pel forat de la porta i veieu una especie d'espectre del més enllà com el del sr. dels anells!!

Raül Alcón ha dit...

Odalric, m'agradaria tenir la teva opinió per escrit.

Una abraçada!

Albrock ha dit...

Un tema és la llibertat d'expressió, que s'ha de defensar a ultrança, i l'altre el que decideixi una escola. A l'escola, com a qualsevol lloc de treball, hi ha unes certes normes que no són les mateixes que a fora al carrer.

La Supreme Court ja va dictar que les escoles poden restringir la llibertat d'expressió dels alumnes si es creu que aquests estan sent disruptius. Un estudiant, per exemple, no pot penjar una pancar advocant l'ús de la marihuana dins l'escola, mentre que sí que ho pot fer a fora.

La llibertat individual és importantissima, no hi ha dubte, però a les escoles se'ls hi ha de permetre certes eines disciplinàries, sinó van com van. Ningú se sorprendria, per exemple, que algú fos despedit per portar tanga a la feina quan tothom va amb suit & tie.

Odalric ha dit...

Aquest tema provoca un encès debat.
Suposo que tota opinió te la seva base i és molt difícil no caure en certa argumentació emocional.

Personalment, no cal que repeteixi quina valoració faig de la llibertat individual.
Des d'aquest punt de vista els amics liberals en fan una defensa conseqüent i curiosament aquí hi ha un dels pocs punts coincidents amb els islamistes i alguns marxistes del blog. No sé si això vol dir que aquests darrers són uns liberals dins l'armari o què...

El que passa és que el vel d'aquesta nena jo no el veig com una opció de llibertat individual.

Sé que es fa una comparació amb les altres manifestacions religioses, però jo això crec que és un error.

Aquesta manifestació religiosa pretén la submissió de la dona i la seva perpetuació en un segon pla social.

Aquesta manifestació religiosa "evoluciona" la seva humilitat davant Déu d'un vel a una burka.

El que vull dir amb això, és que la "voluntarietat" de la menor per dur mocador és un primer pas per la seva negació com a individu.
L'objectiu final del mocador és créixer i amagar la dona/persona de sota seu (en sentit figurat i literal) fins fer-la desaparèixer.

Primer la tapes.
Després no li donés ni la mà.
El Jo de la dona mor...

Per tant, mirar amb bons un símbol denigrant cap a les dones és com mirar amb bons ulls la simbologia nazi o qualsevol simbologia de qualsevol altre secta destructiva.

Segurament em direu que generalitzo i això no és just. Clar que sí, però és que el "debat" del vel en el món islàmic no ha erradicat la seva "evolució" i per tant, és tolerant amb la tortura vers les dones.

Si el vel fos només això, vel, jo no hi veuria cap problema.
El que passa és que jo no veig un vel. Jo veig unes cadenes.

Això és islamofòbia? Per alguns probablement sí.
Però no m'importen les etiquetes.
El que m'importa és recolzar les dones del mon esclavitzades per un masclisme justificat per la fe.

Anònim ha dit...

http://www.elpais.com/articulo/cataluna/amenaza/panuelo/elpepuespcat/20071008elpcat_8/Tes

Anònim ha dit...

Repeteixo, Odalric. Viatja, coneix, parla amb elles. I veuràs que, amb aquesta generalització tan salvatge, t'equivoques. La ignorància es cura obrint-se a allò que es desconeix.

Diari del Votant Anònim ha dit...

El darrer argument és EXACTAMENT el mateix que et diu un "no-nacionalista" espanyol quan argumentes que Catalunya és una nació.

L'únic problema és quan l'opinió te l'has formada viatjant...

Odalric ha dit...

Musbayn,
ets molt agosarat per pensar que la meva opinió està basada en l'aïllament cultural.
Precisament viatjar no és el que més em falta...

La generalització salvatge que dius la fonamento, com bé apunta Diari, en la facilitat amb que els excessos passen i són tolerats en el món islàmic.

Anònim ha dit...

qcsglll
翻译公司
货架
卷帘门
电动门
自动门
卷帘门
道闸
车库门
伸缩门
锅炉安装
Oracle数据库容灾复制
Oracle容灾备份
Oracle备份恢复
车库门
自动车库门
防火卷帘门
阳光房

道闸
挡车器
伸缩门
电动伸缩门
货架
货架
货架
货架
日上
日上防盗门
北京铁艺

车库门
卷帘门
伸缩门
岗亭
岗亭
岗亭
岗亭
岗亭
岗亭
车库门
道闸
卷帘门
防火卷帘门
电动伸缩门
道闸
防火卷帘门
自动车库门
车库门
伸缩门
电动伸缩门
挡车器
电动伸缩门
伸缩门
卷帘门
车库门
道闸
挡车器



岗亭
道闸
伸缩门
自动门
车库门
岗亭
电动伸缩门
卷帘门
自动门
电动门
伸缩门
卷帘门
车库门
伸缩门
自动车库门
车库门
伸缩门

电动伸缩门
道闸
岗亭
自动车库门
电动伸缩门
岗亭
卷帘门
车库门
伸缩门
电动门
自动门


北京SEO
专业SEO
专业SEO
专业SEO