4.6.10

Senyors parlamentaris...


Aquesta fotografia va aparèixer fa dos dies a la versió digital de La Vanguardia sota el títol "Las 'armas' que los activistas portaban a Gaza". Quanta tendresa! Després de vomitar ens vam preguntar què faria La Vanguardia si qualsevol indret de la nostra geografia patís un atemptat esgarrifós com els del 9 de març del 2004 a Madrid en què criminals islamistes van fer volar quatre trens plens de civils innocents activant uns explosius servint-se de telèfons mòbils. ¿Potser això?

"Sólo querían llamar a su mamá"

No, és clar, els atemptats que maten espanyols són un tema seriós, ningú no gosaria posar-se tendre ni fer cap conyeta. I ¿què passaria si el parlament israelià condemnés la presència de fragates de la Marina espanyola en aigües internacionals per evitar la pirateria de les màfies somalís? Parlem-ne!: no es tracta d'intevenir dins les 200 milles de les aigües jurisdiccionals reconegudes, Somàlia està a milers de quilòmetres. No és un cas d'emergència o de seguretat nacional, es tracta de protegir els interessos privats de flotes de pesca abocant centenars de milers d'euros dels nostres impostos. Que hi ha pirates? "Ehr... bé, potser sí, però són les seves aigües i com que tenen pocs recursos perquè els pesquers espanyols estan devastant la seva biodiversitat marina poden segrestar, matar, violar, cobrar rescats i enviar-nos un conjur col·lectiu de vudú per prendre pel sac". No? I què passaria si el parlament israelià portés a l'ONU que dos ciutadans somalís van ser segrestats pel govern espanyol, traslladats il·legalment a Espanya i processats irregularment per l'Audiència Nacional? (Per cert, on són?, estan bé?, estan localitzables?, estan vius? Estem segurs que una legió de periodistes espanyols es desviuran per fer-nos saber tots els detalls).

Catalunya, en els darrers anys, ha passat de ser un referent europeu en els àmbits de la cultura, la indústria, la investigació i el civisme a ser el paradigma de la imbecil·litat espanyola (Gràcies, Carod!!). Prova del que afirmem -irrefutable, vergonyosa, depriment, tristíssima- és la solemne resolució del parlament de Catalunya (parlament en mínúscules, SÍ!) on es condemna Israel d'una forma instantània i automàtica, sense judici ni proves, sense cap dret a la defensa, saltant-se tots els protocols democràtics, tota deferència diplomàtica, qualsevol vestigi de dubte. NO SENYOR: el parlament de Catalunya ha sentenciat que Israel és culpable. I punt! ¿Qui ha signat aquesta joia, monument a la covardia política? Prenguin nota, per favor:

Oriol Pujol i Ferrusola, Portaveu GP CiU
Miquel Iceta i Llorens, Portaveu GP SOC-CpC
Anna Simó i Castelló, Portaveu GP ERC
Mª Dolors Montserrat i Culleré, Portaveu GP PPC
Dolors Camats i Luis, Portaveu GP IC-EUA
Albert Rivera i Díaz, Portaveu Grup Mixt

En un país veritablement democràtic els electors hauríem de tenir dret a decidir a quines PERSONES votem, no a limitar-nos a dir amén a unes llistes tancades per les cúpules d'una casta que ha perdut la noció de la decència. Volem DEMOCRÀCIA, tenim fam de democràcia, estem farts d'empassar-nos la merda transversal de la xusma que fa trenta anys que corromp tot el que toca en nom de la pàtria, de la igualtat, de la solidaritat o del seny. Sovint es comporten com els hereus del franquisme, com els qui s'amagaven o es beneficiaven d'aquella dictadura que va vèncer gràcies a Hitler i es va perpetuar servint-se de la por que l'estalinisme provocava en el món occidental, una dictadura que ens va dur a la nit més fosca i més pestilent per anorrear l'herència dels nostres avis, gent amb un esperit obert, inquiet, lliure i esperançat. Volem llistes obertes per elegir uns representants dignes i per no votar MAI, MAI, MAI els sis covards que han condemnat Israel, el nostre soldat a la trinxera, l'escut de la democràcia, el vell amic que t'ha perdonat totes les putades i que saps que si un dia algú pregunta "qui l'ha cagat?" dirà "Jo" tapant-te les vergonyes, salvant-te la cara. És el vostre germà gran, ¿sabeu, covards? Van venir a donar la sang dels seus fills més joves i més generosos pel nostre futur fa prop de 75 anys. S'hi van deixar la pell per nosaltres, i els que van sobreviure van continuar fins vèncer la bèstia més verinosa que hagi parit mai la història. Van plorar els seus morts amb un dolor i un amor infinit, van empassar-se les brases de la venjança, van construir un país petit i orgullós per poder acollir els seus fills d'arreu, perquè mai més cap jueu pogués dir "ningú no em va voler acollir quan em perseguien".

Israel és un miracle mil·lenari. No sentireu les veus dels fills de Cartago; els fenicis es van fondre, i els ibers, els celtes, els hitites, ... És que parlem d'una altra cosa! I aquí teniu, després de segles de persecucions i befes aquest poble petit i tossut observant-vos amb un somriure incrèdul. Molts dels néts dels que van jugar-se la vida per Catalunya, per la república i la democràcia ara són allà, a aquell esquitx que es diu Israel, a aquell gegant que es diu Israel.

Sabeu una cosa, senyors parlamentaris covards? Teniu la sort d'haver enfonsat tant Catalunya que ni tan sols sou motiu d'escàndol més enllà de les nostres fronteres. Aquí, sí. A casa nostra sou una vergonya i una nosa insuportable. Mentre els vostres noms es perpetuïn Catalunya serà un fangar que només pot acollir corrupció mesquina, màfia terminal i esclaves sexuals a peu de carretera, a la vista de tothom, perquè quedi clar que la tracta de blanques a Catalunya és tan normal com el tràfic d'influències, la compra de la premsa, les trampes a les oposicions, les subhastes en les adjudicacions públiques, la violació dels programes electorals,... I el segrest de la democràcia.

A vosaltres, covards, se us enfot. A nosaltres, no. Sabem cap on han de mirar les nacions que no volen morir. I vosaltres, mesells, no esteu ni estareu mai en el nostre camp de visió. Aneu fent comissions falses d'investigació per transaccionar dossiers repugnants, per cobrir els gripaus que fa més de trenta anys s'estan venent Catalunya. Ben aviat haureu de reconèixer que Israel, una vegada més, ha fet tot el que ha pogut per defensar la democràcia com vosaltres no sereu capaços de fer mai; que Israel ha deixat clar una vegada més que no s'arronsa davant de qualsevol amenaça fonamentalista -com vosaltres no tindreu mai el valor de defensar-, i que Israel està en disposició d'assumir els seus errors com vosaltres mai podreu assumir, perquè els vostres errors no són fruit de l'emergència i de la dignitat sinó de la corrupció, de l'abús i l'insult al vostre poble, a la democràcia, a la decència, a l'honradesa, a Catalunya, i a tots els qui van arriscar el seu futur i els qui van donar la seva vida per Catalunya.

Recordeu aquests noms :

Oriol Pujol i Ferrusola, Portaveu GP CiU
Miquel Iceta i Llorens, Portaveu GP SOC-CpC
Anna Simó i Castelló, Portaveu GP ERC
Mª Dolors Montserrat i Culleré, Portaveu GP PPC
Dolors Camats i Luis, Portaveu GP IC-EUA
Albert Rivera i Díaz, Portaveu Grup Mixt

Volien el vot fàcil? : endavant, el pogrom ven més que la consciència. Però que ningú no oblidi que el que es sembra es cull.

I si algú de més amunt ha dictat aquesta ignomínia, que ho digui i s'aparti. Sigui qui sigui. Fora per sempre!

Via Hasbara'ts

38 comentaris:

Guillem Casas ha dit...

Ser una minoria és entristidor, Odalric... A vegades un pensa que només ens llegim entre nosaltres i que de ben poc servirà que els hi ensenyem que el blanc és blanc i el negre és negre davant dels seus nassos. Si ells volen pensar que és gris, tenen tots els mitjans (diaris, ràdio, televisió, grups d'opinió, ONG's, governs, escoles, llibres, revistes, etc.) que recolzen la seva idea de que allò és gris.

Realment lluitem contra corrent, però ningú va dir que fos fàcil.

Una abraçada i a seguir lluitant.

Albert Gaona ha dit...

Què dramàtic et poses, Guillem.
Em cau la llagrimeta i tot...

Sou uns màrtirs de la veritat absoluta que només teniu vosaltres i que la majoria de la gent, que és curteta, no pot entendre.

Però anima't home, que no és tan greu.
El dia que Israel (que segons vosaltres, està solet, pobret... snif) deixi de rebre cobertura diplomàtica internacional i incondicional, subvencions multi-millonàries per part de EE.UU. i companyia, armament d'última tecnologia sense preguntar per la seva finalitat, etc., i que totes aquestes concessions que fan desequilibrar la balança passin als palestins, aleshores us podeu començar a preocupar.

