25.9.11

Israel vol la Pau. Esperem que els palestins finalment també...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Després de tantes guerres, els àrabs fan un reconeixement implícit del seu error històric i demanen allò que van rebutjar abans.
Esperem que finalment tothom pugui viure en pau allà, com bons veïns.

L'únic problema que veig és que molts palestins (Hamas, que governa a Gasa, i una part d'Al Fatah) no reconeix Israel. A les hores, quin acord de Pau es pot signar i amb qui?

bacus ha dit...

anònim això que dius també es aplicable a la part jueva, ja que hi ha uns quants que no acceptaran un israel que no s'ajusti estrictament al antic testament com a la resta que hi diu que no poden haver-hi temples no jueus com cristians per exemple en el seu territori.

des del meu punt de vista la varen cagar, verificant totes les persecucions al llarg dels quasi 2 mil.lenis, no es pot ser jueu i nacional d'algun altre lloc i ara més ja que si el seu déu els hi marca unes directius amb uns càstigs de venjança i no és compleixen, que fa déu?? l'orni, dormir?

Anònim ha dit...

"Israel, assetjada per Hamàs (radicals islamistes que controlen part de la Franja de Gaza) ha anat adoptant posicions cada cop més radicals, si cap. Les seves accions i decisions són cada cop més controvertides i han deixat de tenir el recolzament de molts països i de totes les organitzacions pro drets humans i en defensa de la pau. El fet però, es que a Israel ara mateix ja li és ben igual la seva reputació i imatge arreu del món, així ho ha mostrat públicament en nombrosos fets i, més recentment, amb l'assalt desproporcionat a la flotilla que portava ajuda humanitària. Intenten mantenir la imatge de màrtirs de la IIa Guerra Mundial, pobres bons ciutadans perseguits i víctimes de complots."

...

El més sorprenent de tot plegat és l'enfermetat que pateix Israel i la tolerància internacional. M'explicaré. Crec fermament que els israelians, en gran part, no son responsables dels seus actes. Són el fruit de com la història els ha tractat, de com han sigut acollits allà on han anat: patalejats, insultats i discriminats fins al punt de voler exterminar-los. Són malalts que no s'han recuperat de l'holocaust nazi, massa recent per a tots ells i que només va sembrar una cosa dins els seus cors: odi.

L'altre part és la tolerància internacional, i això sí que no te excuses, ni perdó. L'argument d'evitar una guerra mundial o nuclear no convenç a ningú ja. Son els interessos econòmics i estratègics de les potencies mundials, especialment els Estats Units. És un estat amb dret a fer el que vulgui sabedor que mai li passarà absolutament res mentre els americans (que sustenta econòmicament i, en conseqüència, domina les Nacions Unides) els continuïn protegint amb els seu paraigua d'hipocresia.

(seguir llegint...)