15.5.09

II Trobada d'Amics d'Israel


Ahir vaig assistir al sopar de commemoració del 61è aniversari de la creació de l’Estat d’Israel.

Com l’any passat, el sopar va servir per trobar vells i nous amics i gaudir d’una bona vetllada en companyia de gent que estimem Israel i el poble jueu.
Em va alegrar veure com els millors caps pensants del país participaven en aquest acte, que va servir per homenatjar als catalans que han estat, i tristament encara estan, amenaçats per l’islamofeixisme i els seus aduladors pijo-progres de casa nostra.

El sopar va servir també per constituir l’Associació Catalana d’Amics d’Israel.
Aquesta associació pretén acostar la realitat d’Israel a la gent de Catalunya i combatre els tòpics, els prejudicis, les mentides, es adir, combatre els estereotips que es serveixen del desconeixement i que promouen els col·lectius més fanatitzats de la classe política catalana per confondre i fer confusa la veritat.
Alhora l’associació te la sana ambició d’acostar la realitat de Catalunya a Israel. Malauradament ara mateix passem per ser el país més antisemita d’Europa i cal que el poble d’Israel conegui de primera mà que aquí també tenen amics, alhora que els hi acostem la nostra realitat cultural.

Des d’aquí encoratjo tothom a recolzar aquesta iniciativa i a defensar Israel dels atacs injusts que constantment pateixen i que qüestionen el seu elemental dret a existir.

Visca Catalunya i Visca Israel!

30 comentaris:

Salvatore ha dit...

Odalric,
Israel pot ser un gran aliat per la causa catalana. El pro-islamisme del ZP fa que la diplomàcia d'Israel li faci la traveta sempre que pugui. I si no m'equivoco, tenen el millor cos d'espionatge mundial.
A veure si pots utilitzar els teus contactes

Anònim ha dit...

No sé com no teniu vergonya...

Anònim ha dit...

Sí que ens fa vergonya veure com Catalunya és la zona d'Europa més antisemita (disfressat d'antiisrealisme).

Anònim ha dit...

La creació de l'Estat d'Israel es va fer amb l'expulsió dels Palestins de les seves terres.

Informeu-vos sobre la "Nakba".

No aconseguireu mai eliminar als palestins mitjançant la força. Espero que aquesta força us reboti als nassos.

francesc ha dit...

Seguint amb el raonament del darrer missatge, podem dir que el mateix any es creà el Paquistan amb l´expulsió els hindús.

Segur que hi ha quasi tants exemples com colors al mapamundi. Però l´encarnissament és sempre contra la mateixa nació.

Anònim ha dit...

Francesc, pensaries ben diferent si t'expulsessin de Catalunya a la força i de pas torturessin, violessin i assassinessin a molt parents teus de totes les edats.

És més que evident que els jueus van prendre bona nota del genocidi nazi, i que des d'aleshores els mateixos jueus han aplicat i apliquen per sistema contra el poble palestí.

El sistema propagandístic hebreu te completament cegats a molts jueus i pro-jueus (com l'autor d'aquest blog i de molts altres que te referenciats), i fa que aquests no arribin a adonar-se de les evidències del martiri a que sotmet el govern Israelià sobre els Palestins. Qualsevol crítica al govern Israelià ho consideren una mostra d'antissemitisme, consideració fruit del pur simplisme, essencialisme, bipolaritat, alhora resultat de la demagògia inherent al sistema propagandístic de què parlava.

Es tant greu negar l'existència del genocidi jueu com el palestí.

Tal com diu l'historiador Israelià Ilan Pappé: Los judíos israelíes no se dan realmente cuenta (o no quieren darse cuenta) de lo que hicieron y todavía hacen al pueblo palestino porque] es el fruto de un muy largo proceso de adoctrinamiento a partir del jardín de infancia, que acompaña a todos los niños y niñas judíos a lo largo de su vida. No es fácil erradicar esa actitud, que fue plantada allí por una muy poderosa máquina de adoctrinamiento, lo que da una percepción racista del otro, que se describe como primitivo, casi no existente, hostil (...) Añádase a esto la experiencia de los jóvenes soldados en Cisjordania y Gaza, donde han aprendido a tratar, como los primeros colonos sionistas, a los palestinos como parte del decorado, no como seres humanos.

francesc ha dit...

