13.3.07

L'estratègia d'ERC


Com molts, jo no entenia l'objectiu de la submissió d'ERC al PSOE i la seva claudicació en la defensa de Catalunya. Em semblava incomprensible que una formació que fins fa no massa temps era la abanderada de les urgències històriques i l'independentisme per demà passat, es convertís en la crossa útil de l'espanyolisme socialista i la seva política d'assimilació i homogeneïtzació autonomista.

Hi havia d'haver una explicació, un motiu... una estratègia.

I vet aquí que ho he vist clar.

Existeix una explicació, un motiu i una estratègia.

Per mitjà del Portabella, hem entès què vol ERC. De forma indirecta, ens estan dient les claus del comportament submís i vergonyós d'aquest partit polític.

Segons en Portabella, si ERC és decissiva per l'alcaldia de Barcelona, ell vol ser alcalde rotatori.

Aquí ho tenim! Aquesta és la clau de volta de la política catalana!

En les properes eleccions al país (Catalunya pels despistats) el rodamón Carod demanarà com a condició per formar govern ser ell President de la Generalitat rotatiu.

Aquesta és sense cap mena de dubte l'estratègia dels dirigents d'ERC i podem apostar el que vulguem que el primer pas serà l'alcaldia de Barcelona.

Com que a ERC han venut la seva ànima al PSOE, saben que aquest només acceptarà donar rotativament la Generalitat a ERC si la seva imatge a Espanya canvia dràsticament i per això aquests 4 anys amb el Montilla son la penitència per haver sigut uns nens dolents.
Es volen fer perdonar i així tenir el permís de l'amo per poder governar Catalunya encara que sigui una estoneta.

Fantàstic.

Fase 1: Submissió i bondat.

Fase 2: Estoneta a l'alcaldia de Barcelona.

Fase 3: Un cop netejada l'imatge i per tant obtingut el permís del jefe, una estoneta a la Generalitat...

Fase 4: Referèndum per d'independència (encara riuen en aquest punt al carrer Nicaragua...)

Tot plegat estaria força bé si no fos que a ells els hi sembla que en aquest període temporal els seus votants els aplaudiran incondicionalment en cada una de les fases descrites anteriorment quan probablement els engegaran a dida.

I això és així pq la Fase 1 és inasumible per la gent que els ha votat. Els militants ho aplaudiran tot, clar... però l'electorat és força més ampli que això.

No es pot diluir l'identitat nacional de Catalunya, retallar les seves competències, debastellar l'inmersió linguística i restar com un gosset faldiller i després demanar l'independència. Més que res pq sería l'independència d'un solar. D'un camp rebentat, cremat i desert on només hi haurà pols...

I és que per defensar el país cal una cosa a part d'una estratègia... calen principis i dignitat.

31 comentaris:

Guillem Casas ha dit...

Jeje! Realment sorprenent! Qui m'ho havia de dir! Home, hi ha una gran part de deducció teva que, veient el què ha dit en Portabella, és ben d'esperar.

El què jo encara no entenc és quan parlo amb votants de CiU que, òbviament, admeten que la primera trucada del seu partit va ser al PSOE (ja que així va ser). Em diuen que la situació de CiU és diferent de la d'ERC ja que en un govern CiU-PSOE era Mas qui Governava mentre que en un govern ERC-PSOE era Motnilla.

Acte seguit jo pregunto, i perquè no es truca primer a esquerra? Posats a triar, si Mas ha de ser President... perquè no fer-ho amb l'altra força catalana i nacionalista?

D'acord que el pacte tripartit ja estava fet però jo continuo sense entendre aquesta trucada i menys veient les crítiques que des de sempre s'han fet al PSOE.

Que ERC ho ha fet mal fet? Sí, i tan, no ho nego pas! Però continuo pensant que, tot i que Montilla hauria quedat en segon pla, feia molt menys mal als ulls (és més, jo crec que hauria fet molt de goig) veure a CiU i ERC junts governant.

Guillem Laporta ha dit...

L'estratègia ERC, t'agradi o no, és inteligent.

