1.5.08

Trobada d'amics d'Israel (II)


Ahir es va celebrar la primera trobada d'amics d'Israel.

Va ser una acte bonic i entranyable on vam celebrar la Iom HaShoà ve HaGevurà, la cerimònia de record pels 6 milions de jueus assassinats pel totalitarisme nazi.
També vam celebrar el 60é aniversari de la creació de l'estat d'Israel i per tant i com és costum en el poble jueu, les festes són alhora record, respecte i alegria.

És simplement admirable que un poble conformat per només uns 14 milions de persones puguin irradiar a la humanitat una quantitat tan gran de creativitat, cultura i coneixement i a més, sense perdre les seves arrels.

El poble jueu ha estat perseguit al llarg de la història per tota mena de règims, especialment els totalitaris. El nazisme, l'estalinisme i ara el totalitarisme islàmic han intentat i continuen intentant fer desaparèixer aquells que millor representen els valors de la Llibertat.
L'acte d'ahir és el mínim que podem fer en agraïment pel seu llegat.

Shalom amics!

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt coherent, igual que per tú l'esència de Catalunya son el nacionalistes de dretes, i la resta son l'enemic a batre... es ben lògic que tambè identifiquis el judaisme amb l'Israel actual del sionisme raciste, mesiànic i d'ultradreta.

otra prueba del racismo israelí:

"Chinese workers in Israel sign no-sex contract

Conal Urquhart in Tel Aviv
Wednesday December 24, 2003
The Guardian


Chinese workers at a company in Israel have been forced to agree not to have sex with or marry Israelis as a condition of getting a job.
According to a contact they are required to sign, male workers may not have any contact with Israeli women - including prostitutes, a police spokesman, Rafi Yaffe, said.

He said there was nothing illegal about the requirement and that no investigation had been opened.

An Israeli lawyer who did not want to be named said while the contract might appear legal, it would be rejected if challenged in court. "The point is that a Chinese worker will agree to anything and then will not have anyone to help them if there is a problem," he said.

The labourers are also forbidden from engaging in any religious or political activity. The contract states that offenders will be sent back to China at their own expense.

About 260,000 foreigners work in Israel, having replaced Palestinian labourers during three years of fighting. When the government first allowed the entrance of the foreign workers in the late 1990s, ministers warned of a "social timebomb" caused by their assimilation with Israelis.

More than half the workers are in the country illegally. Israeli police have increased efforts to deport those working without permits because of rising Israeli unemployment, which has reached 11% in recent months.

Advocates of foreign workers, who also come from Thailand, the Philippines and Romania, say they are subject to almost slave conditions, and their employers often take away their passports and refuse to pay them.

Analysts say there is much division within Israeli society over immigration and status, although the conflict with the Palestinians has given it an appearance of unity. Recent immigrants such as Russians and Ethiopians are disliked by older immigrants, and there is much resentment among secular Israelis at the privileges given to ultra-orthodox Jews. The foreign workers are at the bottom of the pile. "


imagina't: jueus asiátics?... ecccs!... esclaus i encara gracies.

Joana ha dit...

Bon pont, Odalric! Si en fas...

Guillem Casas ha dit...

Aviam si puc assistir a la propera!

Javi (@Treintanyero) ha dit...

A última hora no pude ir por problemas familiares, pero hasta había confirmado mi asistencia...

Qué pena no haber podido ir... A la próxima, seguro!

Saludos

Javi

Elies ha dit...

Així és company, com bé saps, subscric les teves paraules.

Només afegiria que a més a més ens va donar l'oportunitat de conèixer-nos!

fins la propera

Míriam ha dit...

Felicitats a l'Estat d'Israel en el seu 60è aniversari!

Martí Cabré ha dit...

Felicitats per aquesta trobada!
M'hagués agradat assistir-hi però per problemes de feina no vaig poder...

A veure si se'n fa una segona i podem ser-hi més gent!

Odalric ha dit...

Suga,
el teu antisemitisme és de llibre.
No ets ni capaç de discernir el que tu mateix publiques.
El suposat mal comportament d'una empresa d'Israel (dic suposat pq no enllaces cap notícia i pretens que ens creguem el que tu dius, per cert, t'has de remuntar al 2003...), aquest fet particular intentes fer-lo servir d'exemple definitori, cosa que és el que fan normalment els racistes.
La xenofòbia fa servir l'anècdota com a "prova definitiva" per "demostrar" els seus suposats "arguments".
Patètic.

Per cert, si et fixessis mínimament en el que tu mateix escrius, veuries cóm es descriu que el comportament d'aquesta empresa seria rebutjat per les lleis de l'estat d'Israel.

O sigui, què és exactament el que critiques? Que a Israel hi hagi democràcia? Imperi de la llei?

Normal que ho critiquis, sent com ets un admirador de l'islamisme homòfob, misògen i violent.

Anònim ha dit...

Els jueus veu aprendre molt del genocidi nazi, veu aprendre tant dels nazis que ara apliqueu tècniques seves sobre el poble palestí.

Odalric ha dit...

Bernie,
és lamentable que menystinguis el que va significar l'Holocaust.
El teu comentari es desqualifica sol.
Vergonyós.

Anònim ha dit...

No ho menystinc pas, tot el contrari, el que volia dir es que la manca de respecte humà que van tenir els nazis respecte als jueus i altres grups o ètnies em recorda a la manca de respecte que te el govern d'Israel amb el poble palestí.

Anònim ha dit...

