23.9.08

Chávez versus Bush (o el Bo, el Dolent i l'Imbècil)



El Bo Chávez:
El compañero Chávez és el protector dels febles, el salvador dels desheretats, l'esperança de l'esquerra. Sobretot per la confortable Europa, que l'excusa del seu militarisme (la culpa és dels EEUU), del seu populisme (el poble sudamericà és infantil) i si un dia expulsa del país a Human Rights Watch (Humanquè??) aqui ningú bada boca.
Qualsevol d'aquests fets, protagonitzats pels ianquis o pels israelians seria motiu de caçerolada. Però al compañero cal recolzar-lo... la seva és una tasca bona.

El Dolent Bush:
L'ultradretà Bush, paradigma de la maldat del sistema pervers del capitalisme, és clarament el dolent de la película.
És igual que hagi fet un pla Marshall de rescat de l'economía mundial.
És igual que sigui l'únic que planta cara al nou imperialisme rus.
És igual que representi al país democràtic per excelència, salvador d'Europa i enemic del totalitarisme.
Bush és dolent perque entre altres coses és ianqui. I casi que amb això molts en tenen prou i no cal anar més enllà.

L'Imbècil europeu:
El progre típic és l'espècie majoritària al nostre continent.
No deixa mai que els fets li condicionin la seva opinió.
La Veritat no pot contradir les seves creences.
Uns son bons, uns altres son dolents i punt.
Viu amb la comoditat de saber-se moralment superior i ho sap teoritzar de memòria.
No dona exemple, perquè el seu modus vivendi és clarament contradictori amb la seva ideologia, però la hipocresia és un dels seus trets més distintius.
L'altre tret és la covardia. La covardia de no saber defensar les seves conviccions, deixant aquesta tasca als dolents de la pel·lícula.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Haha.

Quin humor més... més poc... elaborat.

Anònim ha dit...

Un sistema que consisteix en privatitzar guanys i socialitzar pèrdues no et sembla pervers?

El pla de rescat és un atracament a la classe mitjana nord-americana, que paga els plats trencats dels excessos del capitalisme.

Per què carai es necessita un pla de rescat? El mercat no es regula sol? Què se n'ha fet de la famosa ma invisible? Els neocon, precisament els neocon, recorrent a la intervenció de "papa Estado"?

Nou imperialisme rus? Geòrgia va bombardejar una regió on més del 90% de la població és independentista, i Rússia va respondre.

Els EUA, país democràtic per excel·lència? A la pantomima aquesta de Jack Johnson vs. John Jackson n'hi dius democràcia?

Salvador d'Europa i enemic dels totalitarismes? Quins collons! No et sona un raconet del sud d'Europa que es van "oblidar" de salvar del seu dictador?

Anònim ha dit...

anònim:

Penses massa. Els liberals no estan acostumats a reflexionar tant.

Els mateixos que defensen la integritat territorial i la sobirania de tots els estats, quan aquests estan "amenaçats per l'imperialisme rus", però a la vegada aplaudeixen la conquesta de l'Iraq, diran que ets un progre imbècil i es quedaran tant tranquils.

Fan pena.

Odalric ha dit...

Vulmane,
no pretenia fer gràcia. Era una simple descripció.

Anònim,
quin sistema fa el que tu dius? Jo parlava del capitalisme i sembla que tu parlis del comunisme...
L'elit dirigent enriquint-se i vivint còmodament (privatització de guanys) i el poble compartint la misèria (socialitzar pèrdues).

L'intervencionisme del Bush no és més que una proposta seva, no definitoria de cap sistema en concret.
Jo no l'he valorat en el meu escrit, simplement l'he posat en contraposició amb el que fa el teu amic Chávez... Curiosament no has dit res d'ell. Es confirma el tòpic: Mal parlar del Bush i "comprendre" al Chávez.

A Rússia han prohibit els Simpson. Suposo que això és bona senyal per tu.
Jo no he parlat de Geòrgia. Pq en parles tu i no menciones Txetxènia?

Si dubtes de la democràcia dels EUA compleixes amb el manual del perfecte progre. Felicitats.

I si dubtes que els EUA van salvar Europa del totalitarisme, ves a viure a Corea del Nord o llegeix. Tria.

Musbayn,
ja sabem que Iraq et/us serveix per no pensar en res més (de fet ni per pensar a seques).
Bé, els teus han declarat satànic al Mickey Mouse... suposo que això sí és pensar.

Albert Gaona ha dit...

La fatwa d'en Muhammad Munajid declarant satànic en Mickey Mouse no és més que una proposta seva, no definitoria de cap sistema en concret.
Jo per exemple no segueixo els edictes d'aquest home. Senzillament ha donat la seva opinió. Podem decidir entre seguir-lo o no, això ja depèn de cadascú. Et recordo que en l'Islam no hi ha sacerdoci.

A part d'això, més ben igual el que diguis sobre nosaltres i l'Iraq. El teu comentari no desmereix en absolut la meva observació sobre les vostres contradiccions.

Et convido que entris al meu blog, y veuràs que no només és l'Iraq...

Albert Gaona ha dit...

