1.6.10

VOLEN UNA GUERRA DE GRAN ABAST



"Israel nos está cortando la señal del satelıte por momentos lo que quıere decır que no quıeren que el mundo vea en dırecto lo que pueda suceder esta noche. Llamamos a los lıderes mundıales a actuar y parar esta agresıon que puede sıgnıfıcar una autentıca masacre. No olvıdamos las masacres cometıdas en Sabra, en Chatıla, en Jenın, en Gaza …. Insıstımos, llamamos a la comunıdad ınternacıonal a ACTUAR YA para parar la agresıon ınmınente."


Aquest missatge de to dramàtic l'enviava al seu blog Manuel Tapial, president de 'Cultura, pau i solidaritat'. Eren les 22h del dia 30, molt abans de l'assalt de les forces israelianes al Mavi Màrmara. Què passava d'excepcional? : res; el vaixell era a 90 milles de la costa israeliana (dins les seves aigües jurisdiccionals), les autoritats del país havien deixat molt clar que no els permetrien atracar a Gaza i els vigilaven de prop alguns guardacostes i un parell d'helicòpters israelians. No era la primera vegada que un vaixell "d'activistes" pretenia el mateix i la situació sempre s'havia resolt de la mateixa manera : detenció de la marxa, custòdia cap a un port israelià i retorn de l'embarcació al port de partida. Aleshores, ¿per què parlava de massacre? Sabia alguna cosa que no va dir? Temia que algun grup concret de passatgers actués de forma temerària?

Per descomptat l'operació d'assalt ha estat un fracàs estrepitós. Els responsables militars i els caps dels serveis d'intel·ligència israelians no saben que hi ha gent que li està prenent la mida a Obama?, a ningú se li va acudir que algú podia jugar a enfrontar-se cos a cos amb uns guadacostes, per més impensable que resulti pel comú dels mortals? A qui menys l'interessava que hi hagués víctimes era a Israel, per tant la imprevisió, la precipitació i el descontrol amb què s'ha actuat, amb aquest saldo de morts i de ferits, és un desastre. Però estem convençuts que aquesta situació estava curosament preparada, no pas per tot el passatge, evidentment, però sí per un grup. Prova d'això és la distribució d'escamots armats amb barres de ferro que hem pogut veure perfectament en les imatges emeses per televisió, com també hem vist com un passatger que bastonejava un soldat israelià li volia prendre l'arma. Les imatges es tallaven aquí, no sabem si ho ha aconseguit o no ni si hi ha hagut altres temptatives. El que sí sabem és que deu haver moltíssimes imatges gravades, perquè el Mavi Màrmara era un plató flotant farcit de càmeres professionals, càmeres de DVD i mòbils d'última generació. Veurem les imatges? : les volem veure! Un altre indici que es preparava una operació de rebuig a l'abordatge i que comportaria greus conseqüències era la convocatòria davant les ambaixades i els consolats d'Israel. Aquest missatge és enviat cap a les 23.30h, sis hores abans de l'abordatge :

"Ultımas notıcıas: comıenzan a concentrarse alrededor de las delegacıones consulares de Israel en dıferentes cıudades.

Estambul, Ankara y Londres estan sufrıendo vıendo como en estos momentos cıentos de personas se comıenzan a manıfestar en los alrededores de las embajadas y consulados de Israel. Que no cese la solıdarıdad!"

Per tant, la notícia de que la gent volia entrar a l'ambaixada d'Israel a Turquia amb motiu de l'assalt és falsa: feia hores que eren al voltant i esperaven "alguna cosa", convocats a partir de les 21 h. : Urgente: Tres barcos de guerra ısraelıs se acercan a nuestra Flotılla a 90 mıllas de la costa.

Tampoc no és cert que les manifestacions convocades per avui a les 19h hagin estat una reacció espontània davant l'assalt amb víctimes. El dia 30 al matí 'Rebelión' publicava una entrevista a Manuel Tapial. Vegin una de les preguntes :

¿Qué respuesta esperáis que se de por parte de quienes no vamos en vuestros barcos y deseamos que lleguéis bien a Gaza en caso de que los sionistas os asalten?