No trobo massa educat ficar-se al bloc d´un altre per omplir-lo de propaganda.

Citar a Pappe respecte a Israel és com citar a Boadella respecte a Catalunya.

Anònim ha dit...

Francesc, molt mala comparació has fet entre el Boadella i el Pappé, ja que el primer només diu les opinions (i anades d'olla) mentre que l'altre es basa en fets empírics, documentats i demostrables, i per tant, és un personatge molt incómode pel stablishment hebreu.
Recorda el no reconeixement del genocidi armeni per part del govern turc.

Anònim ha dit...

Sí clar, suposo que el Pio Mora tb et deu semblar un historiador solvent ja que "es basa en fets empírics, documentats i demostrables" segons alguns...

Anònim ha dit...

En el següent article trobar a Internet pots veure de quina part està l'ultra facha del Pío Moa. Pots treure conclusions.

Israel
30 de Diciembre de 2008 - 09:51:06 - Pío Moa
Para que el problema de Israel se solucionase bastaría con que los palestinos reconocieran su estado y dejaran de hacer de punta de lanza de los despotismos islamistas. Pero la obsesión de unos y otros es acabar con Israel, echar a los judíos al mar o masacrarlos directamente. Ahora Israel ha lanzado una ofensiva contra Hamas, y naturalmente todos los amigos y colaboradores del terrorismo, que son muchos en Europa, se ponen de parte de los terroristas. Esto ocurre particularmente en España, donde el gobierno es, entre otras cosas, el mayor cómplice que haya tenido la ETA en su historia. Se trata de la misma corriente que apoyaba hipócritamente, so capa de pacifismo, al Imperio del GULAG mientras este existió. La caída del muro de Berlín dejó a esta gente perpleja y desanimada, pero ha encontrado otra "buena causa": la de los déspotas islámicos contra la pequeña, pero resuelta, democracia israelí. No hagan el menor caso de sus protestas "humanitarias": jamás protestaron cuando las víctimas (incomparablemente más) no pertenecían a las izquierdas totalitarias sino que las causaban estas; y en España se sienten herederos de las chekas.

¿Son conscientes de que están promoviendo un segundo holocausto? No les quepa la menor duda de que lo son. Como lo eran antaño de las implicaciones totalitarias de su "pacifismo". De hecho son ellos los promotores del genocidio. Europa es un continente bastante podrido, que ha tenido que ser salvado de sí mismo por USA, algo que jamás perdonará a sus salvadores.

Anònim ha dit...

Bé, segons el teu criteri aquest fulano demostra el que diu amb "fets empirics, documentats i demostrables"

Anònim ha dit...

sí home sí! i el fill de la gran puta del Bush es tant bo com ho va ser el Gandi.

Tens el cervell completament anul·lat. No hi ha remei.

Anònim ha dit...

A veure, aquesta tendència a creure't posseïdor de la veritat i a veure en els altres l'encarnació del mal és pròpia d'una visió de la vida maniquea i messiànica.

Si per tu el Pio Mora és un revisionista, pq no ho és el Pappé?
No tens cap mena de sentit de l'auto-crítica... i t'ofens quan no et donen la raó.... això no trobes que te nom?

Anònim ha dit...

El que cal tenir en compte son les massacres sistemàtiques pepetrades pel govern israelià contra el poble palestí, el mur de la vergonya, l'embargament comercial amb aliments i medicaments de primera necessitat, etc... i que alhora, la societat benestant ocidental no vol veure ni fa res per solucionar-ho.