He trobat això sobre el tema de Mickey Mouse. Aquests sí són els meus:

http://groups.msn.com/
UnidadIslamica/debateactual.msnw?
action=get_message&mview=0
&ID_Message=17672

Odalric ha dit...

Musbayn,
la teva generalització és totalitària:
"Els mateixos que defensen la integritat territorial i la sobirania de tots els estats, quan aquests estan "amenaçats per l'imperialisme rus", però a la vegada aplaudeixen la conquesta de l'Iraq, diran que ets un progre imbècil i es quedaran tant tranquils."
Tu has vist en aquest blog cap menció a Geòrgia o l'Iraq?

Després demanes que no es generalitzi quan algú dins l'Islam fa una fàtua contra el Mickey Mouse (brillant).

Però ja que ens posem així, miraré de parlar de Geòrgia i l'Iraq en propers articles...

Albert Gaona ha dit...

Odalric:

Sí que he vist una referència a Geòrgia: "És igual que sigui l'únic que planta cara al nou imperialisme rus." Tot i que això també es pot referir a Txetxènia, crec que és bastant raonable pensar que et refereixes a Geòrgia.
De l'Iraq, el que bàsicament he vist, és una absència de menció. I el fet que no en parlis ja diu molt en si mateix.

En qualsevol cas, quedem a l'espera de propers articles.

Anònim ha dit...

feia temps que no pasava per aquí, pero veig que la teva decadència moral segueix identic camí que la dels teus ídols favorits, quanta puerilitat... deu meu:

Comparar la resposta de Russia a la provocació d'un país veí, que sols pretenía impedir que Europa compres gas rus, es clar nomès envalentonats pels americans (uns experts acreditats en deixar tirats als seus teorics 'aliats')

... o comparar el pla Marshall (avals i promeses més que diners de veritat, perque llavors els USA estaban ben arruinats)... amb una mida desesperada, desprès de permetre UNA ESTAFA MAFIOSA amb les 'hipoteques escombraries'... (gairebé idéntica a la que va permetre el teu admiradíssim Reagan, amb les caixes d'estalvis, als anys vuitanta...

... en fi...

(per cert, si et dediques a donar cops amb un pal a un os que estava hivernant, com a mínim asumeix que pot ser t'arrencarà un braç... quan aquest es desperti)

(ah no, que tu encara creus en els contes de fades, i en les películes d'en John Waine, pobrisso)

Odalric ha dit...

Suga, una mica fluixet el teu comentari, la veritat.

Només t'ha faltat nomenar Putin pel premi Nobel de la Pau...

Sobre el "pla Marshall", si creus que els americans fan malament amb el seu pla, suposo que el que estan fent els països europeus et deu semblar magnífic, oi?

Sobre si hi ha hagut un comportament inadequat, delictiu o mafiós com tu dius, que jo sàpiga els únics que estan posant gent a la presó son els americans. El FBI n'està detenint a molts... i a Europa que ha passat? Sembla ser que aquí ningú es responsable. Tota la culpa és dels americans, oi?

Quina excusa tan bonica i original.

Anònim ha dit...

"Sobre el "pla Marshall", si creus que els americans fan malament amb el seu pla, suposo que el que estan fent els països europeus et deu semblar magnífic, oi?"

El teu nivell es escandalós, pot ser penses que el que pateix Europa, no es precissament, per no deixar que els USA caiguin al pou... arrosegant a tota la resta del món. Per sort, nosaltres (evidentment no t'inclueixo), no som com ells i per aixó no hem fet el que haguessin fet ells, entusiastes dels principis hobbesians... aprofitant l'ocasió per acabar d'ensorrar-los. Esclar que ets tant ingenu que encara pensas que el pla Marshall fou generós i altruista... en lloc de una lógica por a la posibilitat d'una Europa integrada dins la URSS.

"El FBI n'està detenint a molts... i a Europa que ha passat? Sembla ser que aquí ningú es responsable. Tota la culpa és dels americans, oi?"

Dons si, esclar que si, per aixó el frau te l'origen als USA, on ha deixat un forat de 47.000 millions (població 300 milions)... mentre que a la perversa Europa només ha causat 3.300 millions en total (población 450 millions) ... i a més a més que jo sapiga, les hipoteques basures venudes com si fosin el maná del cel, eran totes de propietats americanes... com tambè eren americanes les instituciones públiques que les van avalar i acreditar, com a inversions respectables.

Anònim ha dit...

Subscric el comentat per anònim. Em pregunto com hi ha gent amb una mica de criteri que pensi positivament del Bush. Un dels tios que més mal ha fet al seu país (Especialment a les classes mitjanes i baixes) i a tota la humanitat.

Odalric ha dit...

Suga, et deixo que t'informis una mica i et retractis tranquilament (cosa que dubto, ja que quan la realitat et contradiu, la obvies com en una vella foto soviètica)

Bernie, que el Bush és un petardo ho sap fins i tot ell.
Però reduir-lo a caricatura és massa simple. I fàcil.

Anònim ha dit...

Una caricatura en el seu cas pot passar com a retrat.

Odalric ha dit...

Apa, Bernie, ja no hi ha el Bush!