21.10.07

Fernando Alonso


M'agrada el Fernando Alonso.

Avui a Interlagos ha acabat el Mundial de Fórmula 1 proclamant-se guanyador el Kimi Raikkonen, però a mi m'agrada el Fernando Alonso.

Molta gent el critica perquè sembla que la seva personalitat no és del tot suau, flexible, amable, frívola o guai.
Personalment crec que sense la seva personalitat tan criticada no hauria sigut mai campió del món i molt menys hauria pogut arribar a l'ultima cursa del campionat amb opcions de revalidar el títol.

Sobreviure en un equip hostil on tothom vol que tu no guanyis només és possible des d'una posició ferma, decidida i basada en el triomf de la pròpia voluntat.

Lluitar contra l'enemic extern és difícil, però lluitar contra l'enemic intern és gairebé impossible.
Lluitar contra els dos enemics és el que ha fet el Fernando Alonso i això només és propi de gent amb un caràcter especial.
Voler-lo criticar precisament per aquest caràcter significa no valorar l'escenari en la seva complerta perspectiva.

A més, aquí s'afegeix el tret típic del nostre país, on qualsevol ànima lliure que vol sortir del mig del ramat és considerada herètica i condemnable.
Quan algú vol trencar el seguidisme, la mediocritat i la grisor, de seguida és titllat d'individualista i cal veure-li tots els defectes.
La concepció totalitària de la nostra societat no pot permetre que algú vulgui volar lliure i tot sol s'enfronti a l'enemic.

M'és igual el motiu. Tots dos em valen. M'agrada el Fernando Alonso.

12 comentaris:

Guillem Casas ha dit...

Mai m'ha caigut particularment bé però és innegable que és un grandíssim pilot. Jo sóc de Ferrari (això de ser seguidor d'un corredor no m'acaba de fer el pes, només pel tema merchandising és totalment irracional...) i per tant me n'he alegrat molt de que el Kimi hagi donat la sorpresa!

Forza Ferrari!!

Joana ha dit...

JO també he seguit la cursa. Crec que l'Alonso és un bon pilot, però ai las!!! Sovint pesa més la personalitat que no l'obra i és evident que ens deixem portar pel corrent ( no tots) però sí la majoria.Ara que no ho sent ningú et diré que prefereixo el tenis ;)
Que passis una bona setmana!

Anònim ha dit...

Reconec que Fernando Alonso es sense cap mena de dubte el millor pilot, però ami sembla m' ha semblat una persona odiosa.

I no, no es tracta d' individualismo front al totalitarisme blablabla. No, es simplement que mai he suportat a la gent que sempre porta cara de que li deguin i no li paguin, que sempre que guanya és exclusivament merit seu i quan perd és sempre culpa de la conspiració planetaria que li vol mal.

Ara bé, jo aquest any estava amb ell, perque una cosa es veure fantasmes on no n' hi ha i l' altra el que ha passat aquest any a McLaren. Crec que mai a l' història hi havia hagut un escàndol tant gran dibntre d' una escuderia.

Dr Slump ha dit...

A mi em cau malament, i el que li ha passat aquest any no ho canvia. Per exemple, l'any passat va tenir la barra de dir que el seu equip no l'ajudava quan el seu company d'equip el deixava passar una i altre vegada o sacrificava la seva pròpia classificació per aturar els rivals.

Potser aquest any no era mereixedor del tracte que ha tingut a McLaren, però tampoc com Alonso va tractar Fisichella i la resta de l'equip.

Raül Alcón ha dit...

A mi cada dia m'agrada més.

espiadimonis ha dit...

A mi no em queia bé, però aquest any ha estat diferent. I és que malgrat que sóc ferrarista, no m'agrada el Raikonen, és un tita freda que ha guanyat el mundial per un gravíssim error de Mclaren. Donar prioritat a un novell en comptes del número 1 que era Alonso s'ha demostrat una equivocació. No tinc cap dubte que Hamilton és un bon pilot i que guanyà mundials en el futur, però aquest no era, encara, el seu any.

Antxon G. ha dit...

Alonso debe seguir en McLaren y ser campeón con McLaren.

Nairu ha dit...

Ara li hauran de donar un Príncep d´Astúries al Raikonen. Per menys se´l van donar a l´Alonso.

Anònim ha dit...

Sempre que penso amb el malcarat d'en Alonso (perque es un malcarat, aixo esta clar, et pot caure be igualment) penso amb en Nadal, que tambe col.lecciona amics amb la seva actitud.

Joan Safont ha dit...

A banda de ferrarista, tinc per norma que tots els espanyols (i en aquest cas espanyolista) perdin: Alonso, Nadal, Ferrero, Selecció de futbol i bàsquet... Mira que hi farem, per fotre a tots els qui van amb l'estanquera i volen una lletreta pel xunda-xunda..

L'Alonso es va criar a Catalunya, quan conduïa cars i la bandera asturiana no era la de Renault, i té absolutament prohibit que se li parli o se li pregunti en català.

Mira, que hi farem.. Almenys en Kimi o en Shumi no tenien res a veure amb els nostres estimats veïns.

Odalric ha dit...

Joan,
crec que això de l'Alonso i el català no és ben bé així.
Jo sempre l'he vist contestar a les preguntes que li han fet en català.
Crec que el que comentes de l'idioma és una mena de llegenda urbana...

Joan Safont ha dit...

Odalric,

Reconec que no tinc cap prova del que he dit. Segurament caldria investigar-ho si fa molt de temps que corre.

He de dir que és innegable que és un bon pilot i que fer el que fa amb l'equip en contra és complicat. Ara, em pot més el costat més pasional que el racional.