L'exèrcit israelià ja es pot saltar totes les convencions sobre drets humans, utilitzant, per exemple utilitzant armes de fósfor blanc...

Tot això, ni alguns jueus ni pro-jueus ho teniu en compte. Tant us fa que morin mil·lers de palestins, no els considereu essers humans.
Us poseu d'un bàndol i faci el que faci, ja us està be.

Joel Català ha dit...

A l'Anònim que ataca Israel: sobre aquest tema, tens una visió distorsionada; espero que algun dia tinguis el coratge d'aprendre i rectificar.

Anònim ha dit...

Aquest diàleg no porta enlloc.
Es com si fos entre un que estigués a favor de l'avortament i un altre que hi estigués en contra.

Dessmond ha dit...

Doncs jo estic a favor del que apunta en Salvatore. I aqui ho deixo.

Dessmond ha dit...

En un altre ordre de coses: el web que recomanes no rutlla. El problema és meu o és que en realitat hauria de dir "pàgina en construcció"?

Anònim ha dit...

A l'anònim que parla clar sobre Israel: El nou govern israelià està decidit a prohibir qualsevol tipos de menció de la Nakba, així com recordatori d'aquesta tragèdia.
En canvi, a molts llocs d'Europa si negues l'holocaust pots anar a la presó.
Els fets parlen per si sols. Deixe'ls que celebrin sopars... que la història acabarà demostrant la realitat.

(De fet, ja la comencen a reconèixer: comparen amb Israel amb Paquistan, és a dir, els jueus amb l'imperi britànic. Ja és un pas!)

Fisk

Odalric ha dit...

Dessmond, no et passa res. La web està en construcció i en tot cas es pot contactar amb el mail que hi surt.

Als anònims anti jueus: sembleu uns sectaris recitant el mantra. Espero que un dia deixeu el manual i els prejudicis de banda i així potser podreu debatre.

Anònim ha dit...

Ui si Odalric. Veig que has debatut molt aquest cop.

"Piensa el ladrón que todos son de su condición..."

bri'ut!

Fisk

Odalric ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Odalric ha dit...

Fisk, es que sempre dieu el mateix, sempre voteu el mateix, sou com màquines.
Una llàstima...

Anònim ha dit...

boqer tov haver Odalric

Tu també sempre dius el mateix. Si fins i tot repeteixes el mateix sopà cada any!

I jo, almenys, no voto, així que millor que no diguis res...

attá hoshev?
nir'é ma yihié

En fi, me'n vaig perque tinc classe d'hebreu aquest matí. A estudiar amb els meus amics jueus, com a bon antisemita que sóc.

shalom.

Fisk

Odalric ha dit...

Fisk,
antisemita no ho se, però anti tot el que fa Israel sembla ser que sí.
Que un sopar-trobada d'amics d'Israel comporti la teva sistemàtica crítica indica una predisposició per jutjar Israel més enllà, molt més enllà de fet, que a qualsevol altre país del món.

A Israel se li exigeix el que no se li exigeix a ningú més i a sobre es qüestiona constantment la seva legitimitat a existir.

Comprendràs que no aplaudeixi la teva "originalitat" en criticar Israel per tot, oi? Fins i tot trobeu malament que es faci un sopar anual...

Sobre estudiar hebreu, em sembla molt bé. Espero que finalment trobaràs els petits detalls que et faran fugir del dogmatisme de manual que tan originalment fas servir.
Ja se sap, el roce fa el carinyo...

Per cert, a Catalunya hi ha molta gent que estudia anglès i odien els Estats Units (tot i que consumeixen la seva cultura i la seva tecnologia i la seva moda i tot...)

Espero que no sigui el teu cas.

Anònim ha dit...

És cert que a Israel se li exigeix molt. Però qui li exigeix?

Gent com nosaltres, sense cap mena de poder ni influència.

Els que veritablement podrien exercir algun tipus de pressió, que són els estats poderosos, no només no ho fan, sino que a sobre li ofereixen a Israel gran quantitat de suport polític, diplomàtic, econòmic i militar.