Mentrestant, barukh ha-shem! Sou l'elit del pensament lliure, l'última esperança de la humanitat, els únics que heu aconseguit sortir de la caverna platònica, els únics, en definitva, que heu resistit tanta propaganda barata palestina, i que, com a elitistes que sou, preferiu la propaganda cara israeliana.

Ànims en la vostra lluita i no claudiqueu mai! El "món lliure" us necessita!

Odalric ha dit...

Musbayn,m'alegro que facis servir la ironia. Vol dir que vius en un mon lliure i no en un dels països amics teus com Corea del Nord o Iran.

Tb se't veu satisfet, com els teus admirats "cooperants", que podran seguir vivint del cuento i el patiment aliè.
La teva/vostra satisfacció us delata... Realment és immoral la vostra alegria per haver aconseguit una victòria propagandística, tot i el petit detall de les morts. Però clar, el martiri us agrada tant...

Anònim ha dit...

El que és trist és que hi hagi gent que no vulgui entendre el que se li posa davant dels nassos, via el 99% dels mitjans de comunicació, la trista realitat que han de patir dia a dia els habitants de Gaza per un bloqueig brutal per part del govern israelià, que es salta totes les convencions internacionals (assalt a la flotes d'ajut humanitari que nega a Gaza, en aigües internacionals), ús d'armes prohibides, assessinat de nou cooperants a boca de canó http://tinyurl.com/33z4u4q o per trets per l'esquena...

També és trist que el genocidi jueu perpetrat pels nazis no servís al poble jueu d'exemple pel que no s'ha de fer a altres comunitats i en canvi ho han adaptat als nous temps contra el poble palestí.

Hi ha masses interessos econòmics internacionals en mans dels jueus poderosos. És en gran part per això que hi ha una impunitat tant escandalosa en totes les accions brutals que executen.

El govern israelià va quedant dia a dia en evidència del seu tarannà opressiu i totalitari. Espero que algun dia es giri la truita i els israelians "bons" eliminin aquesta lacra interna que tenen. Una altre possible sol·lució seria la intervenció de l'ONU com han fet amb Bòsnia per a mantenir la pau i la convivència entre els pobles.

Anònim ha dit...

La contundència de les accions contra els vaixells de suport als palestins de Gaza han provocat un fort debat, no només internacional, sinó també intern, sobre els mètodes de l'exèrcit israelià. Una de les veus crítiques, des de dins, és la del grup "Trencar el silenci", que integra membres i exmembres de les forces de seguretat d'Israel.

Video

Àlex ha dit...

em fa mal llegir les disbarats que escrius com els que escriu el blog Hasbarat's. Jo soc un seguidor de sempre de moltes joies de la cultura jueva, dels seus intelectuals, del seu camí per arreu del món... normalment anteriors a l'estat d'israel.
Benjamin, Arendt, Roth, Caneti, i ara em trobo aquests fanatismes absurds fets amb simplisme i donant arguments als enemics dels jueus en comptes d'aportar llum a un conflicte irracional.
Els primers que paguen els fonamentalismes sionistes o musulmans són els pobles jueu i els pobles arabs.

llegeixo el teu blog sovint i ara el veig massa passat de voltes, distant de la raó mesurada i cerebral d'altres ocasions.

Quan veig que segueixes la línia del blog HASBARAT'S em quedo preocupat ja que es tracta del blog més visceral, incult, fonamentalista i barroer que s'escriu en nom d'israel i projecta una imatge del poble jueu totalment lamentable i fanàtica.

Si aixequés el cap Walter Benjamin, Marx, o Roth, o Caneti!!!!!

Guillem Casas ha dit...

Entenc que tots els que defenseu el poble palestí també recolzeu Hamàs, no?

Ho dic perquè, si és així, poc més hem de parlar. Titlleu al poble jueu d'assassí quan esteu a favor de bandes terroristes? Visca la coherència.

I a l'anònim que té el valor (com molts altres insensats) de comparar la situació actual entre jueus i palestins amb la shoah, que s'ho faci mirar i que reflexioni una mica. Realment no entenc com no us cau la cara de vergonya de comparar un conflicte bèl·lic (que no defenso i que tant de bo s'acabi aviat) amb l'extermini de 6 milions de jueus.

Feu una ullada a aquestes imatges i després, si teniu el valor de tornar a comparar les dues situacions, qüestioneu-vos el vostre estat mental:

http://es.wikipedia.org/wiki/Archivo:DachauKZ.jpg

http://es.wikipedia.org/wiki/Archivo:Slave_laborers_at_Buchenwald.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_EysosFitkac/SQCY3vM5OTI/AAAAAAAAAGc/XgGegaSkTmg/s320/Nueva+imagen.png

Musbayn, el dia que Corea del Nord i Iran tinguin tantes resolucions de la ONU com Israel, en parlem.

Quina resolució de la ONU ha tingut aquesta notícia que t'adjunto? Quantes portades ha omplert dels teus estimadíssims diaris? Si no vols adonar-te de la mania persecutora que teniu tots plegats amb Israel, també fes't-ho mirar.

http://www.huffingtonpost.com/2010/05/19/north-korea-fired-torpedo_n_582788.html

Albert Gaona ha dit...

Guillem, ho has intentat, però has fallat.

Primer: ja sabem que als sionistes us encanta utilitzar els records dels morts en benefici de les vostres aberracions ideològiques. Porteu més de seixanta anys mostrant aquestes imatges en llibres de text, documentals, pel·lícules, reportatges, etc., demostrant una gran falta de respecte cap a gent que molt probablement no compartiria, si avui dia visqués, les vostres ànsies de revenja.
Però el problema no és aquest. Exposar els morts d'una causa per enaltir-la és una estratègia molt comuna en tots els bàndols que hi ha hagut en qualsevol conflicte.
El problema és la vostra fastigosa hipocresia, que us porta a qualificar de "pornografia", "espectacle gratuït", i altres adjectius semblants el fet que els palestins mostrin els seus morts al món, quan vosaltres heu fet el mateix continuament durant l'última meitat de segle, per tal d'aconseguir impunitat i donar llàstima.
Després et trobes personatges com el Moré que et deixen anar que ells, els jueus, no mostren els seu morts en els atemptats palestins perquè la seva llei els hi prohibeix (com si això denotés algun tipus de superioritat moral), quan els jueus sionistes i criminals com ell no han tingut mai cap problema en exposar les imatges de l'holocaust a tort i a dret sempre que han pogut. Realment fastigós.

Segon: el problema tampoc és que Israel tingui més o menys resolucions de l'ONU que d'altres països. El problema és que en el cas dels altres països (Iraq, Iran...) se solen aplicar, i en el cas d'Israel, per moltes que n'acumuli, és com si no en tingués cap.
No, perdona. De fet, en té una que si que es va aplicar: la de la seva il·legal i criminal creació com a Estat. D'aquesta no us queixeu eh? I això que el monstre sionista l'ha portada molt més enllà del que en principi de si havia concedit.

Quan un estat dels que anomeneu "islamista", "totalitari", etc. amenaça amb l'ús d'armament prohibit o senzillament amb la seva fabricació, se li apliquen sancions que afecten fins i tot a la importació de llapisos, no fos que, en comptes d'anar a parar a les escoles, extreiessin les mines de carbó i amb elles enriquissin urani.
En canvi, quan Israel UTILITZA obertament armamanent prohibit, no només no se'l sanciona, sino que a sobre en segueix rebent dels seus aliats, junt amb avions, tancs, quantitats ingents de diners en metal·lic que molts cop van a parar a les colònies, etc.

Te n'adones de la diferència? Si no la veus, fes-t'ho mirar.

Albert Gaona ha dit...

Com mostra del que parlàvem, acabo de llegir això:
http://www.lavanguardia.es
/internacional/noticias/20100608
/53942478729/israel-solicita-
a-estados-unidos-nuevas-armas-
y-bombas-inteligentes.html

Israel ja pot anar rebent resolucions de l'ONU, que si paral·lelament va rebent tot això, aleshores... visca les resolucions de l'ONU!
El dia que Isrel deixi de rebre armes i diners i les seves resolucions s'apliquin, aleshores en parlem.

Odalric ha dit...

Musbayn,
Com sempre fas trampes.
El Guillem precisament s'escandalitza de que VOSALTRES estigueu constantment comparant el Shoà amb la mentida del genocidi palestí.
Sou VOSALTRES que compareu la vergonya de la realitat històrica amb la desvergonya de la mentida propagandista.

I finalment ensenyes la poteta... a tu no t'importa la flotilla, ni la veritat. A tu només t'importa la desaparició de l'estat d'Israel, doncs com tu dius va ser creat de forma "il·legal i criminal"

Poca cosa et queda més per dir.

Albert Gaona ha dit...

Odalric:

Si he contestat d'aquesta manera al Guillem és perque crec haver adivinat les seves intenciones.