Odalric ha dit...

Guillem,
el peix estava venut i el que es va intentar (suposo) va ser visualitzar quina força (i responsabilitat, doncs) tenia cada partit segons els resultat electorals.

Comparteixo amb tu el goig que hauria estat veure un govern de CiU-ERC a Catalunya... tot i que a hores d'ara ja el podem descartar fins una renovació de les dues cúpules dels partits.

Sr. Laporta,
l'estratègia no m'agrada pq crec que donarà com a resultat una Catalunya menys nacional i més autonòmica.

També crec que ERC s'equivoca donant per fet uns votants assegurats, tal com apunta en Víctor Alexandre en aquest article.

Anònim ha dit...

no mes faltava, él viatge de carod a Lausanne, per demanar que Catalunya jugues en uns jocs de tercera divisió.
despres de 24 anys , de donar el meu vot a ells.....ara ja m´ho pensare.

almena ha dit...

Saludos, odalric
feliz fin de semana
:)

Joana ha dit...

El nostre petit país ha perdut els principis i la dignitat. Crec que ERC perderà vots per posar Montilla President iel PSOE al darrere.
Gràcies per la visita!
bon capde setmana!

Anònim ha dit...

Joana, crec que el nostre país no ha perdut res. Si de cas, els polítics, no?

Anònim ha dit...

gràcies per fer-nos veure la llum! Tinc la sensació que amb aquesta "estratègia d'ERC" els hi atribueixes més mèrits intel•lectuals que els que realment tenen!

www.guillemcarol.cat

Joana ha dit...

Manel,
En tenen sort ,els polítics,? que el país va marxant gràcies a la gent com tu i com jo i com tants altres que no hem perdut ni la dignitat ni els principis, però ells no fan res per el país, o a mi m'ho sembla? O més ben dit ho fan força espès...
Que tinguis un bon cap de setmana!

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu, és incomprensible pel ciutadà de carrer el gir que han fet els republicans, han passat de demanar la independència a claudicar davant del PSOE i entronar un exministre espanyol com a President de la Generalitat. Però bé, el poder, lamentablement, té aquestes contradiccions.

Unknown ha dit...

Doncs m'ha agradat aquest post ja que no hi havia caigut.

A mi va sorprendre'm que Erc no reclamès una conselleria tant vital per al futur com Educació.

He sentit que ara a educació estan finiquitant les cases d'oficis, que eren una eina clau per tal d'integrar immigrants al país...

Coses que passen...

Odalric ha dit...

Joana,
estic totalment d'acord amb tu. Si els polítics poden fer i desfer a Catalunya és pq la societat ho permet. El que no sé és si els principis i la dignitat s'han perdut completament o aviat veurem una senyal de recuperació... (eleccions municipals?)
Gràcies per comentar i molt bona entrada de setmana!

Almena,
Saludos y hasta pronto! :)

Conejin,
el que a tu t'ha passat és més comú del que molts es pensen. Aquesta baixada de pantalons generalitzada d'ERC no hi ha qui la pugui suportar... és simplement indignant.

Manel,
com deia abans, els polítics fan el que fan pq la societat els ho permet. Hem de ser una societat exigent, seriosa i compromesa si volem tenir uns polítics exigents, seriosos i compromesos.

GuillemC,
tens raó en no refiar-te de la suposada "intel·ligència estratègica" dels d'ERC, però crec que la jugada va per aquí... si no és que simplement son uns amants purs i durs de la VISA i el cotxe oficial (que també pot ser...).

Roger,
el poder es guanya i es perd. La clau està en que sigui la ciutadania qui ho reguli això... i la nostra ciutadania ho vol regular, potser? Aquest és el drama...

TondoR,
no només no van lluitar per Educació, si no que van "cedir" més de la meitat del pressupost que gestionaven amb l'anterior tripartit i no ha passat rés...
Particularment amb Educació hi van renunciar pq ja sabien que haurien de desballestar l'immersió lingüística i com a mínim van renunciar a que això ho fes directament un conseller seu... com si ser-hi en aquest govern no els fes responsables igual.