És un mite enorme pensar que Israel està sol. Al revés, és un dels estats més protegits i amparats internacionalment del món. No en va, Israel a incomplert sistemàticament resolucions de l'ONU i ha violat continuament legislacions internacionals (sobre armament, sobre ocupació, etc.), i en canvi mai hi ha hagut conseqüències. Si això ho fes qualsevol altre estat (recordem l'Iraq de Saddam?; o l'actual Iran?), li caurien sancions, amenaces...

Israel és el principal beneficiari de l'ajuda exterior nord-americana. El segon i tercer, tot i que molt per sota, són Egipte i Jordània. Però aquesta ajuda a aquests dos estats veïns s'ha d'entendre com una ajuda indirecta a Israel, ja que les condicions per a rebre-les són clares: acceptar qualsevol tractat de pau amb Israel. Pots trobar més informació sobre el tema al llibre "El lobby d'Israel", escrit pels investigadors nord-americans John J. Mearsheiemer i Stephen Walt.
Si jo fos el líder d'un Estat, preferiria l'ajut incondicional de socis tant poderosos com els EE.UU. i la crítica sistemàtica de vulgars "pijo-progres" com dieu vosaltres, a una situació inversa, és a dir, gran suport popular però l'amenaça constant dels poderosos.

Les amenaces verbals contra Israel no són res en comparació a les amenaces reals contra altres estats considerats "enemics" d'Occident.

Dius que a Israel, pobret, se li qüestiona el dret a existir. Doncs si, jo qüestiono el seu dret a existir (almenys, tal i com és ara), de la mateixa manera que qüestiono el dret a existir de Paquistàn, Kuwait, l'Iraq, Síria, Líban, Jordània i tants altres estats artificials orientals i africans creats sobre un mapa pel colonialisme europeu. Quanta sang ha costat aquestes divisions fetes en el seu moment per motius estratègics, i que per desgràcia avui dia els propis habitants d'aquestes regions s'han cregut.

Jo qüestiono el dret d'aquests estats a exisitir, però no pas les nacions i pobles que els habiten. En canvi, els sionistes aneu un pas més enllà, i no només qüestioneu la legitimitat de "l'estat palestí" (encara que després alguns l'accepteu com a mal menor), sino que a més a més negueu als palestins la seva configuració com a poble, amb els seus trets característics, pel sol fet de que mai van conformar un Estat. Repetiu fins a cansar que Palestina no existeix, deshumanitzant i desarrelant d'aquesta manera els seus habitants de sempre, de fa segles, la majoria dels quals descendents dels jueus palestins que després es van fer cristians o musulmans.

(continua)

Anònim ha dit...

És una tàctica purament colonial la negació d'un poble com a legítim propietari de la seva terra, mitjançant els més variats arguments. Jo qüestiono la legitimitat de l'Estat d'Israel a existir, però no pas les arrels culturals comunes del poble que l'habita. En canvi, vosaltres, tot i acceptar un estat palestí submís i supeditat a Israel, negueu la cultura milenària palestina, i això és molt pitjor.

No hi ha dubte en què Israel és un estat racista. La prova és que un ciutadà jueu australià pot emigrar amb totes les facilitats a Israel mitjançant la "llei del retorn", però en canvi un palestí de Ramallah no pot viatjat a Jerusalem, i si aconsegueix entrari il•legalment, cosa cada cop més difícil, s'arrisca a ésser expulsat.

L'argumenet de que a Israel també hi viuen àrabs no és vàlid: primer perquè és la seva legítima terra, i segon perquè els estats racistes gairebé mai han expulsat al 100% les minories, això és molt difícil.

També als EE.UU dels anys 20 hi havien negres i indis, i ningú negava que era un país racista. També a molts paísos llatino-americans hi han indígenes, i ningú nega que són objecte de discriminació racial. També al Marroc, per posar l'exemple d'un país islàmic, hi han berbers, i ningú nega que són objecte de racisme i discriminació de l'Estat (per exemple, no invertint en infraestructures al Rif, lloc on són majoria).