Esperamos que salgáis a la calle, que os manifestéis en la defensa del derecho internacional, en defensa de las Naciones Unidas, en defensa de las muestras de solidaridad, en defensa al fin y al cabo, de que se acabe la impunidad de Israel. De hecho, hemos convocado concentraciones en diferentes partes del mundo frente a los Ministerios de Asuntos Exteriores de cada país a las 19h. El día después de nuestra detención si es que se produce. Creemos imprescindible que nuestros representantes políticos recuperen la soberanía de nuestros países y que dejen de ser cómplices de Israel y de servir a sus intereses.

Que l'abordatge hagi estat un desastre amb conseqüències tràgiques no treu que estiguem davant d'un nou episodi d'autoimmolació o de sacrifici premeditat d'innocents. Les reaccions no s'han fet esperar : petició de reunions urgents a l'ONU, a l'UE, a la Conferència de Països Àrabs, etc. per condemnar Israel abans de saber exactament què ha passat; una vegada més, condemna sense judici. Hamàs proclamant que es tracta d' "un crim contra la humanitat" i convocant una nova intifada,... i els clàssics: espectacular el titular de la primera edició digital del diari Público' : "Israel asesina a 19 personas que llevaban ayuda humanitaria a Gaza"(per què ningú no es demana per què no provaven d'entrar per Egipte?). Més endavant afirmava "Tras ignorar supuestamente esos requerimientos, Israel ha optado por matar a casi cién personas", sumant i arrodonint les xifres de morts i ferits que es rumorejava per donar-li més relleu al libel; després ho han corregit per "una veintena de personas". I en un apartat anuncia "Las imágenes de la matanza", on no es veu ni un mort ni cap destrossa.

Val la pena analitzar quin ha estat el paper de Turquia en aquest afer. Turquia, aquesta gran defensora de l'aliança de les civilitzacions que vol entrar a la Unió Europea mentre es gronxa entre el laïcisme militaritzat i la jihad maquillada, va advertir Israel repetidament que no interferís en l'objectiu de la flota i ara amenaça amb "greus conseqüències". ¿S'imaginen que una flotilla aèrea carregada d'activistes i material desconegut partís d'Israel camí del Kurdistan per deixar a les seves muntanyes "ajut humanitari" i propaganda anti-turca? ¿S'imaginen que, a sobre, Israel es permetés el luxe de comminar Turquia a no rebutjar aquesta provocació?

Cal lamentar que hagi hagut víctimes mortals, però hi ha qui les necessita per perpetuar els seus privilegis a costa del futur de dos pobles que podrien entendre's i prosperar en un veïnatge respectuós i enriquidor. El fonamentalisme, la intolerància, l'antisemitisme i la superstició es nodreixen d'aquest conflicte interminable. La mort, la misèria i la desgràcia els convé, i una guerra de gran abast suposaria el seu triomf definitiu, encara que el seu poble la perdés.

Però, i Manuel Tapial? Què se li ha perdut en aquesta tragèdia? Si lluités per la pau no faria una crida a l'avalot i a la demonització d'Israel. ¿Què vol dir quan afirma "creemos imprescindible que nuestros representantes políticos recuperen la soberanía de nuestros países y que dejen de ser cómplices de Israel y de servir a sus intereses"? Que Israel és qui governa el món, potser? Ens està recitant una versió postmoderna dels "Protocols del savis de Sión"? Per cert, ¿a què es dedica, té alguna professió coneguda en Tapial? Bé, ell es presenta a sí mateix com a "activista por los derechos humanos e investigador sobre la situación de los refugiados palestinos". Una professio amb futur, certament. És president de 'Cultura, pau i solidaritat', (tres en un, segur que a l'hora de pescar calers és un avantatge) i el seu pare presideix "Cultura, paz y solidaridad", així tot queda en família i amb les dues versions lingüístiques poden rebre subvencions de dues administracions. Què pràctic!

És lleig parlar de diners davant de fets tan luctuosos. És clar que ve a tomb perquè David Minoves ha declarat a l'Avui que la Generalitat no retallarà les partides destinades a les ajudes per al desenvolupament. És una gran notícia : els nostres jubilats cobraran pensions encara més miserables, la llei de la dependència no arribarà a gairebé ningú, la gent que s'ha quedat sense feina i sense res haurà de pidolar, però aquests fons que ningú no controla no es retallaran. Es lamenta Minoves, però, que el govern espanyol retallarà 800 milions sobre els programes d'ajuda de 2010 i 2011 trencant així "absolutament els compromisos internacionals de l'Estat espanyol". És una retallada "antipedagògica", ha apuntat, i aquest gest del govern de Zapatero "pot ser un mal exemple per a algunes comunitats autònomes o alguns ajuntaments que ja han replicat aquesta proposta". S'ha oblidat d'aclarir que el pressupost del govern espanyol per a Ajuda Oficial al Desenvolupament d'enguany és de 5.192,37 milions d'euros, prop d'un BILIÓ de pessetes ("oficial"). Sempre ens quedarem amb la frustració de no saber a quanta gent ajuden aquests diners, a quants vividors mantenen ni a quants immorals enriqueixen. Ni en quina proporció estan contribuïnt a alimentar un conflicte dramàtic sense aportar cap solució, abocant el poble que diuen defensar a viure una generació més sense futur, sense esperança.