I és que em temo que a vosaltres, quan algú compara la situació dels palestins amb la dels jueus europeus durant la segona guerra mundial, el que us fa mal i us indigna no és precissament el suposat deshonor i el suposat insult que aquesta comparació suposa per als segons.
El que us importa de veritat és que, identificant les víctimes del sionisme amb les víctimes jueves del nazisme, es "desidentifica" aquestes últimes víctimes amb l'Estat d'Israel, i això si que no ho podeu suportar, tenint en compte els beneficis que li comporta (en forma d'impunitat i justificació de la seva agenda) i els ingents esforços que Israel sempre ha fet per alimentar el mite de que ell és l'hereu moral i representant únic del morts jueus de l'holocaust.
En definitiva, el que em temo és que, un cop més, no us importa la memòria dels morts ni les injustícies del passat. Tan sols us preocupa la seva utilització tendenciosa i el seu monopoli moral.

Albert Gaona ha dit...

I dos: tant et sorprèn que jo posi en dubte la legitimitat d'Israel? Perquè si en comptes d'Israel, fos qualsevol altre estat del món, aleshores no t'escandalitzaries tant.
Un independentista català pot desitjar la desaparició de l'Estat español tal i com es ara i inclús posar en dubte la seva realitat com a nació, i no passa res.
Un liberal pot lluitar per la desaparició de la república islàmica de l'Irán i no passa res, al revés, és del tot lloable.
Un hindú (i també un musulmà, entre els que m'incloc) pot no considerar legítima l'existència de Paquistan com a Estat post-colonial i no passa res.
Fa uns anys, un anticomunista podia anhelar la desintegració de la unió soviètica i no passava res, no era cap aberració.
O es podia estar en contra de l'Estat d'apartheid de sud-àfrica sense que ningú et veiés com un ésser estrany.
Però en canvi, Israel és diferent. És una creació colonial, però no és com qualsevol altre país creat pels poders colonials. Israel sembla que, per a vosaltres, és una realitat eterna i per a tots els temps, i dubtar de la seva legitimitat o desitjar la seva desaparició tal i com està concebut sembla ser un pecat capital.

Doncs no, Odalric. Israel no és cap divinitat. Israel no és especial. I qualsevol té tant dret a desitjar la seva desaparició com fer-ho de qualsevol altre estat del món.

Evidentment, una cosa és Israel com a Estat, i l'altra els ciutadans israelians. Ells són persones amb drets i deures com tothom, i desitjar la desaparició d'Israel no vol dir que s'hagin d'exterminar, llençar al mar, o que s'hagi de practicar una neteja ètnica a la inversa de la del 1948.
El que jo desitjo, com molts d'altres, alguns d'ells palestins i d'altres israelians, és la creació d'un sol Estat binacional que ocupi tota la terra de Palestina on tots tinguin els mateixos drets i deures independentment de la seva condició, "raça", origen o religió. I per suposat, que tornin els refugiats expulsats palestins a la seva terra.
Utòpic? Potser si, però és la única solució justa que queda, després del desastre de 1948.
Sóc concient que la majoria de ciutadans israelians, per no tenir cap vincle històric amb la terra de Palestina més enllà del sentiment nacionalista religiós (ja que són jueus no-semites descendents de tribus asiàtiques convertides al judaisme que mai van poblar la "Terra promesa"), no tenen avui dia cap dret a habitar-la, però és igual. Expulsar-los seria tan traumàtic que no seria just, i el dolor i el patiment de la gent s'ha d'evitar sempre que es pugui. L'error ja està fet, i ara s'ha de mirar endavant, sense buscar cap venjança.

Acabo amb una cita de Mauricio Pilatowsky, un filòsof i historiador jueu entrevistat recentment a "la Contra" de la Vanguardia:
"Europa no puede desentenderse del conflicto diciendo que viene de dos mil años, porque lo creó ella. Fue Europa quien dejó sin patria a los judíos hasta la shoah y fue el colonialismo europeo el que incorporó al mundo árabe al nacionalismo. Antes de que Europa los enfrentara, judíos y musulmanes convivieron en paz durante siglos".

Per tant, entenc que aquesta "fixació" que, segons vosaltres, Europa té amb Israel, és perfectament comprensible, tenint en compte la reflexió anterior.

Guillem Casas ha dit...

Musbayn. Què coi t'empatolles? Primerament, les imatges que tu dius que utilitzem tant sovint per fer "peneta" les vaig ficar per l'idiota de l'anònim que encara no sap diferenciar un conflicte bèl·lic de les càmeres de gas. Et ben juro que no entenc com hi pot haver-hi algú tant curtet com per no adonar-se d'aquesta abismal diferència.

Ha agafat Israel als palestins i els ha posat en camps de treball i els ha anat aniquilant de maneres impensables, potser? Compararíes tu als soldats palestins amb els jueus que van morir a mans dels nazis? Si realment tu també tens les mires tant curtes i el poc seny de comparar les dues situacions, simplement abandono la conversació perquè no tinc ganes de perdre el temps.

No vaig ficar cap imatge per fer pena. vaig ficar les imatges per constatar que les dues situacions NO TENEN RES A VEURE tot i que molts (com l'anònim) intentin comparar-les.

I em fa gràcia que em diguis que Iran i Corea del Nord "solen aplicar" les resolucions (i utilitzo les teves paraules). M'agradaria que em mencionessis algunes resolucions de les que NO solen complir. I un cop fet això, insistiré en la pregunta que molt hàbilment vas esquivar: PERQUÈ COREA DEL NORD NO VA TENIR UNA RESOLUCIÓ DE LA INÚTIL ONU PEL QUE VA FER? (Et recordo el cas: 46 mariners de Corea del Sud morts per un llançament de míssil en contra del seu vaixell per part de Corea del Nord).

És que potser consideres que no mereixia una resolució això? Posats a comparar (i reconec que la comparació és odiosa) de morts n'hi van haver molts més en el cas dels coreans i no hi havia cap causa que motivés aquest atac. Perquè no n'he vist cap portada ni editorials plens d'aquest atac? Perquè no hi ha una resolució de la teva estimada ONU denunciant-ho? Ah, clar! Que ells "solen complir" les resolucions, no cal dir-los res...

Albert Gaona ha dit...

Guillem... estàs perdent les formes i la moderació que que et caracteritzen. Serà per la fe del convers? Jo crec que si...

Si m'he "empatollat" d'aquesta manera, ja li he explicat el motiu a l'Odalric, quan ell ha sortit en defensa teva. La mateixa resposta que li he donat a ell, te la dono a tu.
Llegeix amb tranquilitat, sense posar-te nerviós, i ho entendràs.
Et dono una pista: no crec que el que et faci mal és la memòria dels morts de l'holocaust faltada al respecte per una comparació desafortunada.
El que et fa mal és que, com a sionista, pretens mantenir el monopoli moral d'aquella tragèdia per al teu bàndol: només Israel i els jueus sionistes poden reivindicar l'holocaust i invocar-lo continuament en benefici dels seus propis interessos. Si ho fa qualsevol altre, és un idiota, és curtet, insulta les víctimes, etc.

Pel que fa a mi, jo no comparo cap injustícia. Considero que el que fa passar durant la segona guerra mundial va ser una tragèdia i el que passa des de fa seixanta anys a Palestina n'és una altra.
Tampoc m'agrada identificar víctimes, com feu vosaltres.
Alguns identifquen les víctimes de l'holocaust amb els palestins, i vosaltres ho feu amb Israel i els israelians (quantes vegades Israel i els jueus i no jueus sionistes justifiquen les seves acciones injustificables invocant la memòria de l'holocaust i dient que si actua com actua es per evitar-ne un altre? Això si que és ser idiota... i pervers).
El que si tinc clar és una cosa: a molts dels morts als "camps de treball", els hi faria més mal la segona comparació que la primera.
Per això no em crec les vostres bones intencions. No busqueu fer justícia. El que voleu és impedir que us prenguin la gallina dels ous d'or.

Segon: quan dic que en el cas d'altres països que no són Israel (com Iran, Iraq, etc.) les resolucions de l'ONU se solen aplicar, em refereixo a que, evidentment, el subjecte "aplicador" de les resolucions no són els mateixos països, sino l'ONU i la "comunitat internacional". Això era fàcil d'entendre, però t'has posat nerviós i has fallat.
Em negaràs que no es va aplicar un embargament brutal a l'Iraq de Saddam Husain? Em negaràs que l'Iran no és víctima avui dia d'embargament de tots aquells materials que puguin servir per al seu programa nuclear, i que aquest boicot internacional va en augment?
O que, després de la revolució de Jomeini, no va ser víctima d'un aïllament tan bèstia que pràcticament només podia exportar festucs?
Em negaràs que Israel, que usa armes prohibides obertament, en comptes de deixar-ne de rebre com a mesura cautelar encara que sigui, encara en rep més i més per part dels seus aliats?
Veus com que no és tant difícil?

Albert Gaona ha dit...

