3.9.09

70 anys de l'inici de la lluita per la Llibertat


El 3 de setembre de 1939 Anglaterra va declarar la guerra a Alemanya.

Per lleialtat a Polònia i la Democràcia, els anglesos van declarar la guerra al Totalitarisme dos dies després de l'atac alemany a Polònia.
Gràcies a la voluntat, la moral i la determinació anglesa, Europa va poder sobreviure a la barbàrie.

Gràcies Winston!

4 comentaris:

rA ha dit...

Si be la va guanyar, no va pas ser Churchill qui va declarar la guerra---jo diria que ni tan sols estava al cabinet. (En altres paraules, despit ser molt poc apreciats, Chamberlain i Lord Halifax també mereixen un reconeixement)

Odalric ha dit...

Sí, ja he dit que la declaració era d'Anglaterra, però agafo el Churchill com a símbol de la determinació de tot un poble per lluitar per uns valors.

Sobre tot el que jo vull no és commemorar l'1 de setembre, l'inici oficial de la II Guerra Mundial, si no el 3 de setembre, l'inici de la lluita per la Llibertat.
Aquests dies he vist que en tots els mitjans es destacava més la primera data que la segona, quan crec que la segona és la veritablement important.

Anònim ha dit...

En Churchill pertany a una època quan la carrera política atreia a gent de profit, gent sàvia i preparada. Com a resultat, el segle XX està ple de grans governants. Llàstima que després tot anés en declivi i acabéssim amb el grapat de lladres, de pervertits i de rucs que tenim avui a la política.

Anònim ha dit...

L'època dels "grans governants" és també l'època de les grans guerres.