Israel practica aquest tipus de racisme: les zones del nord del país, amb forta presència àrab, estan més abandonades per l'Estat que les altres on els jueus (és a dir, immigrants alemanys, polonesos, rusos etc.) són la pràctica totalitat de la població. En algunes urbanitzacions, els constructors posen com a condició per comprar un habitatge haver fet el servei militar (és a dir, una manera de prohibir als àrabs l'entrada), etc.

Espero que entenguis que tot això no té res a veure amb l'antisemitisme, i que mentre Israel, tot i els seus defectes, segueixi sent un dels estats més "mimats" per part del poder mundial (res a veure amb conspiracions jueves, em refereixo als Estats més poderosos militarment), també serà un dels països més mal vistos i criticas per part de gent que no li pot fer cap mal encara que volgués.

Fisk.

Odalric ha dit...

Fisk, uns comentaris ràpids:

Veig que negues l'existència de tots els estats del mon... és difícil parlar amb un anarquista o un nihilista com tu.
Si no ets ben bé així, quins estats haurien d'existir segons tu? Pq?

Quan parles dels jueus d'Israel parles "d'emigrants alemanys, polonesos, russos, etc..." i no tens en compte que no apliques a ells el que sembla ser que defenses pels palestins.
O sigui, els jueus no tenen dret a tornar a la seva terra pq ha passat massa temps, oi?
Quina és per tu la frontera temporal que permet tornar a un refugiat/emigrant a la seva terra?

Sobre el tema del racisme amb la població àrab d'Israel... com sempre parles de forma parcial i interessada.
La població àrab d'Israel és incomparablement la població àrab del món amb més formació, drets i llibertat.
Tenen la mateixa formació, drets i llibertat que els jueus d'Israel (o si vols, que els musulmans, que els jueus, que els cristians o que els ateus d'Israel...)

Si alguns àrabs no van a l'exèrcit, és perquè ells es neguen. Al Tzahal hi ha representada la població d'Israel i no se li nega l'accés a ningú.
És ben al contrari, alguns àrabs no només es neguen a anar al exèrcit si no que recolzen públicament els enemics d'Israel. Per sort, allà hi ha llibertat d'expressió... A Espanya estarien il·legalitzats o empresonats.

En fi, intenta revisar els teus tòpics...

Anònim ha dit...

Abans de res, agraeixo que t'obris a debatre un tema tan visceral com aquest, i no et tanquis desqualificant el personal que no té la mateixa visió del conflicte que tu sense argumentar.

Aquí van les meves respostes:

1. Jo sóc partidari de que cada nació tingui un Estat. Si això no pot ser, aleshores aprovo només aquells estats creats per la seva pròpia gent. Espanya és un estat on hi conviuen diferents pobles: està clar que per a molts no és la situació ideal, però almenys l'actual Espanya ha estat conformada per la pròpia gent que l'habita, sigui aquesta majoria o minoria, i ha tingut una evolució històrica pròpia. El que no aprovo és que una sèrie de potències colonials, des de la seva arrogànica, inventi estats d'acord amb els seus interessos, dictant-li a la gent autòctona les seves noves fronteres sense cap consideració històrica, tribal, etc. Estic segur que sabràs entendre la diferència.