Tot plegat inexplicable... i vergonyós.

--

Una braçada a tothom!

constance wong ha dit...

gracias for your comment on my blog :) Too bad I don't understand the language, but you have nice photos/pictures here :)

Toy folloso ha dit...

No m´ha sorprés el resultat de l´enquesta pero l´emprenyamenta trigarà a passar-me força.
Opino que parlant de política, religió o futbol divideixes les amistats; uns s´acosten i els altres s´allunyen.
¡Ja ho saps!

Odalric ha dit...

Constance,
Thank you for your comments and welcome to my blog!
It's nice to see that you've enjoyed my pictures :)
I’ll tell my baby and I’m sure she will be very happy ☺
See you soon!
(You can read my blog in english here)

ToyF,
Sí, l'enquesta és inapel·lable. I el que dius de les amistats, tens raó. Tot s'està polaritzant però això és així pq s'està arribant a uns límits abans mai pensats.
Cal discutir amb els amics tot el que calgui pq és necessari una sacsejada en les consciències que possibilitin un canvi...

Si no, estem perduts com a país..

Anònim ha dit...

Una estratègia? Vols dir?Això no sé si és una novetat, un acudit o una gran dosi d'optimisme.

Jo pensava que la única que tenien era el '' Nosaltres ja ho hem demanat però a Madrit han dit que no''.

Odalric ha dit...

Tresinores,
diguem que el que tu dius es la base i el que jo sospito és la justificació...

Isabel Barceló Chico ha dit...

En general, los votantes no suelen aprobar todo lo que hacen sus políticos, de ahí la posibilidad de que se produzcan cambios. Veremos qué ocurre con ERC cuando esas fases de las que hablas se vayan materializando... Saludos cordiales.

Odalric ha dit...

Isabel,
tens molta raó i aquesta és precisament la meva esperança. Espero que la gent sancioni l'actuació d'ERC de forma clara i contundent...
Una forta abraçada!

Anònim ha dit...

Inicialment la meva teoria era que no tenien ni base ni justificació - ni perdo- i que tot es fonamentava en la pràctica del sexe dur. Ara ja fins i tot la seva actuació em sembla massa obscena.

El que comenta la Isabel és cert per que fa a militants i bases, però hi ha un % de vots que sempre cal consolidar i arrossegar cap a les urnes. Però aquest esquema es pot trencar quan apareix un Carretero, que sí connecta amb les bases i no vol cedir en clau nacional.

Anònim ha dit...

Tot el que dius està molt bé, però em sorgeixen unes preguntetes de no res.

1- Si CIU pacta amb el PSOE a Madrid es reponsabilitat. Si ho fa ERC es una crossa?

2- Sí CIU fa un bonic DVD assegurat que ERC és una plaga de llangostes, perque l' interès a pactar-hi?

3- Si ERC pacta amb el PSC es una traició a Catalunya. Però Llavors perque hi havia tant d' interés en formar la Sociovergència?

4- Quan, desde CIU, deixareu de veure ERC com la jovenalla eixalabrada que, indefectiblement sempre te que fer cas al germà gran nacionalista?
Ah, i per cert no soc ni militant ni votant d' esquerra.

Raül Alcón ha dit...

Prescindiré, si no t'importa, del text, per dir-te que la fotografia que l'encapçala em sembla sensacional.

Anònim ha dit...

Eleva, jo estic per un Front Nacional. I res més, cap altre opció. Em sembla que això deu ja contestar moltes coses.

Per cert, la imatge del post què és? ... Una patata o un panallet llardós?

Anònim ha dit...

Tresinores, em sembla fantástic i molt respectable que la teva opció sigui un front nacional.
Però aixó no contesta cap de les meves preguntes. Aquí no es discuteix quina opció es millor. El que s' està discutint és perque quan uns fan una elecció determinada es tot collunut i magnífic i quan la fan altres és pràcticament alta traició.
Per cert, si vendre's es pactar amb el PSC (o PSOE a Espanya) qué deu ser pactar amb el PP a canvi de no res? (parlo de la legislatura PP majoria absoluta)

Andreu Pujol i Mas ha dit...

