3.3.09

El PNB, agrait amb ERC...


...mai oblidaran que ERC va obrir el camí

11 comentaris:

Dessmond ha dit...

Els que no han d'oblidar-ho són els catalans.

Anònim ha dit...

Ui, ui, ui...! Com ens embalem!

Odalric, maco, qui va obrir el camí va ser CiU pactant amb el PP des de l'any 95 al 2003 (tal com farà ara el PSE), en lloc de fer-ho amb ERC.

El PNB va pactar amb EA i fins i tot va fer el pacte de Lizarra per obtenir l'abstenció de Batasuna. Però MAI va pactar amb el PP a Euskadi.

CiU, en canvi, va pactar durant vuit anys amb el PP, i només va deixar de fer-ho, el 2003, perquè les dues formacions ja no sumaven prou vots.

A cadascú el que és seu, xato.

GOS GÀNGUIL ha dit...

Hermínia, hauries de posar ènfasi en una petita futesa que t´has oblidat de dir : MAI CAP ESPANYOL VA SER PRESIDENT DE LA NACIÓ AMB EL PACTE QUE DESENTERRES......MAI.
Els srs d´E han fet president a un espanyolot de cal ample anomenat el "torero de Cornellà".
Au, Salut patriotes!

Anònim ha dit...

Gos, el poeta Àngel Guimerà va néixer a les Illes Canàries, mentre que el polític Alejo Vidal-Quadras, va néixer a Barcelona.
Qui et sembla més català dels dos?

Anònim ha dit...

Gos, maco, l'ABC (que en això d'espanyolitat en sap un munt)va arribar a declarar en Jordi Pujol "ESPAÑOL DEL AÑO". No simple espanyol, no: "español del año"!

Ei, i no ho deia només l'ABC: el Molt Honorable no només no ho va negar mai, sinó que deia que "ser catalans és la nostra manera de ser espanyols". És a dir, que tan espanyol és un president com l'altre.
De res, maco.

Odalric ha dit...

Benvolguda Hermínia,
CiU que jo sàpiga mai ha governat amb el PP. De fet, mai ha pactat amb el PP a Catalunya.
El PP no ha tingut la Presidència de la Generalitat, ni Conselleries... ni una trista Direcció General.
Amb CiU, que jo sàpiga, ni PP ni PSC han tingut mai RES.

En canvi amb ERC, el país (Catalunya) el governa el partit del senyor Zaragoza, Bono i Zapatero.

ERC i PP coincideixen a fer fort al PSOE a Espanya. Ni més ni menys...

Però et perdono la confusió pq em caus be :)

Anònim ha dit...

Odalric, maco, potser que mengis cues de pansa. Et sona d'alguna cosa el Pacte del Majestic? Com et penses que CiU va aconseguir governar des del 95 al 2003, sense tenir majoria absoluta, i menystenint totalment la possibilitat de pactar amb ERC?

Efectivament, va PACTAR amb el PP, tot i que aquest, com farà amb Patxi López, no entrà al govern -ni falta que li feia, si CiU ja feia la seva política, i li donava suport a Madrid. El PP no volia conselleries, ja que li importava molt més que no s'encetés la reforma de l'Estatut (condició sine qua non per pactar amb en Duran, l'any 99). I aquesta reforma, és clar, no es va encetar fins que CiU va sortir de la Generalitat.

En fi, això només serien anècdotes, sense més importància, perquè tu comets el mateix error (vull creure que involuntari) de pensar que aquest país es governa des de la Generalitat d'Amunt. No, Odalric, no: això només té les competències i el poder d'una comunitat autònoma, no d'un país. El govern, el de veritat, és a Madrid, on ens han governat i ens governen de veritat, ja sigui UCD, PSOE o PP, tots ells amb el suport, més o menys constant, de CiU.

Si a tu et preocupa que CiU recuperi la presidència del govern d'una comunitat autònoma, a mi em preocupa que aconseguim un Estat propi, i no ens haguem de preocupar més pel PP o pel PSOE, ni aquí ni allà.

Anònim ha dit...

Hermínia, es pot dir més amb veu més alta el que has dit, però no més clar.

Odalric ha dit...

Hermínia, així doncs no ets votant d'ERC...

Anònim ha dit...

Anava llegint comentaris i he parat. M’aixeco i aplaudeixo. Bravo! Bravo a tots els que van de indepes, a Catalunya i Euskadi i que amb la seva gran visió política i vots han donat a Espanya un president i un lehendakari que depèn directament i estar a les ordres de Madrit, entès com Espanya. Ara, amb l’actual configuració política només puc dir: Cuidao! Espanya se rompe!

Anònim ha dit...

"Tresinores" qualsevol partit avui en dia no representa una garantia d'aconseguir la independència.
Tots els partits fan pactes de porten endins.

Una altre cosa ben diferent és la ideologia que tingui cadascú que faci decantar el seu vot envers el partit que més s'aproximi ideològicament.

Que un voti a un partit no implica que estigui d'acord amb tot el que aquell partit acabi decidint o fent.

Serrallonga.