27.1.10

Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust


Avui es commemora el Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust.


Situem en la nostra memòria i en el nostre cor el record de tots els innocents assassinats per la barbàrie.


Mai us oblidarem...

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Descansin en pau...

Albert Gaona ha dit...

Odalric, per què poses una bandera israeliana en un post dedicat a les víctimes de la bàrbarie nazi? No té sentit básicament per dues raons:

1: L'Estat d'Israel no va ser pas cap víctima de l'holocaust. Just al contrari: va ser el principal beneficiari de la tragèdia.

2: No hi havia cap israelià entre les víctimes. Entre d'altres coses perquè aquest estat encara no existia.

Puc entendre la bandera catalana (ja que, em sembla, van morir uns quants catalans als camps de concentració), però la israeliana?
No té cap sentit, més enllà del hooliganisme pro-israelià.

Si haguessis posat un símbol jueu (cosa que hauria estat més adequat, tot i que ¡sorpresa! no totes les víctimes eren jueves) se't veuria menys el llautó.

Utilitzar el record de les víctimes per fer propaganda política i ideològica és propi de fanàtics, i d'això els sionistes en sabeu un tros.

Salutacions.

Odalric ha dit...

Musbayn, l'Holocaust és un fet terrible per la humanitat en general i pels jueus en particular.
Israel representa al poble jueu i representa la garantia que mai més els jueus restaran indefensos davant la barbàrie.
Que tu vulguis veure aquí intencionalitat política és un simple problema teu.
Quan dius que Israel va ser el principal beneficiari de la tragèdia fas un exercici tan barroerament insultant que et desacredita completament.
És una llastima, pq crec que podries donar més de si.
Em sap greu que et molesti l'existència d'Israel, però és un fet i la teva "declaració" demostra que Israel necessita cada dia defensar la seva simple existència.

Trobar motius de crítica en una efemèride com aquesta demostra un fanatisme esfereïdor...

Albert Gaona ha dit...

"Israel representa al poble jueu"

Això no és ben bé així. Israel, ni representa tots els jueus, ni representa totes les víctimes de l'holocaust (jueus o no) o les seves famílies.

Pots veure dos exemples d'aquests últims aquí:

http://en.wikipedia.org
/wiki/Yisroel_Dovid_Weiss

http://www.lavanguardia.es
/internacional/noticias/20091228
/53856390032/un-superviviente-
del-holocausto-en-huelga-de-hambre-
en-solidaridad-con-gaza.html

Tant l'un com l'altra podrien sentir-se ofesos al veure la bandera israeliana com a representació de les víctimes de l'holocaust.
Així que, si acceptes la crítica constructiva, et demano una mica de respecte envers els assassinats i els seus familiars, especialment envers aquells que no comparteixen la teva ideologia.

Sobre la relació entre Israel i l'holocaust, potser és quelcom difícil d'acceptar, però no és gens difícil d'entendre. Tu pots.

Ha quedat demostrat que sóc jo qui ha sortit en defensa de TOTES les víctimes, i tu, en un exercici de veritable "fanatisme esfereïdor", qui les ha utilitzades barroerament amb finalitats polítiques.

Tripallocavipasec ha dit...

Feu una ullada al meu blog: femunrepass.blogspot.com

De veritat que l'he començat amb les més bones intencions i, per descomptat, sense voler ofendre ningú decent, encara que potser no serà així.

Anònim ha dit...

Els hereus de les víctimes de l'holocaust nazi el practiquen des de fa dècades aquest genocidi contra els palestins, mentre que les potencies internacionals fan la vista grossa.
Musbayn, per molt be que li exposis la teva opinió al odalrich no entendrà mai res que no sigui donar la raó als genocides israelians. No val la pena esforçar-se perquè l'odalrich és absolutament negat en aquest sentit. Té el cervell completament rentat per l'aparell propagandístic israelià.

Xavier ha dit...

Odalric, fa dies que no veig cap escrit teu. Confio que no sigui pels comentaris. Així com confio tornar a llegir-te. Am Israel Jai!

Odalric ha dit...

Hola Xavier,
Aviat reprendré els articles. La veritat és que m'he endarrerit una mica però m'ha estat impossible fer-ho abans.
I mira que han passat coses com pq hagués pogut fer uns quants articles...
El que és segur és que de cap de les maneres els comentaris d'odi habituals em fan perdre la paciència. Més aviat m'avorreixen per lo repetitiu... però com que es desqualifiquen sols, no cal amuinar-se gaire.

Així que pugui tb els contestaré, tot i que quan algú "raona" acusant als demés de tenir el cervell rentat, suposo que no hi ha gaire marge per a res productiu.
Els fanàtics ja ho tenen això, que no es donen compte que acusen als altres del seu propi problema.

Una abraçada!

Per cert, Purim Sameaj!

Anònim ha dit...

