6.11.09

Només falta repartir les medalles...


Llegeixo a La Vanguardia que s'ha signat un pacte laboral dins el marc d'una de les fusions previstes entre caixes d'estalvi de Catalunya.

Pel que sembla, es faran fora 65 persones que gaudien d'un permís retribuït (!) i es pre-jubilaran 564 persones a partir dels 55 anys..........
A més, s'ha acordat una paga extraordinària per a tot el planter de 500 euros (!!).
Aquest "pacte laboral" tindrà un cost de 500 milions d'euros (només aquest cas, els altres casos la factura serà més gran) que pagarem els contribuents mitjançant el FROB, el fons establert específicament per a les fusions entre caixes.

O sigui, que persones que igual estan a l'atur o en una situació laboral precària han de pagar amb els seus diners una reestructuració en unes empreses determinades, incloent pagues extraordinàries i pre-jubilacions daurades...

Em sembla escandalós...

Si les caixes d'estalvi han tingut una direcció executiva incompetent, per què ho hem de pagar els demés?
Per què hem de pagar no només això, si no també resolucions privilegiades?
Cóm és que no dimiteixen en bloc totes les direccions generals implicades? Potser per que són els amiguets de torn...?
Els responsables d'haver dut aquestes empreses a una situació de feblesa econòmica, cóm és que són els mateixos que han de pilotar les solucions?
I encara hem de sentir discursets on ens volen vendre un futur fantàstic gràcies a les reestructuracions, on es guanyarà en competitivitat i solidesa front els nous reptes econòmics del futur...... això sí, pagat generosament pel silenciós contribuent.

Quin gran lideratge...

Sí, són uns cracs i mereixen una medalla.

4 comentaris:

Hasbarats ha dit...

Shalom, amic Odalric! Ens agradaria que ens comentessis algun detall sobre l'operació Aigües de Barcelona, la venda d'una joia de La Caixa que ha passat sense pena ni glòria, quan una moguda tan emblemàtica necessita del concurs de la Generalitat i del govern central. Una abraçada i felicitacons pel teu blog!

Tresinores ha dit...

Bon post. I per cert, tots els que paguen hipoteca no es pregunten per que es va condonar un deute? quin cost te per ells?

Odalric ha dit...

Benvolguts Hasbarts i Tresinores,
miraré de fer un article unint aquests dos temes realment escandalosos.
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Ja, verjetno zato je