I pel que fa al vaixell coreà... si, les comparacions són odioses. Sobretot, veient la reacció d'EEUU:
"El Gobierno de Estados Unidos, principal socio de seguridad de Seúl, ha calificado el ataque como "un acto de agresión" de Pyongyang y "un desafío a la paz y seguridad internacionales". La declaración de la Casa Blanca asegura que el informe del equipo de investigadores es una revisión "científica y objetiva de la evidencia", que "apunta de manera abrumadora a la conclusión de que Corea del Norte fue responsable de este ataque". Washington tacha de "inaceptable" el comportamiento de Corea del Norte y recuerda que el presidente, Barack Obama, transmitió hace dos días a su homólogo surcoreano el apoyo de EEUU "en su defensa contra otros actos de agresión"."
http://www.elcorreo.com/vizcaya
/rc/20100520/mundo/seul-acusa-
corea-norte-201005200918.html

O sigui, que si dos països que es troben en guerra s'ataquen objectius militars, això mereix la sortida d'EEUU en defensa d'altres actes d'agressió. I si un estat, en una actuació pirata, ataca objectius civils, aleshores no mereix cap tipus de defensa de l'amic americà en cas d'alters agressions. Fastigós. I "si realment tu també tens les mires tant curtes i el poc seny de comparar les dues situacions, simplement abandono la conversació perquè no tinc ganes de perdre el temps"

Guillem Casas ha dit...

Qualificar a l'anònim d'idiota i de curtet no significa que hagi perdut les maneres ni que m'estigui posant nerviós, Musbayn. Per sort, tu mateix dius que les dues situacions no són comparables així que admets que qui fa comparacions d'aquest tipus és que realment no hi toca massa. Sovint, si vas de correcte per la vida la gent no s'adona de que ha dit bajanades.

Dit això, segueixes esquivant com un llangardaix les meves preguntes. Les repetiré per tercer cop aviam si així ho aconseguim:

Perquè Corea del Nord no ha rebut una resolució de la ONU pel que va fer?

Consideres que no mereixia una resolució això?

Perquè no n'he vist cap portada ni editorials plens d'aquest atac?

I em fa molta gràcia que ho resumeixis tot amb que em poso nerviós i amb que 'no costa tant d'entendre'. El mateix et dic, mestre. No costen tant d'entendre aquestes preguntes. I tampoc entenc perquè copies la meva frase de que abandonaràs la conversació si no m'adono de que les dues situacions no són comparables quan crec que ho són perfectament. Què té a veure que USA condemni uns atacs i no uns altres amb que l'ONU no imposi a Corea del Nord les mateixes mesures que imposa contra Israel? RES. USA pot condemnar a qui li passi pels nassos però diria que USA i la ONU no són el mateix, així que aviam si ara contestes amb alguna cosa convincent.

Per cert, el teu bloc és molt graciós. Té unes fotografies molt divertides. Demà aniré a fer graffitis per les parets de Barcelona dient que vull aniquilar totes les persones que medeixin més de 4 metres perquè em fan molta ràbia i així el món sabrà de quin peu calcem TOTS els barcelonins quan ho vegin a la portada de La Vanguardia.

Anònim ha dit...

Guillem, ets tant bàsic que no et qüestiones cap acció de violència indiscriminada del exèrcit israelià.

No soc el primer ni l'últim en comparar el genocidi del poble jueu durant l'holocaust amb el genocidi planificat del govern israelià sobre el poble palestí, que compta amb el beneplàcit implícit de la comunitat internacional a més de la seva impunitat.

Els teus insults fan palès el teu estil curt de mires i prepotent. Segueix així i potser algún dia et fotaràs una gran hòstia amb la realitat i de cop et despertaràs i veuràs que tot allò que t'han fet creure era una gran mentida i t'han ensarronat fins el moll de l'òs.

Anònim ha dit...

Ni els cooperants assassinats a boca de canó ni el setge del poble palestí no es mereixen aquest menyspreu insultant que esteu perpetrant des d'aquest bloc.

És paradoxal com defeneu els botxins com si fossin les víctimes, sense el més mínim d'autocrítica.

Guillem Casas ha dit...

Deduiré que ets el mateix anònim de sempre. Com a mínim us podríeu posar un nom per a distingir-vos.

Té gràcia que em diguis que no em qüestiono cap acció israeliana quan, justament, la percepció que tinc és que sou "vosaltres" (us englobaré en el grup de gent que no té estima cap a Israel, per dir-ho suaument) els que simplement assenyaleu amb el dit sense preguntar-vos absolutament res.

I per exemple, la meva santa mare, que quan va veure la primera notícia que parlava d'aquest afer, ja em va dir: ho veus? Jo li vaig dir: Ho veus, què? Perquè no et preguntes (qüestiones com dius tu) què ha passat abans de començar a criticar en base al que diu la totpoderosa TV3???

Què ha impulsat a un Estat que està constantment sota el punt de mira de tot el món i que sap que matar una mosca a la franja de Ghaza serà portada en tots els diaris a matar a uns quants 'activistes' en un vaixell? Això és el que em vaig qüestionar jo al veure la notícia. Això és el que no es va qüestionar un munt de gent que simplement es va dedicar a dir: Fills de puta aquests jueus que després de l'holocaust ara fan el mateix que els hi van fer a ells.

L'Odalric us pot posar un vídeo que demostra la rebuda que van tenir els soldats israelians i vosaltres seguireu dient que els que anaven en aquell vaixell eren uns Sants de bon cor i que anaven a repartir la pau i joguines per tota la franja de Gazha.

Em remetré al que tu em dius, Anònim: qüestiona't certes coses i potser qui s'emporta l'hòstia del segle (com me la vaig endur jo mateix anys enrere quan tenia els teus mateixos 'ideals' i em vaig començar a fer preguntes) ets tu.

Ah! I té molta gràcia això de que em justifiquis que pots comparar l'holocaust jueu amb la situació a Israel perquè "no ets el primer a fer-ho". Genial, nano, vol dir que no estàs sol en això de ser una mica -adjectiu que no et diré perquè no m'acusis de tenir les mires curtes-.

Albert Gaona ha dit...

Guillem, per què en comptes d'obsessioanr-te amb els que comparen l'holocaust nazi contra jueus i, (sorpresa!) alguns col·lectius no jueus, amb els palestins, et fixes una mica amb els que ho comparen amb Israel?
El teu estimat Israel repetidament ha invocat l'holocaust (i els seves supoades "similituds" amb la situació actual al Pròxim Orient) per tal de justificar les seves polítiques expanSionistes i militaristes. Repetidament tenen la paraula holocaust, shoà, etc. a la boca, i sempre utilitzen aquest suposat argument com a justificació de la lluita sanguinària contra amenaces fantasma. Per què no protestes contra això?
Jo no sé si la situació dels palestins és més o menys comparable amb la dels jueus dels camps de concentració. I m'és ben igual, no m'importa gens aquest tema. Jo no participo de l'holoculte que, tendenciosa i fastigosament, exhibiu continuament.
Però una cosa la tinc clara: la situació dels palestins atemorits pels colons terroristes a Cisjordania i tancats a Gaza en una gran camp de concentració és molt més "identificable" amb la situació de les víctimes de l'holocaust que no pas la situació d'Israel i dels israelians. Per tant, trobo molt més indignant, fastigó i insultant el que feu vosaltres (presentant Israel com a víctima d'un "neo-holocaust") que no pas el que fa l'amic anònim, que per cert t'ha donat una lliçó d'educació i seny. Espero que, amb ella, tornis al teu estil de sempre, sens dubte pervertit per tant d'obscurantisme sionista.

Albert Gaona ha dit...

I segon:

Pel que fa a les teves ridícules preguntetes (de veritat et creus superior amb elles?), doncs endavant, que no sigui dit. Contestem-les.

"Perquè Corea del Nord no ha rebut una resolució de la ONU pel que va fer?"
Doncs no ho sé. Això li hauries de preguntar a la mateixa ONU, o, com a màxim, a un defensor de l'ONU (jo no ho sóc pas).

"Consideres que no mereixia una resolució això?"
No, ja que crec que l'ONU, un organisme profundament partidista des de la seva cúpula al Consell de Seguretat fins les bases, no té cap mena de legitimitat per intervenir en aquests tipus d'assumptes. Evidentment, el cas d'Israel és diferent: l'ONU és directament responsable de la seva creació, així que, en aquest cas concret, té tot el dret del món a intervenir en els assumptes de la seva criatura, com els té un pare sobre el seu fill delinqüent.

"Perquè no n'he vist cap portada ni editorials plens d'aquest atac?"
Un cop més, no ho sé. Això ho hauries de preguntar als directors de la premsa. Tanmateix, puc presentar-te una hipotesi personal, res, una simple sospita: la premsa es mou pel sensacionalisme, que al seu torn és el que fa diners, que al seu torn és el que busca tota empresa. I està clar que un atac pirata mortal contra cooperants civils en aigües internacionals per part d'un païs que es fa dir "democràcia" és una notícia molt més sensacionalista de cara al públic que no pas un atac contra un objectiu militar en el marc d'un conflicte entre dos països formalment en guerra. Per tant, la primera notícia ven molts més diaris que la segona, i per això li han donat molta més rellevància.
Amic Guillem: algun dia, quan creixis, descobriràs que, com va dir cert personatge: "és l'economia, imbècil!", i que, en el fons, el que importa sempre són els diners, fins i tot per sobre de la política o la ideologia.

