20.3.10

Festival de l'humor



CÀPSULES
14 de març de 2010

Avui La Vanguàrdia ha publicat una enquesta, elaborada per l’Institut Noxa, sobre la intenció de vot a les properes eleccions al Parlament. Segons l’enquesta CiU obtindria entre 65-67 diputats, PSC 32-33, Esquerra 11-12. ICV 11-12, PP 13-14 i Ciutadans 0. Davant d'aquest sondeig cal apuntar:

1. NO QUADRA AMB ALTRES ENQUESTES
Aquests resultats no quadren amb la majoria de les enquestes que estem veient
aquestes darreres setmanes. La majoria donen les següents forquilles: CiU 53-56, PSC 32-35, ERC 16-18, PP 14-15, ICV 10-11 i Ciutadans 0.


2. LES ENQUESTES DE LA VANGUARDIA TENEN PRECEDENTS ERRONIS
Recuperant altres enquestes publicades per La Vanguardia en altres períodes
preelectorals observem que els resultats disten bastant dels resultats finalment
obtinguts a les eleccions. Per posar un exemple, a les eleccions al Parlament del
2006 La Vanguardia va publicar un sondeig que donava a CiU fins a 54 diputats (6 més dels obtinguts finalment) i a Esquerra 16 (5 menys dels que varem obtenir).


3. L'IMMOBILISME CENTRARÀ ELS SEUS ATACS CONTRA ESQUERRA
És evident que des del dia d’avui fins a les eleccions patirem tota mena d’atacs i intents de desmobilització del nostre electorat. CiU i altres entorns consideren que el soci més feble del Govern és Esquerra perquè els altres partits tenen un electoral més fidel, per aquest motiu tots els atacs estaran centrats en nosaltres. Aquesta és una estratègia molt antiga, però n’hem de treure una conclusió positiva: si els més immobilistes concentren els seus atacs contra Esquerra és perquè ens veuen com el vertader motor de canvis d'aquest país.

4. ELS ATACS APAREIXEN EN UN PERIODE D’ÈXITS D’ESQUERRA
No és casualitat que després d’aquestes setmanes en les que s’aprova al Parlament la Llei de consultes; s'inicia el tràmit de la Llei de vegueries; es posa fil a l'agulla aquesta enquesta. Precisament hem detectat entre la militància i l’electoral, però també des dels mitjans de comunicació, que se’ns està reconeixent que estem fent la feina ben feta, per tant és lògic que en el moment en que es comencem a visualitzar importants èxits d'aquest govern apareguin els atacs més ferotges.

5. HEM DE TREURE PIT I EXPLICAR LA FEINA FETA
Venen vuit mesos molt durs en els quals el relat que intentaran imposar des de l’oposició és que aquests dos governs d’esquerres no haurien d’haver existit. Davant d’això tenim dues opcions: acomplexar-nos o treure pit i explicar tot els avebços aconseguits com a Páis. En aquests anys hem impulsat moltes lleis com ara la Llei d’acollida, d’educació, del cinema, la de vegueries, la de consultes, la de serveis socials o la de barris, només per citar-ne algunes. Iniciatives que suposaran canvis històrics, tot i que alguns d’ells trigarem un temps en veure’s. Ara, doncs, toca treballar i explicar l’obra de Govern, una obra que cap govern de CiU hauria pogut fer.

*******************************************************

Això que acabeu de llegir és un document intern d'ERC que intenta subministrar arguments als seus militants i quadres sobre l'enquesta que va aparèixer a La Vanguardia el dia 13 de març.
El document és literal i he deixat les negretes tal com apareixen originalment, així com les faltes d'ortografia...

El primer que se m'acut és que aquesta gent d'ERC viu a la Lluna. Això o tenen un sentit de l'humor i la ironia propi dels neandertals.

Els punts 3, 4 i 5 són senzillament demencials. Sobretot el que ells han destacat en negreta.
Són incapaços de fer cap mena d'auto-crítica però el més greu (per a ells) és que no són capaços de veure la realitat. No saben en quin país viuen, això queda clar.