עם החולים חי

Bahur Tov

Un de neutal ha dit...

Interessant la intenció de rebatre els missatges, Odalric, aquests que dius que són d'odi... vés a saber per què ho dius.
De totes maneres serà molt positiu per a tothom que algú que defensa el punt de vista jueu a ultrança vulgui començar quelcom semblant a un debat.
És una molt bona notícia... ja pots començar. Això sí, si comences, fes-ho bé, prepara't i vés-hi amb una bona dosi d'humilitat i paciència perquè el tema et pot arribar a superar.
Tingues en compte que la defensa del punt de vista jueu es basa en no entrar mai en debat, qualificant als que no pensen com ells d'incitadors a l'odi, intolerants, etc.... A veure si te'n surts sense insultar ningú ni fugir d'estudi. O sigui: anant a buscar la veritat.
Et desitjo, sincerament, molt d'èxit en aquesta tasca que et disposes a endegar.

Odalric ha dit...

Neutral, suposo que el teu pseudònim és una concessió a la ironia, oi?
Tranquil, tothom sap que defensar Israel de la calumnia constant no és una feina fàcil. Tot i així, gràcies per la teva preocupació.

És maco veure que algú que vol dialogar diu quina han de ser els terminis d'aquest diàleg.
"O dialogues el que jo et digui o a les hores diré que no dius la veritat"
Maco...

Però bé, ja hi haurà temps per "dialogar" tot el que calgui.
Tot i que ja estic avisat que si no et dono la raó em titllaràs de faltar a la veritat, així que mirarem de no avorrir-me en excés.

Només ressaltaré per finalitzar la vostra obsessió.
En un post que volia commemorar les víctimes de l'Holocaust, no heu trigat en aprofitar el fet per fer proselitisme de la vostra cosmovisió anti-Israeliana.

Suposo que per a algú que vol presumir de "neutral", això és un clar acte de justícia universal.

Tripallocavipasec ha dit...

Hola, benvolgut Odalric, i gràcies per lo de maco.
Si vols, comencem.
Llegeix la primera entrada del meu blog, la que porta el número 1 (si cal, llegeix el llibre primer, no hi ha pressa).
Veuràs que el què dic és totalment veritat i comprovable. Si aconsegueixes demostrar que les afirmacions que faig són mentides, exagerades, fruit de l'odi, etc, et felicitaré i ho reconeixeré amb molt de gust, de veritat. Si no ho aconsegueixes demostrar, m'agradaria que fessis el mateix. I sense oblidar mai que som persones de pau i que tenim un absolut respecte per a tot i tothom (al menys per la meva part). Et puc semblar un buscaraons però no ho soc. Si anem fent proves com aquesta ja ho aniràs veient.
Fins aviat, company.

Pol ha dit...

No crec que Odalric estigui fent un exercici de pro israelianisme fent aparèixer la bandera israeliana a la fotografia. És més, crec que la utilitza com a símbol jueu més que israelià tot i que Israel, en molts casos, impliqui judaisme.
Per altra banda, també és cert que si profunditzem una mica, podem retreure-li a Odalric el fet de només haver fet referència a les víctimes jueves, que no israelianes, ja que com molt bé ha dit Musbayn, aquest estat fou creat el 1948 (tot sigui dit, d'una manera qualificable de poc considerada amb el poble palestí).
Crec que ambdós, tant Musbayn com Odalric, haurien de deixar de banda discusions polítiques i/o religioses i, en els dies 27 de gener, recordar a les víctimes del hooliganisme, el fanatisme esfereïdor, la barbàrie, la calúmnia constant... De l'Holocaust, Xoà, Porajmos...Nazi.
Gràcies.

Albert Gaona ha dit...

Hola Pol, i benvingut al debat.

Per la part que em toca, trobo assenyada la teva observació.
Per això crec que val la pena treure un altre exemple, allunyat del tema palestí però paral·lel a ell, per tal d'entendre el que l'Odalric (amb intenció o sense, no ho sabem) ha fet amb el seu desafortunat post.

Imagina el cas d'un comunista que, en un post al seu blog dedicat a les víctimes del franquisme, posa la foto d'una bandera de la Unió Soviètica com a representació d'aquestes víctimes.

Seria tant inadequat com el que ha fet l'Odalric, ja que

a) La Unió Soviètica no va ser una víctima del franquisme. Més aviat en va sortir prou beneficiada, sobretot durant la guerra civil.

b) No totes les víctimes van ser ciutadans soviètics, ni militants pro-soviètics, ni comunistes, ni tan sols d'esquerres.

Entenc que l'Odalric, davant d'un post com aquest i en memòria de les víctimes liberals de Franco, fos el primer en reaccionar.

Espero que ara, amb aquest símil d'un tema menys apassionat, s'entengui millor el que ha fet l'Odalric i el que he fet jo.