Per cert, gràcies per reconèixer implícitament la parcialitat d'USA en el conflicte sionista-palestí. Ja va bé anar trencant tòpics, més sabent el pes que USA té sobre l'ONU (per a descans d'Israel).

I el que si que és graciós és el teu símil dels graffitis. Senyor Guillem: les persones que medeixen més de quatre metres no existeixen. En canvi, les persones a les que van dirigides les amenaces de les fotos del meu blog si que existeixen, i están patint aquest odi en les seves pròpies carns.
Ja sabem que no tothom és igual. Però el món cal que sàpiga el que passa, cal que vegi que els jueus, pel fet d'haver estat odiats, no estant exemts d'odiar per motius racistes i de sentir anhels d'extermini genocida.

lehitraot

Guillem Casas ha dit...

Vaja Musbayn, abans de dir-me que creixi per algun dia poder arribar a ser com tu, potser que aprenguis a trobar una mica el sentit a les paraules de la gent (tu que ja deus ser gran).

Comencem per dir que jo no m'he obsessionat amb res. Simplement no admeto que es compari l'holocaust amb el conflicte actual entre israelians i palestins. Punt. I no em fixo amb els que ho comparen amb Israel, simplement perquè cap anònim ho ha dit i, per tant, no ho comento.

El meu estimat Israel NO ha invocat repetidament l'holocaust per fer tantes coses com tu vulguis. En tot cas, puntualitzem que pot ser que algú ho hagi fet. Tot i això, que jo sàpiga, jo no sóc el meu estimat Israel ni crec que tinguis el dret a posar en boca de tot un país i de tota la gent que el recolzem paraules que bonament llegeixes cada matí amb el teu cafè en un dels teus pamflets preferits.

Per cert, reconec que amb això de "expanSionistes" t'hi has lluit. És teu?

"Jo no sé si la situació dels palestins és més o menys comparable amb la dels jueus dels camps de concentració. I m'és ben igual, no m'importa gens aquest tema. Jo no participo de l'holoculte que, tendenciosa i fastigosament, exhibiu continuament".

Tu potser no, però molts dels teus amiguets sí que ho fan. De fet, si fos com tu diria: "El poble palestí i tots els seus defensors no paren de comparar l'holocaust amb el que els hi està passant ara mateix". Però no ho faig, simplement perquè entenc que, podran ser molts o pocs, però no tots ho feu i, per tant, no generalitzo.

"Però una cosa la tinc clara: la situació dels palestins atemorits pels colons terroristes a Cisjordania i tancats a Gaza en una gran camp de concentració és molt més "identificable" amb la situació de les víctimes de l'holocaust que no pas la situació d'Israel i dels israelians".

Renoi, qui és el dramàtic ara? Però no deies que t'era igual si és comparable o no...?

"Per tant, trobo molt més indignant, fastigós i insultant el que feu vosaltres (presentant Israel com a víctima d'un "neo-holocaust")"

En quina linea ho he dit jo això?

"(...)que no pas el que fa l'amic anònim, que per cert t'ha donat una lliçó d'educació i seny."

De lliçó crec que només n'hi ha hagut una i ha estat la que li he donat jo d'història.

"Espero que, amb ella, tornis al teu estil de sempre, sens dubte pervertit per tant d'obscurantisme sionista".

Et dono la raó en la segona part de la frase, espero que no em treguin massa de polleguera i que pugui tornar al meu estil en el que procuro evitar l'insult, per recurs fàcil.

"Pel que fa a les teves ridícules preguntetes (de veritat et creus superior amb elles?), doncs endavant, que no sigui dit".

Qui ha dit que em senti superior? Simplement volia que les responguessis, no crec que sigui sentir-se superior a ningú això.

Guillem Casas ha dit...

(...) Per cert, aquí ve la part on creia que tu ja erets un home més gran que jo i que ja ha crescut (no com jo, pobre de mi). Et penses que pretenia que em diguessis perquè la ONU no ha imposat mesures contra Corea del Nord o perquè no hi ha portades sobre el tema? Nano, quina decepció. Simplement pretenia fer unes quantes preguntes per a que -qui sap si miraculosament- veiessis que les campanyes contra Israel me les trobo fins i tot a sota del meu llit i, en canvi, hi ha països que estan cometent crims atroços (a Corea del Nord, tirar un míssil és fer pessigolles comparat amb com hi viuen els seus ciutadans) i ningú en diu res.

Però bé, suposo que t'has quedat a gust dient-me tot això de que tu no en tens ni idea perquè no ets ni editor d'un diari ni la ONU in person.

I dius que no ets defensor de la ONU però bé que t'hi abones quan va en contra d'Israel. Clap, clap, clap!

"Consideres que no mereixia una resolució això?
No, ja que crec que l'ONU, un organisme profundament partidista des de la seva cúpula al Consell de Seguretat fins les bases, no té cap mena de legitimitat per intervenir en aquests tipus d'assumptes. Evidentment, el cas d'Israel és diferent: l'ONU és directament responsable de la seva creació, així que, en aquest cas concret, té tot el dret del món a intervenir en els assumptes de la seva criatura, com els té un pare sobre el seu fill delinqüent".

Aaaahhh! Clar! Així tot allò dels Drets Humans, la igualtat i tal i qual... ens ho passem pel forret? Vinga, que Corea faci el que vulgui, clar que sí! Ja li buscarem un papà similar a la ONU que li faci pam pam al cul. Au va!

I gràcies per donar-me la raó amb això de que els diaris amb els que tu omples el teu bloc simplement escriuen per vendre i no pas per exposar la realitat del món. Et donaré una lliçó també a tu d'ADE ja que es veu que m'hauré de dedicar a això. No t'has plantejat mai que dir mentides també pot fer vendre més diaris?

"I el que si que és graciós és el teu símil dels graffitis. Senyor Guillem: les persones que medeixen més de quatre metres no existeixen".

Jajaja, ets molt gran Musbayn. Ho vaig fer per a que no em sortissis amb que tinc mania a algun col·lectiu en especial, home.

"En canvi, les persones a les que van dirigides les amenaces de les fotos del meu blog si que existeixen, i están patint aquest odi en les seves pròpies carns".

Així doncs, agafem una pintada en una paret i diguem que Israel vol matar a tots els palestins! Clar que sí! Qui utilitza les fotos de manera tendenciosa ara?

"Ja sabem que no tothom és igual. Però el món cal que sàpiga el que passa, cal que vegi que els jueus, pel fet d'haver estat odiats, no estant exemts d'odiar per motius racistes i de sentir anhels d'extermini genocida".

Doncs si ja sabem que no tothom és igual para de tractar a tot el poble jueu per igual. Si t'hi fixes, en els meus comentaris personalitzo, però no generalitzo.

lehitraot

Això, això, apa siau!

Albert Gaona ha dit...

Guillem:

Les teves respostes a la defensiva no mereixen major atenció per part meva. Al veure que has fracassat amb les teves observacions, has intentant canviar les intencions de les mateixes per sortir-ne del pas. Per tant, no perdré el temps amb elles, ja que la feina de quedar en evidència ja l'has feta tu mateixa.

Si que comentaré, en canvi, les teves observacions finals sobre la suposada tendenciositat del meu blog. Com que es nota que t'has posat nerviós, no has caigut en un detall important.

Dius:
"Així doncs, agafem una pintada en una paret i diguem que Israel vol matar a tots els palestins! Clar que sí! Qui utilitza les fotos de manera tendenciosa ara?"

I també:

"Doncs si ja sabem que no tothom és igual para de tractar a tot el poble jueu per igual".

Es nota que la vergonya t'ha fet una mala jugada.
Amic Guillem: si tornes a entrar al meu blog, veuràs que, si bé exposo fotos i articles de jueus criminals i assassins, TAMBË exposo FOTOS, articles i links de jueus que són tot el contrari.
Et convido a que, si estàs més tranquil, tornis a entrar i ho comprovis tu mateix. Aleshores veuràs que, al contrari del que fan molts dels blogs liberals i llibertins que segueixes, on quan exposen fotos de musulmans només ho fan per ensenyar barbuts amb pancartes que diuen que s'han de matar tots els jueus o que Hitler no va acabar la feina, jo intento mostrar les dues cares, encara que el tema principal del blog sigui una denúncia clara contra el sionisme i una exposició de les mentides de la hasbará.

Per altra banda, també hauries de veure que en el meu blog condemno clara i explícitament el terrorisme perpetrat per musulmans, fent un exercici d'auto-crítica que difícilment es pot veure en els vostres blogs tant "racionals" (encara no ho us he vist condemnar clarament mai la violència d'Israel; al contrari, sempre li busqueu una justificació o altra).
Això no impedeix, però, que fanàtics com l'Odalric em tractin de terrorista suïcida o de simpatitzant d'aquests tipus d'actes. Però no li he dit res, perquè ja m'agrada que ho faci. Així demostra qui és.