La discòrdia que es sembra més tard es cull. També aquí, en el país on la guerra només és una paraula que ateny a gent que viu lluny i lluita per coses que hem oblidat, com hem oblidat a quina velocitat es propaga el seu vent abrusador. Avui ha mort gent damunt un vaixell, no sabem quanta. Els cínics dormiran tranquils. Israel s'ha tacat de sang. Espanya i Catalunya, també. Avui el premi a l'orgull restarà desert.

Via Hasbara'ts

11 comentaris:

Andreu ha dit...

Gracies, Odalric!

Moltes gràcies


Andreu

Albert Gaona ha dit...

Conclusió:

Israel és molt molt bo i les ONG's i els activistes pro-palestins són molt molt dolentes.
Sou tan originals...

Llàstima per a vosaltres que no hagi estat l'Iran qui ha atacat i assassinat cooperants internacionals (de fet, fa poc l'Iran va capturar un vaixell militar britànic en aigües de la seva jurisdicció, amb un balanç de zero morts i 100% d'alliberats. A veure si la pirateria sionista aprèn del seu enemic a realitzar operacions d'aquesta mena)

Efectivament, l'objectiu dels vaixells era trencar el bloqueig de Gaza, un objectiu molt noble, per cert, simbòblicament més gran que el de fer arribar ajut humanitari. I si els cooperants es van negar a fer arribar l'ajut per Israel, els motius són fàcils d'imaginar per a algú que s'atreveix a pensar: molts dels materials i productes estan censurats, així que per terra no hagués arribat ni la meitat.

L'analogia del text amb Turquia no és correcta, ja que el Kurdistan és Turquia mentre no s'independitzi d'ella, mentre que Gaza no és Israel (no haviem quedat que per cortesia porcina d'Ariel Sharon, aquest territori era lliure i ja no estava ocupat per Israel?). Evidentment, això només us ho vau creure vosaltres; els que tenim ulls i cervell sabiem que Gaza y Cisjordània estaven tan ocupades i controlades pel monstre sionista com sempre.

Per cert, el pròxim cop que uns pirates somalis abordin un vaixel civil internacional en aigües internacionals i la seva tripulació es defensi i fereixi algun dels atacants, us vull manifestant-vos per tot el país en contra de tan indigne i intolerable agressió (la que ha rebut el pirata, clar).
I el pròxim cop que un estat (per exemple, Corea del Nord) ataqui cooperants internacionals per haver intentat entrar al seu territori il·legalment (i dic al SEU territori, no ja a un territorio ocupat per ell), us vull veure manifestant-vos en contra d'una descarada provocació per part d'uns desgraciadets que a sobre ja havien estat advertits de les conseqüències.

Senyors, no cola: que reconegueu que l'operació ha estat un desastre no vol dir que estigueu fent auto-crítica, ja que per a vosaltres el problema no és que hi hagi hagut morts. (S'ho mereixien, per tontos). El problema és que el món ho ha vist, i això fa empitjorar la imatge d'Israel.

Odalric ha dit...

Andreu, no es mereixen!

Musbayn,
La teva actitud és una evident reconeixença que el que perseguia el grup turc organitzador de la "flotilla" era la propaganda i si cal, mitjançant el martiri.
Què s'ha d'esperar si no d'aquells que envien els seus fills i dones a immolar-se a un mercat?

El que no s'entén és la ingenuïtat israelí que no va preveure els tràgics fets ocorreguts.

Està clar que per vosaltres les morts son útils i una gran sort. Ara tothom podrà veure lo dolent que és Israel, oi?
Sou moralment culpables i reprovables.