Seguint amb la meva observació afegeixo un article del web mondivers.info:

La violència ha saltat dels carrers de Gaza als d’Acre, una bella ciutat costanera dins de les fronteres israelianes. El motiu potser és el que menys importa. El que cal tenir en compte és que els esdeveniments d’Acre demostren que les localitats dins d’Israel també poden desestabilitzar-se i ser escenari de batalles campals, que fins ara semblaven reservades per als territoris ocupats. La societat israeliana és la que ha de fer l’esforç d’entendre que un Estat palestí lliure i viable està en l’interès del propi Israel.
Ja fa temps que els demògrafs alerten al lideratge israelià que el projecte d’un Estat de majoria jueva a la Palestina històrica corre perill per una cosa tan senzilla com que la població àrab augmenta força més que no pas la israeliana. L’alià sembla ja insuficient per assegurar l’avantatge demogràfic jueu a Terra Santa, amb la qual cosa a Israel no li queda altra sortida que marxar de Cisjordània -i evacuar-ne els assentaments il·legals- i replegar-se a les fronteres de 1967. El vell somni dels extremistes sionistes d’establir un Estat jueu sobre la totalitat de la Palestina històrica és avui impracticable: aquest país seria, ben aviat, de majoria àrab palestina.

L’altra cosa que urgeix a Israel és assegurar-se que la important minoria àrab que hi viu -cap al 20% de la població israeliana- tingui tots els drets garantits, exactament igual que els tenen els majoritaris jueus. Mantenir els àrabs d’Israel com a ciutadans de segona categoria només pot conduir a una major ressentiment i frustració que, a llocs com Acre (un terç de població àrab), poden acabar esclatant, com ha estat el cas.

Martí Cabré ha dit...

bernie,

entenc que aquesta comparació només es pot fer des d'una profunda ignorància dels dos temes. Podríem fer-ne llargues explicacions però són temes tan i tan explicats a la xarxa que res impedeix extreure'n un bon curs de formació.

Millorar la teva formació respecte aquest assumpte àdhuc et servirà per defensar millor la causa del poble palestí, ja que sense coneixements no es va enlloc i se'ls fa un flac favor.

Anònim ha dit...

Doncs si no et fa res, a grans trets, si em pots treure de la meva ignorància, què és el més important que desconèc d'aquest temes?

Martí Cabré ha dit...

bernie,

comparar un genocidi amb una ocupació militar està fora de lloc.

Per establir un diàleg creatiu en primer lloc cal parlar en termes d'equivalència si no és molt fàcil caure en una reducció a l'absurd que ens du a comparar amb algun dels "mals absoluts": Hitler, Stalin, la Inquisició espanyola, etc. i el diàleg ja és impossible.

La situació sota el nazisme era d'un extremisme que s'ha donat en comptades ocasions al llarg de la història mentre que la situació actual de Palestina és una més entre dotzenes de realitats nacionals establertes per la força, com són la quasi totalitat de fronteres africanes i del Pròxim Orient.

Amb el respecte degut, entenc doncs que comparar l'ocupació militar israeliana amb la voluntat d'extermini del poble jueu només és manca de formació en història o voluntat d'ofendre.

Anònim ha dit...

Merci per la teva resposta. Entenc que en termes absoluts potser m'he excedit comparant ambdues situacions. Alhora, cal ser sempre crític i objectiu al valorar la situació i accions d'ambdós bàndols envers a l'altre. El que està clar es que cal condemnar aquells que fan servir la violència contra les altres comunitats, vinguin d'on vinguin. Cap bàndol es pot considerar íntegrament bo, ja que la violència genera més violència i a vegades es descontrola tot.

Algunes de les accions jueves contra el poble Palestí, no han estat només les ocupacions militars o de colons en territori palestí. També hi ha hagut alguns casos de neteges ètniques com el que va succeir a la guerra del 1948.

Odalric ha dit...

Martí,
excel·lent comentari el teu.

Bernie,
però cóm pots parlar de la guerra de 1948 i acusar Israel de res?
Aquella guerra va significar l'atac sense avís d'Egipte, Síria, Transjordània (actual Jordània), Líban, Iraq, Aràbia Saudí, Iemen i diferents faccions de voluntaris musulmans del món.
Va significar la mort de l'1% de la població d'Israel (!!) en una lluita on la derrota significava la seva total desaparició (qui va desaparèixer dels països agressors?) i per tant, perdre no era una opció.
En acabar la guerra, Egipte va ocupar Palestina per la franja de Gaza i Transjordània va ocupar Palestina per Cirsjordània.

Palestina, repeteixo, va ser ocupada per Egipte i l'actual Jordània...

Acusar a qui es defensa d'una agressió és pervers.

Com bé t'ha dit el Martí, informa't abans d'ofendre...

Anònim ha dit...

La meva intenció amb els meus comentaris no ha estat pas ofendre sinó exposar les meves opinions del tema fonamentades amb la documentació que tenia.

En qualsevol cas, per la meva banda dono per tancat aquest debat ja que noto un sectarisme molt profund i una bipolaritat extrema per part vostre.

En resum, tots els extrems son dolents, tant els perpetrats pel govern d'Israel i colons que ofeguen la vida quotidiana dels Palestins, així com les accions terroristes dels activistes anti-jueus.

Odalric ha dit...

Bernie, dius: "En qualsevol cas, per la meva banda dono per tancat aquest debat ja que noto un sectarisme molt profund i una bipolaritat extrema per part vostre"

Per part nostra? És curiós que digui això qui ha fet una menció tan "mesurada" i "no-sectària" de l'Holocaust.

Em quedo amb el fet que dius que no pretenies ofendre...