4.7.07

4 de juliol

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Osti tu, quina mala lletra, ajjajajja. Seria moment d'anar fent una pel mon, si pot ser amb word. Aquestes parcials ja son massa localistes i massa velles. Y si pot ser que la tradueixin al castella pels de Mexic.

Ahir em va dir la meva companya de feina que estava emocionada perque aquest any a Sacramento els hi deixaven tirar cohets desde el jardi. Ara nosaltres els prohibirem, AJJAJAJJAJJAJAJAJAA.

Bon 4 de Juliol pel qui ho celebri.

JO

Moré ha dit...

4 de juliol, per molts anys

Antxon G. ha dit...

4 de Julio o Acción de Gracias ¿Cual prefieren? Envíen un SMS con su preferencia al número 5500. Recuerden, al número 5500 texto "Fiesta favorita" espacio "4J" o "AG" xDD

Jordi Coll ha dit...

El que em fa gràcia és que tot el text està recte i les signatures una sobre l'altra.

Anònim ha dit...

Tot això es paper mullat... com els tractats que firmaven amb els indis.

Odalric ha dit...

Paper mullat?
Suposo que això és normal que ho pensi un amic dels comunistes i els islamistes.

La democràcia (i les seves arrels) us fan nosa.

Anònim ha dit...

Odalric, de veritat penses que EE.UU. és, aquest cop si, el paradís sobre la Terra?

Jo no he anat mai a EE.UU., però no em crec que sigui l'ideal de democràcia i llibertat portat a la pràctica...

Ho sento, però sóc escèptic en relació a la capacitat de l'home a assolir la perfecció.

Anònim ha dit...

Amic Odalric.

No em ficaré en discussions d' altri, però em sembla que la teva contesta al Suga és passar-se de la ratlla.

Aquesta opinió està massa en la linia de amb mi o contra mi. Això es una posició radicalitzada digne del pitjor fanàtic. I com sé que ets una personada ponderada i intel.ligent espero que sapigues rectificar. Si no t' estàs convertint en el més odiies, un totalitari de ment tancada.

Les paraules del Suga tenen un significat clarissim. No crítica la declaració, el que està dient és que actualment, la classe dirigent americana s' està passant aquesta declaració per l' arc de sant martí, i a sobre ho fan cinicament en el nom de la pròpia declaració. Que tal si poses aqui la patriot act i la comparem?

Evidentment dos textos que són incompatibles, perque un parla de la llibertat i l' altre la restringeix.

Ah i per si de cas, jo no soc amic dels comunistes ni de l' Islam, jo soc amic del progrès i de la llibertat.

Antxon G. ha dit...

Sólo con ver la firma de John Hancock, debía ser un tipo de cuidado xD

Odalric ha dit...

Amic Eleva,
no pateixis pel Suga, doncs total no he dit res que ell hagi de negar.

El que sí que he vist és un acte de desproporció teu. I això és lleig :)

Consideres que jo he de matitzar les meves paraules però en canvi el Suga-Agus no les ha de matitzar pq ja ho fas tu.

Amic meu, això és actuar de forma desproporcionada a favor d'una sola de les parts.

Però crec que t'ho podré arribar a perdonar...

;)

Musbayn,
no hi ha cap pais perfecte (com no hi ha res ni ningú perfecte) però sí que sé que hi ha països que estimen uns valors i tenen una societat lliure i altres que no tenen valors, només ideologia i que tenen les seves societats controlades.

Els EEUU són la locomotora del primer grup (que no vol dir que ja estiguin així tots, però sí que hi volen arribar) i per tant, menysvalorar això, negar-ho i a més contraposar-ho amb exemples inaguantables és simplement injust.

I a casa nostra el nostre màxim esport és precisament fer això últim.

Antxon,
la verdad es que las firmas merecen un estudio por si solas :)

Anònim ha dit...

Gràcies Eleva, jo tampoc soc comunista ni islamista. A més sempre reconec als EUA dues aportacions a la resta del món, absolutament impagables: la unió federal, sent el sistema copiat per Europa per allunyar definitivament els fantasmes de la guerra... i com han sabut administrar, fent de la necessitat virtut, l'enorme diversitat étnica o mestizatge interns (el melting pot)... fins convertir-se en un model desitjable a tot el planeta, fins i tot un sinónim de modernitat.

Efectivament, el problema amb els EUA es la seva decadència actual. I per pixar-se de riure es pensar que son la locomotora del món... quan viuen del desesperat ingres diari de millons de dólars d'inversió financera extrangera (a Wall Street) per no entrar en fallida técnica. Només cal fer una ullada a la seva clínicament morta balança comercial. Certament son al capdevant de la teconología punta, llástima que aquesta representa l'antitesis del que es pretèn vendre com a model d'economia lliure de mercat... en contraposició a l'economía social de mercat:

Finançat -peti qui peti- per una economía de guerra que practiquen desde fa 60 anys. A base de retalls sense escrúpuls en el gast public social. De manera que a Europa aquesta mena d'investigació puntera SI es fa arriscant capital majoritariament privat... amb l'incertidumbre de que si no s'aconsegueixen els objectius (civils) previstos perilla el finançament de l'exercici seguent.