El bloqueig és del tot necessari mentres des de Gaza s'ataqui la població civil d'Israel. No voler entendre-ho és simplement producte de la mateixa mentalitat que no reconeix el dret a l'existència d'Israel.
Com no es reconeix la veritable situació de la propia Gaza, situació amagada per la propaganda oficial progre i la islamista.

La Veritat, com sempre, cal amagar-la. Israel és culpable, i PUNT.

No sé pq no destineu esforços a protestar davant les ambaixades d'Iran després que aquell règim islamista massacrés la seva pròpia gent fa poc mesos...
O pq no envieu una flotilla "humanitària" a Corea del Nord, que allà els vostres amics totalitaris fan passar gana a la població...

I si Iran pot detenir un vaixell britànic és entre altres coses pq la responsabilitat dels britànics fa que no s'enfrontin amb armament. Ells no busquen la propaganda, com si ha estat el cas turc.

Però clar, Iran és un exemple de drets humans, com Corea del Nord, oi?
I ara la vostra altre bestia negra, la Turquia laica, segueix el seu viatge cap a l'islamisme totalitari...

Encara ho esteu celebrant, oi?

Jordi Vàzquez ha dit...

Kurdistan és tant Turquia com Gaza és Israel, per tant l'analogia em sembla perfectament aplicable. És evident que Turquia es fa la víctima ara però hauria actuat de la mateixa manera que Israel.

D'altra banda dir que el bloqueig és "del tot necessari" sembla, com a mínim, pretenciós. Ningú té dret a bloquejar res. Ni Egipte ni Israel. Justificar un bloqueig és manifestament injust. El govern d'Israel no té cap dret a bloquejar Gaza ni a prohibir les processons cristianes a Betlem.

El govern d'Israel està obcecat i els qui han fet l'arriscada operació propagandística des de Turquia també.

Albert Gaona ha dit...

Tant Israel com alguns dels seus enemics estan obcecats, això és cert. El problema és que mentre un, per la seva condició de suposada democràcia (falsa, ja que la major part de la població no jueva, sobretot la resident a les zones de Gaza i Cisjordania, no pot votar), té impunitat i la protecció de les màximes potències mundials, i per tant mai s'enfrontarà a cap sanció sèria ni a cap bloqueig, els altres estàn ofegats per les amenaces de sancions internacionals o d'invasions en cas de que es passin una mica. Els palestins només tenen el suport d'ànimes voluntarioses com les d'aquests cooperants assassinats, mentre que Israel és l'estat més mimat (i malcriat) d'Occident, encara que de vegades li caigui algun lleuger toc d'atenció, per allò de fer veure que els seus aliats són imparcials.

Odalric: si Turquia tira cap a l'islamisme, com dius tu, és perquè la seva població vol. Ja sé que us fa ràbia, però us heu d'aguantar. Com també s'han d'aguantar els ciutadans de tercera d'Israel i els seus veïns, quan els ciutadans de primera que poden votar ho fan per opcions bel·licistes i expansionistes.

Sobre l'Iran i les seves "massacres" a la seva pròpia població (que bo, tu utilitzant aquest terme en aquest cas, i negant-lo en el cas de les veritables massacres que comet Israel), si tant et preocupa i et dol, tu i els teus per què no us manifesteu d'una maleïda vegada als seus consulats?
A no, és clar. Estar assegut al sofà davant de l'ordinador i queixar-se continuament de que altres amb més voluntat i decència es manifesten contra Israel és molt més còmode.
Veient la vostra actitud de ploramiques, només puc pensar en una cosa: que com en el cas dels cooperants turcs, les víctimes de la repressió iraniana o de Darfur no us importen gens: només les feu servir com a arma contra els propalestins.
Si no és així, sortiu al carrer i manifesteu-vos pel que creieu just, i deixeu de queixar-vos i plorar. Ànims, estem en un país lliure i aquestes coses. Vosaltres podeu.

:)

Anònim ha dit...

Tots els integrismes son inherentment dolents perqué, entre altres coses, només miren el que els interessa i no fan mai autocrítica. Es guien per les fons d'informació oficials i no les contrasten objectivament amb moltes altres.
Aixó provoca un esviaixament de la realitat que arriba a absurditats tant absolutament desmesurades com pensar que a Gaza naden en l'abundància com sembla que vulguis dir en l'enllaç que has posat sobre "la veritable situació de Gaza", que a més a més et quedes tant ample dient que és amagada per la premsa progre i islamista… realment patètic!