Tant ERC com CiU són partits claudicants davant dels espanyols.

Paloma Cancino ha dit...

Bueno, tenía muchas ganas de comentarte, pero no he entendido nada :(
Gracias por pasar por mi blog
Un abrazo

Odalric ha dit...

Eleva ,
1.- Entenc que per tu, pactar amb el PSOE els pressupostos de Madrid és igual que donar-els-hi la Presidència de la Generalitat. Aquest tipus de reflexions és la pròpia de qui pensa en clau espanyola.

2.- Sembla ser que per tu, un DVD és pitjor que una patada al cul del govern. Això és una qüestió de principis i sembla ser que els teus i els meus aquí no coincideixen…

3.- La traïció a Catalunya es produeix quan es van a unes eleccions parlant d’equidistància i no trigar ni dos dies en no respectar el guanyador de les eleccions i pactar un nou govern amb aquells que t’han foragitat del govern de forma humiliant.
La traïció a Catalunya es produeix quan es voten lleis que envaeixen les competències de la Generalitat.
La traïció a Catalunya es produeix quan el teu govern el presideix qui farà tancar les emissions de TV3 al País Valencià pq li ha volgut regalar les freqüències a un nou canal d’amiguets (la Sexta).
La traïció a Catalunya es produeix quan el partit del qui has fet president desballestarà l’inmersió lingüística.
La traïció a Catalunya es produeix quan a qui li has donat tot el poder farà que el Tribunal Constitucional retalli i interpreti l’Estatut amb les pautes de l’advocat de l’Estat.
Si tot això (i moltes altres coses que per temps i espai no val la pena apuntar…) ho hagués promogut el PP, Catalunya cremaria i hauria una quantitat de protestes per part d’ERC que faria por…
Es a dir: HIPOCRESIA

4.- És cert que a ERC se l’ha vist històricament amb simpatia i un punt de paternalisme. Tranquil que això ja no passarà més. Ara se'ls veu com el que realment son: UNS BOTIFLERS

I no ho dic jo, ho diuen ells mateixos o fins i tot el seu ex-president.

PD: Per cert, molt benvingut, Eleva!

RaülA,
Moltes gràcies pel teu comentari. El cert és que la meva filla deu ser la filla més fotografiada del món! (ves què ha de dir un pare, oi?)

Tresinores,
Ahir vam veure una possibilitat de front nacional.
Avui hem vist que era una nova mentida de la gent d’ERC.
La gent d’IC-V i PSOE-cat haurien de fer-s’ho mirar pq l’humillació que han patit dels “amics” d’ERC és important.
Es veu que el Montilla ha tibat de les orelles el Carod i no han trigat ni dos minuts en donar per “rebutjada” la proposta (i a més han retirat la proposta al Congrés que demanava per Catalunya la potestat de fer referèndums… que coherent, oi?)

I la imatge és CLARAMENT un panellet! ☺

Espardenyes,
El que passa és que ERC vol fer veure que ells no ho son i estan desmuntant allò que s’havia construït (TV3, immersió lingüística, dependència, advocat de l’estat, etc..)

Paloma,
No te preocupes. La proxima vez utiliza el traductor y/o enviame un dibujo!

Gràcies a tots i perdoneu el retard per contestar, doncs la peque tenia varicel·la i segur que recordeu com emprenyava això, oi?

:)

Anònim ha dit...

El Vendrell acaba de posar la rubrica al teu post...

Odalric ha dit...

Estimat RA,
m'estic contenint per no fer un post incendiari i he decidit deixar veure com acaba tot plegat per poder opinar amb perspectiva.
I és que amb la gent d'ERC, que un dia diuen blanc i el mateix dia diuen negre per l'endemà tornar-hi, no val l'anàlisi polític normal del món occidental.

Potser haurem de analitzar-ho com si es tractés del Chávez o qualsevol partit populista del tercer món.

Anònim ha dit...

doncs jo no m'he pogut aguantar!

Odalric ha dit...

RA, i ningú t'ho pot retreure...