1.4.08

Trobada d'amics d'Israel


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Deixa'm fer un comentari totalment irrespetuos... del menjar d'acord amb les creences jueves se'n diu CASHER en catala? En angles se l'anomena KOSHER. No m'estranyaria qu eel nom correcte fos casher, i que haguessin evitat fer-lo servir en angles per evitar acudits de tota mena...

Jordi Coll ha dit...

Ens veiem allà!

Moré ha dit...

Kasher i Kosher volen dir el mateix. La diferència entre Kasher i Kósher és però l'idioma d'on es fa la transcripció. La paraula Kasher és transcrita de l'hebreu i la paraula Kosher és transcrita de l'Idish -judeoalemany-. En general tots els jueus sefaradim fem servir la paraula kasher i els askeans kosher. Ttotes dues volen dir el mateix: Es pot traduir com a apte, pur , adient a les lleis.

Unknown ha dit...

I no diueu res sobre la situació del poble palestí?

Respecto molt la cultura jueva, però m'indigna la repressió a que l'estat d'Israel -que no el poble d'Israel- sotmet Palestina.

Potser per això, ja fa uns mesos vaig optar per afegir-me a "Palestineblogs".

Això no és excusa -però- per desitjar-vos una bona trobada on no hi manqui la solidaritat amb el poble Palestí.

espiadimonis ha dit...

tondo, posats a fer, per què no us dediqueu a fer blogs demanant que als territoris palestins hi hagi democràcia? Pots estar-ne segur que si els palestins tinguessin una democràcia autèntica amb separació església-estat inclosa, el conflicte es resoldria en qüestió de dies.
Em fa molta gràcia veure com la gent d'aquest país es queixa de la "repressió" israeliana cap als palestins. No m'explico com la gent pot empassar-se tota la propaganda orgànica subministrada pels poders polítics sense ni tan sols atrevir-se a dubtar una mica del dogma oficial. Em pots dir de quina repressió ens parles? ¿Subministrar aigua, benzina i aliments a la franja de Aza i rebre coets a canvi és repressió? ¿Atorgar la ciutadania israeliana als àrabs que viuen a Israel, esdevenint així el lloc de tot l'orient mitjà on els àrabs tenen més drets individuals reconeguts, és repressió? ¿Utilitzar el dret de legítima defensa quan et segresten soldats -et recordo que això és un acte de guerra-, et posen bombes en llocs públics per tal de matar civils, malgrat siguin dones o nens o fins i tot en llocs religiosos, això és repressió?
Et donaré un consell, tingues criteri i atreveix-te a pensar! El dubte t'alliberarà del jou en el qual els polítics t'hi volen ben lligat.