Doncs res. No faré referència a tots els temes que jo he tret i que tu has preferit ignorar, perquè tampoc vull ser massa dur. En el fons em caus bé, i tinc l'esperança que algun dia reconoceixeràs que això de robar un país a la gent i fer-la fora a punta de fusell en neteja ètnica no està bé, encara que els agressors siguin jueus beneïts per la mateixa ONU que després han traït.

Albert Gaona ha dit...

Dues últimes coses:
Jo també em trobo continuament notícies d'atemptats "islamistes" i d'altres barbaritats perpetrades per musulmans a la premsa i fins i tot a la sopa. La Vanguardia, aquest diari que tan deus odiar perquè va posar la notícia de l'assalt a la flotilla en portada, és capaç de posar en la secció d'internacional, ocupant tota una plana, la notícia de que una nena de 12 anys ha estat casada amb un home de 50 en una regió remota del Yemen, però en canvi, quan aquí mateix a Catalunya, un català mata la seva dona catalana, aleshores la notícia es redueix a una columneta en la secció de successos.
Però clar, jo no diré: "Et penses que pretenia que em diguessis per què els diaris actuen així? Nano, quina decepció."... i d'atres bajanades desesperades com aquesta. Senzillament, aquí queda.

I segon:
Si et trobes tantes campanyes "contra" Israel des d'Europa, la raó te la dóna un historiador jueu. Te la torno citar:
"Europa no puede desentenderse del conflicto diciendo que viene de dos mil años, porque lo creó ella. Fue Europa quien dejó sin patria a los judíos hasta la shoah y fue el colonialismo europeo el que incorporó al mundo árabe al nacionalismo. Antes de que Europa los enfrentara, judíos y musulmanes convivieron en paz durante siglos".

En fi. A veure si ara tornes a fer brometes i rialletes per amagar la teva manca flagrant d'arguments en un altre text.

lehitraot
(a reveure, en hebreu)

PS: http://www.cat-israel.org
/2010/06/en-el-seu-dia-algu-va-
dir-que-en-feiem.html

(Aquí tenim un clar exemple d'identificació tendenciosa entre Israel o els israelians amb l'holocaust, per part del teu mentor (i criminal, adjectiu que li encanta utilitzar) Moré.
¿Per què no li dius res?

Guillem Casas ha dit...

T'escric dos comentaris parlant punt per punt dels teus i em dius que ignoro temes que has tret?? Noi, digue'm quins que me'ls dec haver saltat enmig de tanta lletra...

I dius que faig rialletes i que em falten arguments? Una cosa és que em facin gràcia coses de les que dius i així ho expressi, una altra ben diferent és que em diguis que em falten arguments quan, insisteixo, t'he intentat contestar punt per punt a tot el que m'has dit. Diferent és que a tu et convenci (que ja sé que és impossible) però el que aquí es tracta és de dialogar i en això estem, no?

Si prefereixes que deixem de parlar o et fa mandra contestar digue'm-ho i m'estalvio escriure dues pàgines de text (i t'ho dic amb carinyo, respecte i sense fer broma, de veritat).

Dit això, creu-me que m'agradaria que també em responguessis punt per punt a les coses que jo t'he dit (això sempre que, com et deia, no et faci mandra o especial ràbia fer-ho). Hi ha temes com el que em comentaves de la ONU que no acabo d'entendre el teu punt. M'agradaria saber ben bé qui li hauria de "fer pam pam al cul" (parlar amb to graciós no vol dir prendre's les coses menys seriosament) a Corea del Nord, per exemple, ja que dius que la ONU només ho ha de fer amb Israel per ser "la seva mare".

I el tema de les fotos del teu bloc, segueixo opinant que són tendencioses totes elles (al menys les que tens al menú esquerre, evidentment no m'he mirat TOT el teu bloc dia per dia perquè, malauradament, el meu temps és limitat).

Una altra cosa: si us plau, para de dir que em poso nerviós perquè de veritat que no puc estar més tranquil quan t'escric aquests missatges. Començo a pensar que ets tu el que es posa nerviós.

I torno a comentar això perquè potser no m'havia explicat prou bé:

"Així doncs, agafem una pintada en una paret i diguem que Israel vol matar a tots els palestins! Clar que sí! Qui utilitza les fotos de manera tendenciosa ara?"

Deia això perquè, al menys les fotos que tothom veu al entrar en el teu bloc, són totes elles tendencioses (vols que busquem les mateixes fotografies però en el bàndol palestí i veurem si el teu bloc és tant imparcial com pretens pintar-me'l?).

I també deia:

"Doncs si ja sabem que no tothom és igual para de tractar a tot el poble jueu per igual".

Perquè en moltes de les teves frases ens englobes a tot el poble jueu i als que el recolzem en un mateix sac. (Sense anar més lluny, en un dels teus últims comentaris hi feies una enèsima generalització: "El teu estimat Israel repetidament ha invocat l'holocaust (i els seves supoades "similituds" amb la situació actual al Pròxim Orient) per tal de justificar les seves polítiques expanSionistes i militaristes".)

Només et convidava a fer el que faig jo que és personalitzar i (no responc per altres així que tampoc cal que em citis a l'Odalric o al Moré perquè ells ja se saben defensar solets). De fet, en un article que vaig escriure fa temps hi deia que jo no vaig en contra de tot el poble palestí ja que entenc que molta població palestina també busca la pau i no dona suport a Hamàs i als actes terroristes.

I no entenc perquè em dius això:

"Es nota que la vergonya t'ha fet una mala jugada".

Quina vergonya?? Si no et fa mandra escriure una resposta per això també t'ho agrairé.

Guillem Casas ha dit...

(...)Pel que fa a les notícies de La Vanguardia (o d'altres diaris) és ben normal que et trobis articles d'atacs terroristes islamistes. Això sí, del que jo et parlava era de que el que no hi trobes es la mateixa parcialitat en nombre de pàgines i de fotografíes que les que es fan en contra d'Israel que amb els palestins. Tu mateix m'ho deies, és normal perquè Israel ven i, en canvi, posar una foto d'un nen palestí armat en portada seria gairebé deixar de vendre diaris i que els titllessin de fatxes i de tendenciosos.

La comparació entre l'article d'una dona matada a mans del seu marit a Catalunya amb la de l'home que es casa en una nena de 12 anys no crec que sigui vàlida, francament. I et diré el perquè (aviam si coincidim en això):

A Catalunya hi ha una regulació en contra dels maltractadors que, ara mateix, és molt dura. Per desgràcia, de notícies d'aquestes se'n produeixen moltíssimes i la gent les veu gairebé un cop per més (sinó per setmana). Per desgràcia, coses que també es produeixen a diari a l'altra punta del món i que semblen impensables en un país civilitzat (com la notícia que esmentaves) es segueixen produint en països on no hi ha cap tipus de regulació en aquest sentit. La Vanguardia, en aquest cas, actua bé (crec jo) dedicant una pàgina sencera per a que això rebi la condemna (i el nombre de págines senceres) que en el seu moment van rebre els maltractaments i que han portat a que ara hi hagi una regulació estricte en contra.

I acabo demanant també un aclariment per a aquesta frase: "Al veure que has fracassat amb les teves observacions, has intentant canviar les intencions de les mateixes per sortir-ne del pas".

No sé en quin moment he canviat la intenció d'una frase meva, ja m'ho diràs tu...

lehitraot
(per això et deia "apa siau", home!)

Albert Gaona ha dit...

Hola de nou, Guillem:

Seguirem el teu procediment. Mai m'ha agradat agafar un text i anar-lo comentant de manera parcial, encara que algun cop ho he fet, perquè ho trobo tendenciós per naturalesa. Però com que veig que és la manera que a tu t'agrada, jo m'adapto. Comencem:

"T'escric dos comentaris parlant punt per punt dels teus i em dius que ignoro temes que has tret?? Noi, digue'm quins que me'ls dec haver saltat enmig de tanta lletra..."
No em referia als teus últims comentaris, sinó als anteriors que haviem intercanviat, quan tu estaves obsessionat amb tres preguntes i oblidaves la resta del que et deia.

"I dius que faig rialletes i que em falten arguments? Una cosa és que em facin gràcia coses de les que dius i així ho expressi, una altra ben diferent és que em diguis que em falten arguments quan, insisteixo, t'he intentat contestar punt per punt a tot el que m'has dit. Diferent és que a tu et convenci (que ja sé que és impossible) però el que aquí es tracta és de dialogar i en això estem, no?"
En això estem. Però fixa't que a la teva darrera intervenció ja no deies res de nou, et limitaves senzillament a defendre't. Per això he suposat que et quedaves sense arguments.

"Si prefereixes que deixem de parlar o et fa mandra contestar digue'm-ho i m'estalvio escriure dues pàgines de text (i t'ho dic amb carinyo, respecte i sense fer broma, de veritat)."
Se'm fa una mica aburrit, però vaja. Continuem, no hi ha problema.