Israel porta molt temps fent un bloqueig brutal sobre la población de Gaza. Llegeix l'article del director d'Amnistía Internacional de Espanya publicar aquí http://www.elpais.com/articulo/opinion/asfixiante/bloqueo/Gaza/elpepuopi/20100601elpepiopi_5/Tes.

El bloqueo está sofocando prácticamente todos los aspectos de la vida de los habitantes de Gaza, dejando a su población en un aislamiento y sufrimiento crecientes. Debido al desempleo masivo, la pobreza extrema, la inseguridad alimentaria y el aumento del precio de los alimentos causado por la escasez, cuatro de cada cinco habitantes de Gaza ya dependen de la ayuda humanitaria. El Gobierno de Israel sigue agravando con total impunidad el sufrimiento de la población civil de Gaza y violando los compromisos adquiridos con la comunidad internacional en el ámbito de los derechos humanos. El bloqueo sobre Gaza debe acabar.

Justifiques el bloqueig a Gaza, la destrucció o exploi de les cases palestines, la mort de cooperants sota foc l'exèrcit israelià, l'ús d'armes il·legals per part d'israel com el fósfor blanc… t'és igual la mort de mil·lers de palestins (la majoria civils… nens, dones, avis) en l'operació plom fos. Per tu dir palestí, progre, d'esquerres, ONG, causes humanitares és el mateix que dir terrorisme. Fà un fàstic extrem llegir la teva acusació "Està clar que per vosaltres les morts son útils i una gran sort.". Un dels problemes més grans que tens és la bipolaritat política: dreta vs esquerres. Et penses que els que critiquem la brutalitat impune d'Israel estem a favor de règims totalitaris com el de Corea del Nord. No és això! Els règims totalitaris son execrables siguin de dretes o d'esquerres o tinguin la religió que tinguin, i això no ho entens. Ho simplifiques tot amb un privitivisme anulador. Jo no justifico per exemple la impossibilitat de poder viatjar a Jordània o Síria, per exemple, pel fet de tenir segellat al passaport l'entrada a Israel, o la discriminació de les dones justificant-se en la religió, o les grans desigualtats econòmiques tant radicals que existeixen a Dubai…. Tinc criteri per poder decidir què considero dolent vingui d'on vingui, en canvi tu, t'avorregues cegament sota la voluntat del govern Israel sense posar en qüestió els seus objectius, mitjans, fins… tot s'hi val…

"el Primo" ha dit...

El propietari d'aquest blog parla d'auto-immolació o sacrifici, quan el que ens trobem és davant d'un assassinat de 19 persones en un vaixell a alta mar. Un assassinat és un assassinat, una matança premeditada d'una tercera persona. Posar-te en risc de ser assassinat -el que van fer els activistes- no és cap auto-immolació. Si acceptéssim això, llavors potencialment qualsevol assassinat es podria contemplar com una "auto-immolació" per part de les víctimes, inclosos els jueus assassinats durant la IIa Guerra Mundial. Hem d'entendre que el dit holocaust jueu no va ser més que un acte massiu d'auto-immolació i sacrifici premeditat doncs?

Odalric ha dit...

Jordi,
Gràcies per la teva aportació.
Permet que et digui, però, que Israel sí està obsessionat, però en protegir les vides dels seus ciutadans.
És en base a aquesta premisa que justifica el bloqueig a Gaza (igual que fa Egipte) pq no pot permetre que Hamàs rebi armament per atacar Israel.

La fórmula potser és discutible però cal, d'alguna manera, evitar que a Gaza entri armament ofensiu.

Musbayn,
Ja sé que si Turquia vol esdevenir un país islàmic (o sigui, totalitari) mitjançant les urnes, m'hauré d'aguantar.
El problema no serà per mi, si no pels turcs que no estiguin d'acord i que no podran tornar a votar per revertir la situació pq un cop esdevinguin república islàmica, seran perseguits i prohibits.
La democràcia pot permetre que els enemics de la democràcia l'anul·lin... i això et faria feliç, oi?

Sobre la manera que te cadascú de defensar els seus punts de vista, no pateixis que no faré com vosaltres i no em posaré, o millor dit no faré posar, un cinturó d'explosius en un mercat de Teheran...
Jo voto opcions polítiques democràtiques. Si no et sembla a tu suficient, és comprensible...