2. Els jueus europeus no tenen (en la seva gran majoria) cap arrel a Palestina. Els jueus europeus provenen de tribus asiàtiques convertides el judaisme, però que mai van habitar Palestina. Per tant, el suposat vincle entre els jueus europeus i la terra de Palestina és religiós i sentimental, d'acord, però en cap cas històric.
Si acceptem que un jueu polonès pot reivindicar Palestina com la terra dels seus avantpassats, i per tant la pròpia, aleshores un musulmà indonesi també ho podrà fer amb Granada. Te n'adones de l'absurditat?
Com alguns historiadores israelians demostren, els palestins actuals són els autèntics descendents del jueus palestins de l'època de Crist, la majoria dels quals es van fer cristians o musulmans posteriorment. El mite de l'expulsió masiva dels jueus de la seva terra per part dels romans ja està força caducat. Com diu l'historiador israelià Shlomó Sand:

"El exilio nunca existió. Cuando los romanos destruyeron el Templo en el año 70 de la era cristiana, no expulsaron a los judíos por la fuerza. Los romanos nunca exiliaron a pueblos, algo que sí hicieron los asirios y los babilonios con algunas elites."

"Es cierto que los romanos no permitieron a los judíos que vivieran en Jerusalén, pero los cristianos crearon la fantasía de que no se les permitió vivir en toda Judea."

"Hay historiadores que dicen "Bueno, no hubo exilio pero sí que hubo emigración". Lo cierto es que como los griegos y los fenicios, los judíos viajaron por el Mediterráneo..."

"Antes de Jesucristo había en Palestina entre medio millón y un millón de judíos. La inmensa mayoría, un noventa por ciento, o quizás un noventa y cinco por ciento, eran campesinos. Los judíos no eran como los fenicios o los griegos, no viajaban tanto como ellos por el mar. La proporción de los que salieron es infinitamente muy pequeña."

"Los judíos de Polonia, y de otros países de Europa oriental, sólo pueden venir de los jázaros. Todavía en 1961 hay un prestigioso historiador israelí que afirma que los jázaros son los antepasados de los judíos de Europa oriental. Entonces aún se aceptaba que no provenían de Alemania."

" Si no hubo exilio en Palestina, si los romanos no expulsaron a los judíos, ¿qué les ocurrió a los judíos de Palestina? Hay muchos historiadores israelíes, incluidos Yitzhak ben Zvi, el segundo presidente de Israel, o David ben Gurion, que hasta 1929 afirman que los palestinos árabes son los verdaderos descendientes de los judíos. Esta tesis que sostuvieron los mayores sionistas se murió en 1929. Todavía en 1918 Ben Zvi y Ben Gurion escribieron juntos un libro donde se afirma que los palestinos son los auténticos descendientes de los judíos. Sin embargo, decir esto hoy es causa de escándalo."

Pots consultar l'entrevista completa aquí:
http://www.publico.es/
internacional/121692/el/pueblo/judio/invencion

Per tant, no es pot comparar el tema dels refugiats palestins amb el dels jueus europeus.
Un tòpic que, per cert, cada cop se'l creu menys gent, fins i tot al mateix Israel.

Fisk

Anònim ha dit...

Sobre el tema del racisme, et recordo que a les últimes eleccions israelianes tres partits àrabs no van poder participar-hi per les seves opinions. Pots veure la notícia aquí:

http://www.lavanguardia.es/
internacional/noticias/20090112/53617539017/
israel-impide-a-tres-partidos-arabes-acudir-a-las-elecciones-estado-pda-tribunal-supremo-cisjordania.html

Mentrestant, el líder jueu sefardí que crida a la solució final contra els àrabs pot tenir el seu propi partit, el Shas, al parlament.
Pots veure la notícia aquí:

http://www.bbc.co.uk/portuguese/
noticias/2001/010410_rabino.shtml

Com veus, tu també tens una visió molt parcial del tema...

Acabo amb unes paraules de David ben Gurion:

"Si yo fuera un líder árabe, nunca firmaría ningún acuerdo con Israel. Es cierto que Dios nos lo prometió, pero ¿como podría eso interesarles? Nuestro Dios no es el suyo. Ha habido antisemitismo, los nazis, Hitler, Auschwitz, ¿pero cuál fue su culpa? Ellos no ven más que una cosa: nosotros hemos venido y hemos robado su país. ¿Cómo podrían aceptar eso?"

(Citado por Nahum Goldmann en The Jewish Paradox, pág. 121)

Fisk