Salutacions.

Odalric ha dit...

Hola Pol, benvingut.
Has apuntat un fet important, la interpretació d'una data assenyalada.
El meu post pretenia ser un recordatori d'un fet indiscutiblement tràgic per la humanitat. L'Holocaust és sense cap mena de dubte un fet històric brutal, i commemorar les seves víctimes hauria de ser un deure moral de la humanitat sencera.
Tristament alguns, com el Musbayn, aprofiten fins i tot aquestes dates tan indiscutibles per fer propaganda.
Menystenen el dolor que significa l'Holocaust introduint debats menors que distorsionen l'objectiu principal que és recordar la memòria de les víctimes.
Cada persona honora els seus morts com sap i/o com pot... però hi ha qui te l'arrogància i la falta de respecte suficients com per dir-li a la resta cóm s'han d'honrar els morts.

En aquest cas, el Musbayn ens serveix en safata la perversió dels seus arguments.
Compara el Nazisme amb el franquisme, cosa que podria ser discutible tot i que es pot acceptar. Són dos règims feixistes, dictatorials, brutals, que tot i que van provocar un volum diferent de morts, poden jugar en la "lliga" dels dolents.
La perversió ve quan en Musbayn compara les víctimes del règim nazi amb un altre règim, en aquest cas el soviètic.
Cóm pot tenir el valor de fer-ho? Cóm es pot pretendre equiparar les víctimes innocents del nazisme amb un règim que tb va causar milions d'altres víctimes innocents?

Comparar les víctimes del nazisme amb un règim com el soviètic és pervers... i clarificador.
Ens clarifica quina és la escala de valors del Musbayn.

Albert Gaona ha dit...

Odalric, no cola.

Saps que jo no he comparat cap règim ni cap víctima.
L'únic que he comparat és la manipulació barroera de l'hipotètic comunista que fa un post en memòria de les víctimes del franquisme i la teva manipulació aprofitant el record de l'holocaust. He comparat posar la bandera israeliana com a representació de les víctimes del genocidi nazi amb posar la bandera de la Unió Soviètica com a representació de les víctimes del franquisme.
En ambdós casos és pervers, ja que ni unes van ser israelianes, ni les altres soviètiques.

Qualsevol ésser amb un mínim d'intel·ligència ho pot entendre, i de fet, ho haurà entès així.
Però entenc que el virus de l'holoculte et tingui ennuvolat el cervell, i potser per això ho entens tot tendenciosament malament.

Odalric ha dit...

Tranquil Musbayn,
Hauries de poder dir que t'has equivocat i no passaria res, home.
El teu exemple ha estat un error i estic segur que t'has donat compte.

Comparar víctimes en general és un mal procediment, però a sobre equivaldre víctimes amb règims totalitaris simplement és no saber cap a on s'apunta. O potser el problema és que tu sí saps cap a on vols apuntar...

Tripallocavipasec ha dit...

Benvolgut i oblidadís Odalric,
tots sabem que aquest és un món ingrat, ple de perills i males persones que ens amenacen i que estan a l'aguait per atacar-nos en tot moment. Fins i tot n'hi ha de molt perversos que ens posen reptes només per assedegar la seva set destructiva, sense cap altra motivació. Costa d'entendre com és que hi ha gent que, partint de l'odi fanàtic, ens ataquen amb les seves obsessions perverses amb l'única intenció de fer mal.

Realment, hi ha gent així, diuen, però de totes maneres, el que et volia comentar és que encara estic esperant la teva docta i infal·lible resposta respecte al petit i concret punt del que l'altre dia, estimat, et vaig fer esment.
Estic segur que a hores d'ara ja t'hauràs empassat el fulletó aquell amb el qual donaren un premi Nobel a aquell incitador a l'odi anomenat Elie Wiesel i que hauràs observat les mentides col·losals que hi apareixen, que mira si són grosses, que els mateixos historiadors de l'Holocaust les consideren oficialment mentida, a la vegada que aquest testimoni d'Auschwitz en primera persona, sense cap pressió, no fa ni la més mínima menció a les càmeres de gas, amb el que se sobreentén que no n'hi havia. Al llarg de les pàgines hauràs vist com surten, una vegada rera l'altra, incongruències descomunals fins al punt de que t'hauràs convençut de que tot aquest llibre és una gran mentida.
Segurament, veure que un dels pilars de l'Holocaust, aquest gran gurú, fa tantes aigües t'haurà trasbalsat i hauràs pensat que valdria la pena fer una ullada més profunda a tota aquesta veritat oficial a la qual no es pot ni tan sols criticar sense perill d'acabar a la presó.
Benvolgut i estimat Odalric, sàpigues que no ets el primer al qui li passa això. Sàpigues que hi ha milions de persones serioses i pacífiques a tot el món a qui els ha passat el mateix. No estàs sol. Benvingut, Odalric, al cantó de la veritat i la concòrdia pacífica.

