4.5.09

ERC renuncia a l'Independentisme


En Joan Carretero s'ha donat de baixa d'ERC un cop ha estat expedientat per la direcció.
A aquesta notícia cal afegir que en Jaume Renyer també ha abandonat Esquerra per "patriotisme i dignitat".

Aquesta situació és força coherent amb els fets que han protagonitzat la direcció d'ERC, on obrien la porta de sortida a tothom que discrepés amb la continuïtat del Tripartit.
Així doncs, qualsevol que vulgui ser coherent amb l'ideari independentista no pot romandre dins ERC, doncs aquest ideari és incompatible amb la continuïtat del govern Tripartit.
Això no només ho han expressat literalment en Carretero o en Renyer, si no que la direcció oficial d'Esquerra ho ha expressat verbalment i formalment.

És lògic que la formula que vol fer servir ERC de parlar d'independència però treballar sotmesos al PSC és de difícil/impossible digestió per la gent que no viu de la política. El votant d'ERC no entén que un partit independentista (o que es deia independentista) no faci ABSOLUTAMENT RES per fer complir aquest objectiu. Governar per governar no és suficient per la parròquia independentista i la multitud d'exemples que demostren que la fórmula del Tripartit representa un retrocés en la sobirania nacional fa que ningú entengui els motius d'Esquerra a romandre al govern sota les ordres del Montilla.

L'actual direcció d'Esquerra actua com a crossa del PSC a imatge històrica del que porta fent IC-V des de fa una pila d'anys.
Sembla clar que la màxima aspiració dels dirigents d'ERC és la de governar molts anys al costat del PSC; aspiració igual que la d'IC-V i aspiració que evidentment no satisfà al votant independentista.

És una evidència que l'ambició de Catalunya no pot restar sota el tacticisme del PSC-PSOE i per tant, és una evidència que el Tripartit és incompatible amb l'ambició de Catalunya.

El doctor Carretero així ho ha diagnosticat.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

ESTIC ESPERANT, LO QUE S'HAN "PESCARA" EN CAROD ,DAVANT EL ESTATUT MUTILAT I ESCARNIT QUE SEMBLAR SER, QUE JA TENEN ENLLASTIT. I EL PUGI QUIN ACUDIT ES VENDRA?.
JUGANT AMB BCN.

Dies de fúria ha dit...

Benvolgut amic, et prodigues poc al bloc, però sempre la claves.

Res a afegir, totalment d'acord. Molt ben dit.

Anònim ha dit...

Voleu dir que el primer culpable de retallar l'estatut no va ser en Mas quan és va reunir sol amb el ZP? I quin partit és l'independentista? CIU? CIU, no és l'unic partit català que va pactar amb el PP? Potser si no fos per aquest pacte ja faria anys que tindriem un nou estatut....

Anònim ha dit...

En aquest article es menciona l'Estatut? NO
En aquest article es menciona CiU? NO
En aquest article es menciona la sortida de l'independentisme d'ERC? SÍ
Així doncs, si parlem d'això ultim, pq els amics d'ERC parlen de lo primer? Suposo pq no poden parlar de RES MÉS.

Anònim ha dit...

CiU no parla constantment de l'independència, és cert. Simplement treballa per una Catalunya cada dia més sobirana.

El problema d'ERC és ben el contrari: Parla cada dia d'independència i treballa sota les ordres de l'espanyolisme uniformador socialista.

Això és el que no poden pair el Carretero, el Renyer i molta més gent. No poden pair la hipocresia dels dirigents d'Esquerra.

Anònim ha dit...

El dia que desaparegui el tripartit entrareu en un període d'angoixa perquè el fet d'atacar-lo sistemàticament s'ha convertit en una raó de la vostra existència.

Be, aleshores anireu a pels ecologistes, els progresistes, els musulmans, els que pensen diferent de vosaltres, etc...

Serrallonga.

Tarbut Terrassa ha dit...

Estimat Serrallonga,
Aquesta defensa cega cap al Tripartit teva és una clara demostració de la vostra absència total d'auto-crítica. Ja pot fer el Tripartit el que vulgui, que de forma sectària el recolzareu front qualsevol crítica.

Així es construeix el Totalitarisme.

A banda d'això, l'article no critica el Tripartit. Critica la hipocresia d'ERC.
Sempre he defensat l'actuació del PSC-PSOE com a coherent. Ells tenen una visió política que porten a la pràctica i de forma totalment legítima.

En canvi, ERC diu una cosa i en fa una de ben diferent. De fet, fa el contrari del que diu. Això és el que critica l'article.