24.5.11

La caiguda de l'Antic Règim


Després de 32 anys, la ciutat de Barcelona i la Diputació deixaran d'estar controlades per l'aparell socialista.

Totes les inèrcies, despotismes, nepotismes, clientelismes, xantatges, despilfarros (malbarataments és massa suau), arrogàncies... tots aquests tics propis d'estructures organitzatives on el temps desmesurat fon responsabilitats administratives i càrrecs orgànics de partit, tots aquests tics s'han acabat pel partit Socialista (i adlàters).

La veritat és que no sé cóm CiU podrà descalcificar les estructures d'aquests dos monstres burocràtics, però és urgent que així ho faci.
La gent no vol veure inanició en aquesta tasca, vital pel present i futur del país. Cal fer neteja i cal que sigui visible. Si no, CiU pot acabar prenent mal si el poble visualitza una certa actitud corporativista.

Les urnes han parlat i ho han fet clarament: El poble vol CANVI i això només és possible si es prenen mesures clares i evidents a ulls de tothom.


En aquest context, el partit socialista i Esquerra només tenen una sortida de futur: La refundació.
Cares noves i polítiques independents. Els uns independents de Madrid, els altres independents dels socialistes.
L'electorat ha castigat la submissió suïcida del PSC front un PSOE insensible a Catalunya; i l'electorat ha castigat la submissió suïcida d'ERC front un PSC submís al PSOE.
Cal dir que si bé la submissió del PSC front el PSOE no ha sorprès mai ningú i de fet, ha tingut moments d'èxit electoral, la submissió d'Esquerra front el PSC és un dels moviments tàctics polítics més inqualificables que es puguin pensar.
Només la sortida de la vida política dels actuals dirigents d'ambdós partits i l'entrada de cares noves (completament noves) podria fer creïble una renovació que servís de fonament per a la construcció d'un nou edifici polític prou atractiu com per sobreviure els nous temps.

D'Iniciativa no cal parlar perquè respon a un perfil socio-polític més proper a la secta religiosa que al d'una organització política, però reconec que són els que han estat més coherents en la seva defensa de la fórmula del Tripartit. "Hem governat a la Generalitat i governem a les diputacions, consells comarcals i ajuntaments sota la fórmula del Tripartit i defensem seguint fen-t'ho" Aquest missatge coherent era l'únic creïble i ells han estat els únics en fer-lo. Si a això els hi sumem populisme i demagògia, és normal que segueixin obtenint uns resultats minoritaris i propis gairebé del extraparlamentarisme però que com a crossa socialista els permet formar el seu propi ecosistema vital.
L'únic problema que tenen és que com més influència tenen, pitjor resultat global aconsegueix la fórmula tripartita i per tant, menys poder polític final sobre el terreny. Per tant, com més gran és IC-V, menys governs Tripartits.
Que s'ho facin mirar tots tres...

Ara cal doncs, visualització per part de tothom d'allò que pertoqui...

1 comentari:

Anònim ha dit...

ES EVIDENT QUE LA DEBACLE DELS "SOCIATES" H'ENGREIXAT AL PP. POTSER SI QUE TENIEN RAO QUANT AL CARRER NICARAGUA DEIEN, "LES NOSTRES BASES N'ENTENDRIEN UNA SEPARACIO DEL PSOE".
JUGANT AMB BCN.