Anònim,
No crec que la fi justifiqui els mitjans.
En el cas d'Israel, tampoc.
Però que jo no doni la raó automàticament a la majoria histèrica que critica a Israel, faci el que faci, no s'hauria d'entendre com un xec en blanc pel govern d'Israel. Simplement no estem d'acord.
El que passa és que es dona com a veritat fets que no ho son.
I tb es carrega la culpa a qui jo crec que no la te.
A Cisjordània hi viu més palestins que a Gaza i no tenen mar que bloquejar... i hi viuen molt millor. Pq? Doncs pq a Gaza la màfia islamista controla la vida de la població i com qualsevol totalitarisme, només l'elit dirigent viu amb comoditat i luxe, a banda de justificar les seves accions precisament pel relat creat en torn a aquesta situació.

El Primo,
Si ataques un policia quan aquest et demana el dni i l'apallisses i el policia es defensa i et fot un tret, és o no una provocació i/o una immolació?

Albert Gaona ha dit...

Odalric:

Jo no demano que rebentis cap consulat iranià amb un cinturó d'explosius. Tampoc demano que bombardegis (o facis bombardejar) cap ciutat de majoria musulmana amb bombes de fragmentació i/o fòsfor blanc, com feu vosaltres. Ni tampoc demano que robis la terra iraniana als iranians i engeguis una neteja ètnica, fent fora a la meitat de la població autòctona a punta de fusell i reduint l'altra meitat a la condició de ciutadans de tercera sense drets i amb molts deures, com també feu vosaltres.

Només et demano que, per deure moral amb aquells "oprimits" que tant cites quan t'interessa fer-ho, sortis a manifestar-te per ells i protestis davant els consulats dels governs totalitaris, i deixis de queixar-te perquè altres amb més decència i voluntat, i menys hipocresia, ho fan per les causes que ells creuen justes.

Però tranquil, sé que no ho faràs. Els sionistes de sofà sou així de... ganduls.
O potser serà que les víctimes dels règims "islamistes" només t'interessen per usar-les com a suposat argument contra els anti-sionistes?
Jo crec que més aviat és això... perquè quan del que es tracta és d'aixecar banderes israelianes davant de l'ambaixada israeliana a Madrid en suport de massacres, aleshores si que hi aneu.

En referència a la teva resposta a el Primo, et convido a veure l'exercici de provocació i immolació dels teus col·legues iranians en la següent fotografia:
http://images.townnews.com
/morningjournal.com/content
/articles/2009/12/28/news
/doc4b382ea757e53922646744.jpg

(per si prefereixes no mirar-la, te la descric: es veu com manifestants claven patades a policies antiavalots del "malvat" règim islamista i inclús els peguen amb les porres que els hi han extret prèviament. També et recordo que en aquestes protestes van morir-hi agents de policia, i que en l'abordatje pirata sionista no va morir-hi cap soldat)

De res.

Anònim ha dit...

El violento ataque de Israel contra la Flotilla de la Libertad, que transportaba ayuda humanitaria a Gaza, ha escandalizado al mundo.

Secuestrar embarcaciones en aguas internacionales y asesinar pasajeros es, por supuesto, un crimen grave.
Pero el crimen no es algo nuevo. Durante décadas, Israel ha estado secuestrando embarcaciones entre Chipre y Líbano, y matando y secuestrando pasajeros, a veces reteniéndolos como rehenes en prisiones israelíes.

Israel da por sentado que puede cometer impunemente estos crímenes porque Estados Unidos los tolera, y Europa, generalmente, sigue el ejemplo de EEUU.

Como observaron correctamente los editores de The Guardian el 1 de junio: “Si un grupo armado de piratas somalíes armados hubiera abordado ayer seis embarcaciones en alta mar, matado a cuando menos diez pasajeros y lesionado a muchos más, una fuerza de trabajo de la OTAN ya estaría encaminada hoy a la costa somalí”.

En este caso, el tratado de la OTAN obliga a sus miembros a acudir a la ayuda de un país miembro de la OTAN –Turquía– atacado en alta mar.

El pretexto de Israel para el ataque fue que la Flotilla de la Libertad estaba llevando materiales que Hamás podría utilizar para disparar cohetes contra Israel.

El pretexto no es creíble. Una razón suficiente es que Israel puede poner fin a la amenaza de los cohetes por medios pacíficos.

(...)

Noam Chomsky

Odalric ha dit...

Veig que el nivell d'adhesió als "arguments" prefabricats segueix inquebrantable.

Va senyors, que segur que us podeu permetre pensar una mica per vosaltres mateixos!