1.10.07

De què serveix l'ONU?


Per als habitants de Myanmar (altrament dit Birmània) de res.

Bé, potser els serveix per no confiar-hi gens, ja que si aquesta organització demana "moderació a les parts" suposo que igual esclaten a riure.

Quan es demana "moderació a les parts", la part civil, els monjos, aquesta gent tan perillosa el que ha de fer és protestar fluixet.
A l'altre part, els militars només estan obligats a matar poca gent, no torturar massa i mirar d'esclafar la revolta el més aviat possible.

En canvi, l'ONU és molt útil pels diferents sàtrapes que volten pel món.
Allà poden cridar ben fort la seva demagògia i la seva crítica als EEUU, ja que saben perfectament que això és l'elixir que crea més addicció a l'estúpida Europa.

Aquí mitifiquem aquesta organització sense pensar 2 segons els motius. Només pensem que és un contra-poder pels americans i per tant, suficient motiu per adorar-la.
El problema és quan s'evidencia la seva natura ineficàs i corrupta. ¿Cóm pot ser d'un altre manera, si la majoria de països allà presents no són democràtics?

De tant en tant podem gaudir de la presència de personatges sinistres, normalment d'estètica kisch i llengua afilada que es permeten dir barbaritats tipus "d'això que vostès tenen aquí (homosexuals) no en tenim a Iran".

Aquests són els que voten si s'ha d'intervenir o no a Kosovo o Bòsnia i per sort, encara que diuen que no, algú pren la responsabilitat històrica i fa allò que altres no s'atreveixen a fer.

I clar, ara demanen "moderació a les parts" a Myanmar...

...i a Barcelona la gent es guarda la seva indignació i les seves cacerolades per quan els EEUU facin alguna dolenteria.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre sesgant la realitat, perque els qui voten les intervencions són un s paisos anomenats Consell de seguretat de l' ONU on efectivament hi han tiranies com la Xina, pero també democràcies com els USA o França.

A que esperen aquests memebres a demanar una intervenció? O es que potser la lluita per la llibertat dels monjos no es rentable económicament per intervenir-hi?

Val que la ONU avui en dia es pràcticament testimonial i no serveix per quasi res, però mentres existeixi hi ha una cosa que s'en diu legalitat i aquesta la dicta les ressolucions de la ONU.

Legalitat que per cert el sr Bush i el Sr Aznar, tal com han demostart les actes de Crawford es volien passar pel forro dels collons.

Una altra cosa es plantejar-se un altre model de l' ONU o fins i tot que desapareguès, t' isnto doncs a obrir un debat on es plantejin propostes alternatives que vagin més enllà de la desqualifcacio de la institució.

Guillem Casas ha dit...

'i a Barcelona la gent es guarda la seva indignació i les seves cacerolades per quan els EEUU facin alguna dolenteria'.

De quina mala llet que em posa això noi! Cada dia em posa més nerviós el fet de que els liberals com nosaltres ho tenim ben fotut!

Anònim ha dit...

Si a l'ONU també i tenim els USA és cert, tan cert que mentre uns li va donant voltes i voltes, especialitat de la casa, aquells són els que finalment i posen els soldats.Com molt bé explica Odalric el paper d'Europa davant el problema dels Balcans fou patètic.

Jordi Coll ha dit...

Això de l'ONU és un cau en què els vots dels països democràtics valen igual que els de règims totalitaris, un cau en què Líbia ha arribat a presidir la comissió de Drets Humans i Zimbabwe la de desenvolupament tenint una inflació del 500%, un cau de buròcrates... En els temes seriosos no intervenen i esperen que els EEUU ho faci per després criticar-los i acusar-los de bel·licistes i no sé quantes històries més. Un fàstic.

Anònim ha dit...

La típica hipocresia progre. Si no s'intervé perquè els membres del Cosell de Seguretat Xina i Rússia han votat en contra, és culpa dels americans per no passar-se les resolucions pel folre! Quin raonament més progressista!

La mateixa hipocresia de la guerra a Iugoeslàvia. La progre Europa va creuar-se de braços mentre els ex-comunistes massacraven els bosnians. I USA va haver de venir a arreglar-ho! Les grans democràcies europees miraven a l'altra banda.

Per cert, si no fos pels USA, la ONU no podria ni funcionar ni fer missions de pau:

"Los tres mayores contribuyentes de las Naciones Unidas, los Estados Unidos (22%), Japón (19,468%) y Alemania (8,662%) cargan con más del 50% de los gastos de las Naciones Unidas, mientras que los 134 Estados miembros del Grupo de los 77 aportan menos del 10% al presupuesto de las Naciones Unidas.