Creure's a aquestes alçades de la pel·lícula que el govern Tripartit ara visualitza "importants exits" o que ERC és "el vertader motor de canvis d'aquest país" és d'estar sonat.

Cal que aquesta gent instal·lada en el poder i allunyada completament de la realitat, rebi una patacada electoral ben forta perquè tornin a viure entre els mortals.

Els convé. Ens convé.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Déu t'escolti company.

Anònim ha dit...

Del que digui La Vandúrria tampoc n'hem de fer cas. Deuen voler animar l'ectorat convergent, abstencionista o desencatat perquè voti CiU. La meva sensació és que el Joan Laporta,a mb el Reagrupament, pot entrar amb força i que CiU no arribarà tan lluny com l'enquesta pronostica.

Odalric ha dit...

Amén, Joan.

Albert, estic d'acord que l'enquesta de La Vanguardia no deixa de ser un apunt de tendència, on el traç gruix probablement l'encerta però que a nivell de detall hi pot haver molt a dir.

CiU va cap amunt i el Tripartit cap avall. A banda d'això, filar més prim no deixa de ser arriscat.
Quan se li pugui preguntar a la gent pel Laporta, potser hi haurà un resultat diferent, però s'acosta el dia del judici i encara aquest fet no deixa de ser una incògnita.

Jo tb crec que el Laporta pot recollir un bon feix de vots, i tb crec que farà malament CiU de pensar que ja ho te tot fet. Més aviat crec que els convergents pateixen pq no s'instal·li la percepció de que la majoria absoluta es pot aconseguir i això desmobilitzi algun vot.

El meu article de fet no analitzava l'enquesta, si no la reacció a aquesta per part d'ERC. I la reacció és la pròpia de qui viu allunyat de la realitat.
7 anys governant a remolc del PSOE català els ha convertit en uns simples consumidors del poder i s'han insensibilitzat a nivell ideològic i de percepció social.
Es fotaran una ostia monumental i es miraran entre ells perplexos pq no entendran què ha passat, quan ho han fet tan i tan bé...

És el que te el cotxe oficial, que atonta. Però sobretot atonta més quan més hipòcrita ets.

L'home del sac ha dit...

Doncs jo encara no entenc com us donen tants diputats, després de tants anys enganyant al poble i als electors. Aquest cop no em torneu a enganyar.

tresinores ha dit...

una equidistancia que ha volgut dir amorrar-se a Ejpaña ha de tenir preu!

Anònim ha dit...

No serà això un altre "festival de l'humor"....no es pot veure la "paja en ojo ajeno i no veure la "viga en ojo propio" company....

PD: els titular son de LA VANGUARDIA... q no crec q sigui massa sospitosa, oi?

CiU permite al Gobierno sacar adelante por un solo voto el decreto de ajuste
E
________________________________________
EL SUMARIO PRETORIA
La trama Pretoria cobraba una media de 10 millones por operación
'Luigi' y 'Bartu' se quejaban de que "el Montilla no nos da nada, que lo mejor es que gane el Mas éste y nos darán más cosas"

Odalric ha dit...

Anònim,
Algú ha de ser seriós i la retallada de despesa pública s'ha de fer.
El problema no és que CiU permeti el decret. El problema és qui ha dut l'Estat a aquesta situació.
Culpar al metge que opera de la malaltia que s'ha provocat un fumador és injust. Ridícul, de fet.

Aquest Blog a més, defensa l'aprimament de l'Estat, o sigui que creiem que deixar de gastar més del que s'ingressa és una molt bona idea.

Sobre el tema del "cas Pretoria", la única cosa ara per ara segura és que un ex-diputat del PSC i un alcalde i dirigent de l'executiva del PSC (protegit pel propi Montilla i la Manuela de Madre) van tenir un comportament fora de la llei.

Agafar la referencia del Mas és voler agafar-se a un "clavo ardiendo" que sincerament no cola.

Això sí, l'única manera que sembla que te el Tripartit per remuntar en les enquestes és fer servir la demagògia selectiva... o sigui, el tema donarà per un parell de posts al menys...