"Dit això, creu-me que m'agradaria que també em responguessis punt per punt a les coses que jo t'he dit (això sempre que, com et deia, no et faci mandra o especial ràbia fer-ho)."

Ràbia no. Mandra... una mica.

"Hi ha temes com el que em comentaves de la ONU que no acabo d'entendre el teu punt. M'agradaria saber ben bé qui li hauria de "fer pam pam al cul" (parlar amb to graciós no vol dir prendre's les coses menys seriosament) a Corea del Nord, per exemple, ja que dius que la ONU només ho ha de fer amb Israel per ser "la seva mare"."

Jo només dic que l'ONU no és per a mi una institució legítima perquè està en mans d'unes potències que, normalment, miren més pels seus propis interessos que pels interessos del món i de la humanitat en general. El cas d'Israel, com ja he dit, és diferent. Qui ha de fer pam pam al culet de Corea del Nord? Doncs no ho sé. Suposo que qui pugui i s'atreveixi. Per què no ho fa EE.UU., com va fer amb l'Iraq i el seu dictador? A no, és clar, que Corea del Nord té armes de destrucció massiva, i l'Iraq no en tenia. Era només un casus belli que molts liberals us vau creue.

"I el tema de les fotos del teu bloc, segueixo opinant que són tendencioses totes elles (al menys les que tens al menú esquerre, evidentment no m'he mirat TOT el teu bloc dia per dia perquè, malauradament, el meu temps és limitat)."
http://2.bp.blogspot.com
/_jlYeoCWmD9A/SqfBx9RJDOI
/AAAAAAAAAPc/xTui_ygUHrs
/S150/capt.palestinian_protest_2an.
jpg
http://1.bp.blogspot.com
/_jlYeoCWmD9A/SgNcApkl8lI
/AAAAAAAAANk/zrUavW3faY8
/S150/end_of_Zionism_equals_peace.
jpg

Aquestes dues fotos estan al menú esquerra del meu blog. Segueixes pensant que jo dic que tot el poble jueu és igual? On veus la tendenciositat en un conjunt de fotos que mostra el pitjor i el millor d'un determinat col·lectiu, en comptes de mostrar només una de les dues parts?

Albert Gaona ha dit...

Seguim:

"Una altra cosa: si us plau, para de dir que em poso nerviós perquè de veritat que no puc estar més tranquil quan t'escric aquests missatges. Començo a pensar que ets tu el que es posa nerviós."

Pararé de dir-ho... Però no pensar-ho.

"Deia això perquè, al menys les fotos que tothom veu al entrar en el teu bloc, són totes elles tendencioses (vols que busquem les mateixes fotografies però en el bàndol palestí i veurem si el teu bloc és tant imparcial com pretens pintar-me'l?)".

Les fotos que tu mostraries són de sobres conegudes. Tot el món les ha vist. Tot el món sap que hi ha musulmans que criden a l'extermini dels jueus. En canvi, pocs saben que hi ha jueus que criden a l'extermini dels àrabs, com el Gran Rabí Ovadia Yosef.
Si un líder de Hamàs crida a fotre els jueus al mar, sortirà als diaris. En canvi, si ho fa un jueu com aquest personatge, líder d'un partit polític amb un important pes al parlament d'Israel i al seu govern actual, s'ha de recórrer a un mitjà en portuguès per assavantar-se'n. Sospitós? Una mica.
I repeteixo: jo almenys exposo les dues cares del bàndol israelià. Altres persones que tu admires i ets seguidor del seus blogs només mostren una cara del bàndol palestí. Abans protestaves, però ara ja no. La propaganda cara israeliana a vençut.

"Perquè en moltes de les teves frases ens englobes a tot el poble jueu i als que el recolzem en un mateix sac. (Sense anar més lluny, en un dels teus últims comentaris hi feies una enèsima generalització: "El teu estimat Israel repetidament ha invocat l'holocaust (i els seves supoades "similituds" amb la situació actual al Pròxim Orient) per tal de justificar les seves polítiques expanSionistes i militaristes".)"

Noi. Quan un cita un païs, es refereix, normalment, al seu govern, no pas a tots i a cadascun dels seus habitants. Així, si diem que EE.UU. ha envaït l'Iraq, en referim evidentment al govern i a l'exercit nord-americà, no pas als ciutadans. Això és tant bàsic que no caldria ni explicar-ho, si no fos perquè sé per on vas.
I si, és cert: (el govern d')Israel ha invocat repetides vegades l'holocaust com a justificador de les seves polítiques expanSionistes.

Albert Gaona ha dit...

Seguim:

"Només et convidava a fer el que faig jo que és personalitzar i (no responc per altres així que tampoc cal que em citis a l'Odalric o al Moré perquè ells ja se saben defensar solets)"

No et demano que defensis a ningú. Et preguntava per què et poses histèric quan algú compara la situació dels palestins amb l'holocaust, i en canvi no dius res quan algú fa el mateix amb Israel i els israelians, com el Moré. Encara no m'has respost.

"Quina vergonya?? Si no et fa mandra escriure una resposta per això també t'ho agrairé".

La vergonya de creure's amb la veritat absoluta i després veure que altres veritats també són defensables.

"Pel que fa a les notícies de La Vanguardia (o d'altres diaris) és ben normal que et trobis articles d'atacs terroristes islamistes."

Com també és normal que ens trobem articles d'atacs terroristes "judeo-feixistes" (no m'agrada aquest terme, però l'usaré com a paral·lelisme amb un altre de més conegut respecte a l'islam i el feixisme). O nó?

"Això sí, del que jo et parlava era de que el que no hi trobes es la mateixa parcialitat en nombre de pàgines i de fotografíes que les que es fan en contra d'Israel que amb els palestins. Tu mateix m'ho deies, és normal perquè Israel ven i, en canvi, posar una foto d'un nen palestí armat en portada seria gairebé deixar de vendre diaris i que els titllessin de fatxes i de tendenciosos."

No manipulis. Jo no dic que Israel vengui. Dic que un atac mortal pirata contra una flotilla de cooperants civils en aigües internacionals perpetrat per un païs que es fa dir democràcia ven.
Aquest païs, bé pot ser Israel, o bé pot ser Alemanya, França o EE.UU. El que ven es veure com un païs pretesament democràtic i civilitzat fa això, no pas que sigui Israel en concret. I de fotos de nens palestins armats n'he vist unes quantes als diaris. En canvi, de nens jueus armats com les que tinc al meu blog, n'he vist ben poques. Potser perquè tenen por de que els acussin de nazis antisemites...

Albert Gaona ha dit...

Seguim:

"A Catalunya hi ha una regulació en contra dels maltractadors que, ara mateix, és molt dura. Per desgràcia, de notícies d'aquestes se'n produeixen moltíssimes i la gent les veu gairebé un cop per més (sinó per setmana). Per desgràcia, coses que també es produeixen a diari a l'altra punta del món i que semblen impensables en un país civilitzat (com la notícia que esmentaves) es segueixen produint en països on no hi ha cap tipus de regulació en aquest sentit. La Vanguardia, en aquest cas, actua bé (crec jo) dedicant una pàgina sencera per a que això rebi la condemna (i el nombre de págines senceres) que en el seu moment van rebre els maltractaments i que han portat a que ara hi hagi una regulació estricte en contra".

Bravo! Doncs el mateix es pot aplicar amb el cas d'Israel. Si és cert que hi ha algun tipus de relació entre el nombre de pàgines dedicades a un tema a la premsa i el fet que apareixi una regulació sobre aquest tema, cal que les pàgines dels diaris se segueixin omplint de notícies referents a les malifetes d'Israel (ús d'armament prohibit contra civils, demolicions d'habitatges palestins, expropiació de terres, augment de les colònies, bloquejos indiscriminats, etc.) fins que s'apliqui una estricte regulació que li impedeixi seguir-les practicant.

"I acabo demanant també un aclariment per a aquesta frase: "Al veure que has fracassat amb les teves observacions, has intentant canviar les intencions de les mateixes per sortir-ne del pas".

No sé en quin moment he canviat la intenció d'una frase meva, ja m'ho diràs tu..."

Em referia a aquest comentari teu:
"per cert, aquí ve la part on creia que tu ja erets un home més gran que jo i que ja ha crescut (no com jo, pobre de mi). Et penses que pretenia que em diguessis perquè la ONU no ha imposat mesures contra Corea del Nord o perquè no hi ha portades sobre el tema? Nano, quina decepció."
Crec que, quan has vist que t'he pogut respondre i t'he deixat sense paraules, aleshores t'has fet el longuis i m'has deixat anar això. Res, una mera sospita que tinc.

Albert Gaona ha dit...

De veritat creus que cal continuar amb això? Ja no només ens aborrim nosaltres. Fins i tot estem aborrint els nostres lectors.
Si vols continuar, no seré jo qui et deixi amb les ganes. Però pensa si val la pena.