Además del presupuesto ordinario de las Naciones Unidas, los Estados miembros realizan aportaciones de carácter obligatorio a la financiación de las operaciones de paz."

Vida quotidiana ha dit...

l'ONU serveix per al mateix que la Unió Europa: per si vols ser funcionari i viure bé

Anònim ha dit...

Si EE.UU. va decidir intervenir a l'Iraq sense l'aprovació de l'ONU "per alliberar la població iraquiana de la tirania", per què no fa exactament el mateix amb Birmània?
En fi, hipocresia al màxim.

Sobre les manifestacions, els liberals em feu gràcia. Molt queixar-vos de que els progres només organitzen protestes contra EE.UU., però vosaltres no n'organitzeu ni una.
Què passa, que són les esquerres les que tenen l'exclusivitat de convocar manifestacions?
Feu-ne vosaltres una contra el règim militar de Birmània, i jo també m'hi apuntaré.
Una altra cosa és que, gandulament, preferiu estar sentats davant el vostre ordinador omplint les pàgines del manual del perfecte liberal als vostres blogs, sense fer res més. d'utilitat.

Marchelo ha dit...

Estic d'acord amb que l'ONU és un organisme ridícul, que no té cap mena de força coercitiva. Les resolucions de l'ONU haurien de ser respectades, però al no ser-ho, l'organisme perd tot el sentit.

Estic d'acord també amb el que comenta el Jordi Coll, sobre la doble moralitat de l'ONU respecte als EEUU.

El que estan fent a Birmània és patètic. Aquí no hi ha mediació possible. Reunir-se amb les 2 parts? Per què? Uns cabrons es dediquen a matar a manifestants pacífics i només envien a un matat diplomàtic q es passaran pel forro dels collons? És lamentable.

Finalment aprofito per fer vil publicitat d'un blog del Barça que tot just iniciem amb uns amics: www.culerssensecarnet.blogspot.com

Amics del Club dels Liberals, hi sou benvinguts, però us agrairé que deixeu aquí la vostra demagògia liberal habitual ;) (demagògia culé per suposat que se'n farà).

Xevi Mel i Mató, com que ara sociata=comunista=dictadura, no cal que t'hi passis, em dedicaré a borrar els teus comentaris al més pur estil feixista repressiu, censura al poder!

joliu ha dit...

T'expliques com un llibre obert.
Per cert...llegeix-te la carta del Lector "la lengua que domino" de La Vaguardia d'avui.
És d'aquelles que passa de llarg els 1000 caràcters, però la posen per que els interessa posar-la
Agafa't fort.

Dessmond ha dit...

És molt més fàcil ser dogmàtic amb la cacerola.
També haurien de prendre nota d'aquesta ONU aquells que volen fer propostes "amb molt de pebrots", però que no estan disposats a rebre cap hòstia a canvi. Aquesta ruqueria no l'ha provocat pas cap pla americà. Té denominació d'orígen.

Anònim ha dit...

Home, de la ONU a mi m'agrada l'esperit i tinc la esperança de que algun dia millorara y sera una mena de panell de decisió global. Ara per ara te dos problemes entre d'altres, un es el que tu dius de que alguns paisos tenen vot que PODRIA SER discutible. L'altre es que determinats paisos es poden saltar lo que la ONU digui quan els sembli.

Un apunt sobre lo que dius de Bosnia i Kosovo i la responsabilitat historica d'intervenir-hi. A Bosnia s'havia d'intervenir, pero tambe s'havia de no vendre armes a les bandes del conflicte. A kosovo es molt mes discutible i de vegades la prudencia es mes interessant.

Personalment, amb la informació que tinc, que es la que llegeixo als diaris estic a favor d'intervenira Birmania, pero no crec que la meva informació sigui suficient per opinar.

Salut,

JO

Anònim ha dit...

Subscribeixo la critica a l'ONU i la falsetat implicita en cassoles i altres.

El que diu que perque no ens manifestem, hi ha dues raons; una, desgraciadament les idees liberals no surten per TV3 al TN; dos, mira per on, alguns creiem que escriure i raonar durant una hora al dia que donar cops a una cassola durant cinc minuts i tornar a veure OT a tele.

Anònim ha dit...

Si no us manifesteu és perquè les vostres idees no surten a TV3 i perquè creieu que escriure i raonar durant una hora al dia (és millor) que donar cops a una cassola durant cinc minuts i tornar a veure OT a tele?
Crec que no n'has dit cap, de raó.

Moré ha dit...

No ho veig igual:

http://guiadeperplexos.blogspot.com/2007/10/el-vel-les-escoles.html