Mentre tant, als EUA tenen una casta de científics-burócratas que viuen 'a costa' de l'inmens presupost militar (amb indirectes aplicacions civils) amb els seus ingressos tant garantitzats com els vells científics soviètics, i en cas de úrgencies no es dubta pas per exemple, a retallar massivament les vacunacions de tots els nens de Texas... com va fer Bush durant el seu primer any de mandat.

Odalric ha dit...

Suga-Agus,
el teu anàlisi dels EEUU descriu la diferència entre el que jo dic i el que tu dius.
Em refereixo al tema locomotora.
La meva referència es situa en el pla dels valors inspiradors, pq és com jo veig el mon i l'importància de les coses.
Com que tu ets un determinista, ho interpretes en clau ideològica i per això creus que em refereixo a l'economia.

No te res a veure una interpretació amb l'altre, però descriu fàcilment les nostres maneres de pensar i interpretar el món.

Entenc que a tu et convé no parlar de valors pq els teus referents "socials" han estat derrotats clarament i per tant, és millor -per tu- parlar d'ideologia, doncs així es pot amagar l'objectivitat sota suposats principis dogmàtics.

Però bé, ja saps que jo parlo del que vulguis :)

Sobre el teu anàlisi macro-econòmic, crec que estàs certament equivocat.
Afirmar com tu fas que l'economia subvencionada és l'americana i no l'europea és simplement incorrecte.
L'intervencionisme estatal en l'economia europea és d'un grau tan superior a l'americà que no cal ser un economista per saber-ho.

Però a més, creus que els EEUU tenen un problema amb la seva balança comercial deficitària quan no és així de simple.
I no és així de simple pq aquest fet demostra que son una economia oberta i gràcies a això, els mercats venedors viuen d'aquesta economia que els compra els seus productes sense pensar en quotes de balança comercial.
És una economia tan oberta i sòlida, que aquest dèficit es compensa amb l'inversió directa d'empreses i estats estrangers.

En fi, crec que no apuntes bé quan valores els EEUU en el pla interpretatiu però tampoc en el pla prosaic.

Et veig esforçat en criticar els EEUU com sigui i el tòpic et confon.

Hauràs de repensar l'estratègia...

Anònim ha dit...

De fet Odalric, crec que la metáfora de la locomotora es prou universal per fer referencia al lideratge económic de qualsevol territori. De tota manera si et sembla que jo no parlava de valors socials deu ser que no m'has entès... tot alló de les vacunes pels nens, o la necessitat de buscar brega constant pel món per així alimentar la maquína de guerra.

¿economia oberta els estats units?... que acceptin diners de qualsevol puesto no vol dir que sigui una economia oberta... més abiat son molt proteccionistes. I si reben tants quartos als mercats bursatils, es perque amb la força bruta son capaços de propiciar els valors de futurs a la seva conveniència. Si tinguesis l'oportunitat, ú no apostaríes al mateix caball que Al Capone o Lucky Luciano?

Odalric ha dit...

Sobre economia, et repeteixo que pretendre dir que els EEUU són l'economia més proteccionista quan és exactament el contrari és insistir en un error de base.

I sobre el teu exemple... és evident que el Luciano o Capone van preferir els EEUU a la misèria d'Europa o el comunisme/miseria de l'Est.

Però pq et quedes amb aquest exemple? Jo faria com l'Einstein o tants i tants premis Nobel que van triar la Llibertat, els EEUU.

Anònim ha dit...

Pasa que jo parlo del present... no de l'Europa o els EUA de fa seixanta anys. Dubto molt que Einstein marxès avui cap allà per trobar més llibertat, ho faria -en tot cas- per lés garanties de poder rebre més recursos públics estatals per finançar les seves investigacions científiques.

Veig que no he deixat prou clara la metàfora dels EUA, amb Capone y Lucciano. Tenint en compte que els gangstergs manipulaven les apostes, podent fer-ho ¿no jugaries els teus diners al mateix caball que ells? o bè, ¿no invertiries en valors bursatils yankees, coneixent la seva capacitat d'alterar els escenaris internacionals a la seva conveniència?... ¿capicci?

Odalric ha dit...

O sigui, tu creus que la borsa de Nova York mai te pèrdues pq el govern fa el necessari pq això no passi, oi...?

Cóm t'ho diria suaument... NO.

Però bé, això és fàcilment contrastable i no li dono més importància... tot i que ara entenc que diguis que vas "llegir" allò de l'amenaça nuclear d'Israel cap a Europa...

Insisteixo, tu parles de cash i jo parlo de soul.
El teu materialisme dialèctic t'encorseta i no et deixa entrar en el pla dels valors, de l'inspiració, de la força de l'individu...

Tot en funció del Capital. Com en el segle XIX.