Com a mostra de la meva bona predisposició a seguir dialogant amb tu encara que em resulti tediós, et reciclo una reflexió meva que tu, com un llangardaix, vas esquivar (comprensiblement):

"Segon: el problema tampoc és que Israel tingui més o menys resolucions de l'ONU que d'altres països. El problema és que en el cas dels altres països (Iraq, Iran...) se solen aplicar, i en el cas d'Israel, per moltes que n'acumuli, és com si no en tingués cap.
No, perdona. De fet, en té una que si que es va aplicar: la de la seva il·legal i criminal creació com a Estat. D'aquesta no us queixeu eh? I això que el monstre sionista l'ha portada molt més enllà del que en principi de si havia concedit.

Quan un estat dels que anomeneu "islamista", "totalitari", etc. amenaça amb l'ús d'armament prohibit o senzillament amb la seva fabricació, se li apliquen sancions que afecten fins i tot a la importació de llapisos, no fos que, en comptes d'anar a parar a les escoles, extreiessin les mines de carbó i amb elles enriquissin urani.
En canvi, quan Israel UTILITZA obertament armamanent prohibit, no només no se'l sanciona, sino que a sobre en segueix rebent dels seus aliats, junt amb avions, tancs, quantitats ingents de diners en metal·lic que molts cop van a parar a les colònies, etc.

Te n'adones de la diferència? Si no la veus, fes-t'ho mirar."


Layla Tov.

Albert Gaona ha dit...

Ah, se m'oblidava!

Com he dit abans, no suportes que algú compari l'holocaust amb res, però en canvi el Moré ho fa i no li dius res.

No suportes que la gent generalitzi, però en canvi quan l'Odalric m'ha titllat de terrorista o filo-terrorista ha comès una generalització bastant desagradable (el mubsayn és musulmà + TOTS els musulmans són terroristes = el musbayn és terrorista) i en canvi no t'has queixat.

A qué ve aquesta parcialitat. Serà que per a tu, l'holocaust no és comparable amb els palestins, però si que ho és amb els israelians?

Serà que per a tu no es pot generalitzar quan es parla de jueus o israelians, però si que es pot quan es parla de musulmans?

Que me'n dius, d'això??

Guillem Casas ha dit...

Musbayn, francament, crec que estarem d'acord en que ho podem deixar aquí, no? Espero que no interpretis aquest STOP com una "rendició" per part meva (bàsicament perquè tampoc ho veig com una batalla per veure qui guanya sinó més aviat com un intercanvi d'opinions) però és que una conversa com aquesta seria més interessant poder-la tenir oralment i no per escrit (crec que tots dos comencem a estar una mica farts de l'altre).

Només afegir que segueixo pensant que les imatges del teu bloc (fins i tot les que m'adjuntes) són tendencioses i crec que no ets tant innocent com per no saber tu mateix quina intenció hi busques. Ja em vas deixar prou clar quin és l'objectiu principal del teu bloc així que tampoc cal buscar 3 peus al gat. Queda molt bé en un bloc com el teu posar una foto per a que la gent pensi "Mira, fins i tot hi ha jueus que creuen que tot això que fan no està bé i encara n'hi ha que els hi donen suport". (i algun després potser es despatxaria a gust amb algun insult cap a les nostres mares).

A més a més, has trobat jueus que "volen que Israel deixi de matar palestins". Felicitats, jo també ho vull com tots volem (crec) que aquest conflicte s'acabi d'una vegada. I tant vull que uns deixin de matar als altres com a la inversa.

Dit això, no has dit que Israel vengui diaris, d'acord (i perdó si t'he malinterpretat), però ja em diràs quants vaixells com el de la Flotilla es dirigeixen cap a "un país pretesament democràtic i civilitzat". Ja hem arribat al cap del camí, no? I si tu no ho dius, ja ho dic jo. Israel ven diaris, Corea del Nord, no.

Per cert, Israel és democràtic et piqui on et piqui.

I veig que en el tema de la premsa cadascú té la seva versió. Tu em dius que has d'anar a buscar certa informació en diaris portuguesos quan jo veig les portades de la nostra estimada La Vanguardia i els links que tu mateix poses i em dius que podria llegir en aquest mateix diari (o semblants) que un líder de Hamàs vol llençar tots els jueus al mar? Noi, doncs ja m'avisaràs quan ho vegis perquè sens dubte aquell dia voldré veure per creure.

Ah! I no t'equivoquis, si una cosa he tingut clara sempre és que NINGÚ té la veritat absoluta. Per tant difícilment sentiré vergonya al descobrir que "altres veritats també són defensables". De fet aquesta frase t'ha quedat molt maca però no té massa sentit, no? Com es pot sentir vergonya al veure que una altra veritat (o versió, diria jo) és defensable?

En fi, ja et dic, per mi ho podem donar per conclòs. Fins i tot ni et demano que contestis a aquestes últimes puntualitzacions. Està clar que estem a anys llum de posar-nos d'acord i que ja no vindrà d'aquí.

Shalom

Guillem Casas ha dit...

Veig que escrivia quan encara estaves en procés de resposta i hem coincidit en això de que avorrim.

Insisteixo, en Moré i l'Odalric se saben defendre solets. En tot cas si l'Odalric et titlla a tu de terrorista t'hi titlla a TU sol. No veig la generalització enlloc.

En fi, el què dèiem. Parem, no? :)

Albert Gaona ha dit...

Acabem:

"La teva actitud és una evident reconeixença que el que perseguia el grup turc organitzador de la "flotilla" era la propaganda i si cal, mitjançant el martiri.
Què s'ha d'esperar si no d'aquells que envien els seus fills i dones a immolar-se a un mercat?"

"Està clar que per vosaltres les morts son útils i una gran sort. Ara tothom podrà veure lo dolent que és Israel, oi?
Sou moralment culpables i reprovables."

"Sobre la manera que te cadascú de defensar els seus punts de vista, no pateixis que no faré com vosaltres i no em posaré, o millor dit no faré posar, un cinturó d'explosius en un mercat de Teheran..."

Aquí tens tres clares generalitzacions particularment barrueres del nostre amic Odalric dirigides a mi (pots mirar-ho en l'anterior post).

De nou, et dic, a veure si queda clar d'una vegada:
NO DEMANO QUE DEFENSIS L'ODALRIC. Només et pregunto per què critiques les meves generalitzacions i les trobes tan inadequades, i en canvi no dius res quan qui les deixa anar és un dels teus.

El mateix passa amb el Moré: NO ET DEMANO QUE EL DEFENSIS. Només vull saber per què la teva ràbia contra els que comparen l'holocaust es dirigeix només contra aquells que ho fan amb els palestins, i no dius res quan algú ho compara amb Israel i els israelians.

T'agraïria una resposta...

Albert Gaona ha dit...

Estimat Guillem.

Per mi podem concloure el diàleg. No considero que ningú hagi guanyat o hagi perdut. Senzillament, em dit el que pensàvem i ja està.
El que passa és que al final aquest diàleg s'havia convertit més en un combat dialèctic que en altra cosa, i ja no resultava ni enriquidor ni interessant respecte al tema que es tractava. Però tots dos som prou intel·ligents com per retirar-nos a temps, i així ho farem.

Només espero que, després de criticar la suposada tendenciositat del meu blog, també ho facis amb el blog de l'Odalric, del Moré, i de tants d'altres que llegeixes, encara que sigui per coherència.

Per la meva part, jo no em quedaré només amb jueus com Ovadia Yosef o barukh Goldstein o organitzacions jueves com JDL, i seguiré llegint i publicant al meu blog altres jueus / israelians com Ilan Pappé, Israel Shamir o Noam Chomsky i admirant organitzacions com B'Tselem
El dia que vosaltres deixeu de mirar només bin ladens, talibans i companyia, i també us fixeu amb sabis islàmics com Muhammad Tahir ul-Qadri (que recentment ha fet una fatwa de 600 pàgines condemnant el terrorisme) i el seu moviment Minhaj al-Quran, aleshores potser ens entendreu millor, amb la mateixa dimensió que jo us entenc a vosaltres.

Salutacions i Salam.

Odalric ha dit...

Hola de nou!
Malauradament, la feina i els viatges que aquesta em suposa no em permet escriure tan ràpid com voldria.
Per sort, sou capaços de debatre sense mi :)

Crec, estimat Musbayn, que endevines quan no podré rebatre't per escriure més ;)

Però bé, més val tard que mai, oi?

Em sap greu constatar que segueixes fent moltes trampes... gairebé al nivell dels trileros de la Rambla.

Tan és el que es digui o qui ho digui, tu tens un discurs fet i l'exposes peti qui peti.

En el post no es parla de l'Holocaust però sempre acaba sortint i a sobre per criticar que el sionisme ho fa servir com a discurs legitimador...
Ja pot dir el Guillem que no que tu dius que sí. I punt.

Però el millor de tot és que suggereixes que tu ets tendenciós per compensar la suposada tendenciositat dels demés.
Bufa...!

Bé, fins aviat!