Odalric ha dit...

Tripa, desisteix. Els negacionistes no trobareu aquí ressò per part meva.

Tripallocavipasec ha dit...

ok, d'acord, et respecto aquesta debilitat perquè em consta no que ets l'única persona que la pateix i segur que no ho fas amb mala voluntat.
No t'emprenyaré més, però et demano un favor i fes-lo en privat i quan vulguis: Llegeix aquest coi de llibre Night i veuràs l'efecte que et farà.
Encantat d'haver contactat amb tu.
Sort i a reveure

Pol ha dit...

Hola de nou.
Segueixo sense estar totalment d'acord amb ningú. Per una banda, Musbayn té raó en el punt que no només van morir jueus en l'Holocaust, per l'altra i com ha dit Odalric, cadascú honora els seus morts com bonament pot i/o vol. Que ho hagi fet només col·locant la bandera israeliana al costat de la catalana és un fet que pot molestar Musbayn i és totalment comprensible. Però d'aquí a acusar a Odalric de fanàtic i tants altres mots incongruents hi ha tot un món que us demano, no exploreu. Jo segueixo insistint en que hauríeu de deixar de banda la vostra discussió políticoreligiosa ja que el 27 de febrer es recorda a éssers humans, ja fossin jueus, musulmans, catalans o comunistes morts a mans dels nazis.
Finalment, espero haver malinterpretat Tripallocavipasec i crec que així ho he fet perquè no he tingut oportunitat de llegir el llibre i l'entrada del seu blog de les que parla, però? Benvolgut Tripallocavipasec, encara que no hi hagués hagut ni una càmara de gas o camp de concentració, només considerant que els nazis van tancar en guetos els jueus que vivient literalment empresonats, ja hauríem hagut de celebrar aquest dia en memòria per les víctimes, no de l'Holocaust en aquest cas hipotètic, sinó dels guetos nazis. Només això ja em sembla terriblement horrorós i és per això que creure que amb aquest testimoni se li treu algun tipus d'importància a l'Holocaust, em sembla demencial, trist i penós.
Gràcies també de nou i fins la propera, espero.

Pol ha dit...

Perdoneu l'error, el dia internacional de la commemoració de les víctimes de l'Holocaust és el 27 de gener no de febrer.
Disculpeu.

Albert Gaona ha dit...

Odalric, si creure que jo penso que m'he equivocat et provoca satisfacció, te la regalo. De res.

Per a la resta de la gent, que de segur té un major nivell en comprensió lectora, REAFIRMO el meu símil.

I ja que estem, esperaré el teu homenatge als 18.300.000 russos morts pels nazis, o als 10.000.000 de xinesos morts a mans dels japonesos durant el mateix període de temps que va durar l'holocaust.

Sé que no ho faràs, perquè per als idòlatres de l'holoculte només hi ha un crim en la història de la humanitat, que és la shoà, i només hi ha una víctima que mereixi reconeixement històric perpetu, el jueu.

Des d'aquí el meu sincer reconeixement cap a les víctimes oblidades de la història que, al no tenir un cognom jueu, ja ningú les recorda.

Tripallocavipasec ha dit...

Respecte al que dius, Pol, hi estic absolutament d'acord. Tot acte d'abús, per petit que sigui, és denunciable. Ara, vigila que si vas per aquesta via la cosa no s'acaba mai; és com la caritat. Et podries passar la vida i no acabaries denunciant injustícies. De totes maneres, estic d'acord en denunciar l'empresonament de persones i fer patir els altres, sigui qui sigui, jueus inlcosos, per descomptat, faltaria més.
De la mateixa manera em sembla denunciable la manipulació que es fa de les persones, les consciències i les economies dels altres mitjançant aquest monòlit apocalíptic que és la versió oficial d'allò que en duen l'Holocaust i de la qual hi ha fortíssimes i solidíssimes evidències de la seva falsedat. Val la pena endinsar-s'hi una mica i comprovar el que dic. Per això recomano als neòfits que comencin per aquest llibre, que fins i tot va generar un premi Nobel, i que en facin una lectura comparant el què llegeixen amb la idea que tenen de l'Holocaust. Si el que hi apareix, com s'evidencia, és mentida (oficialment i públicament considerat mentida per els experts oficials), no estem davant d'una situació que cal investigar i denunciar? A partir d'aquí, s'obre una allau de proves de falsedat tan gran que al final fins i tot s'entén que arribin a posar a la presó als que la posen en dubte. Intactes, de moment, segueixen insultant la memòria d'Europa i cobrant puntualment any rea any. I entre altres, el sr. Elie Wiesel segueix representant el sofriment de la gent a les càmeres de gas, quan ell mateix ni les anomena. Senyors: això és una vergonya.