14.8.07

Nafarroa bai, Catalunya ez


Finalment s'ha concretat allò que alguns ja sabíem.
El PSOE considera Navarra i els navarresos un país i uns ciutadans de primera, i no ha barrat el pas al govern al clar guanyador de les darreres eleccions forals.

Aquesta mateixa decisió demostra un menyspreu evident cap a Catalunya i els catalans, els quals considera un país i uns ciutadans de segona i per tant, es pot potinejar tot el que calgui per designar el seu govern perquè a les colònies ja és això el que es fa.

La comparació és tan patèticament evident que fa mal.
Però de fet, hi ha un vector en aquesta decisió que potser la fa encara més dolorosa: El PSOE no ha volgut aliar-se amb Nafarroa Bai a Navarra però sí amb ERC a Catalunya.
Sembla ser que aliar-se amb un partit independentista pot perjudicar al senyor Zapatero (quin estratega tan generós, oi?) i per tant no ha volgut tractar amb un partit exigent en el camp de l'autogovern. Per descomptat que això suposa una humiliació a ERC doncs apareix com el que realment és, un partit sucursalista, fàcil, sumís i franquícia del PSOE.

Tot plegat una nova lliçó de ZP pels catalans...

9 comentaris:

espiadimonis ha dit...

Sí senyor, has donat damunt el clau. I és que aquest país fa pena el miris per on el miris. I aquí ens hi ha portat una classe política inepte i ancorada als anys 70, que s'ha dedicat a mirar-se al melic sense adonar-se que el món avançava en una altre direcció. I és que fins que no hi hagin llistes obertes, seguiran sortint elegits els inútils de sempre.

Antxon G. ha dit...

Has aprendido euskera eh.

Diari del Votant Anònim ha dit...

Discrepo. Justament, el fet que el PSOE hagi donat la presidència a la marca blanca del PP a Nafarroa, no demostra que els consideri uns ciutadans de primera. Més aviat, demostra fins a quin punt se supedita la decisió a l'estratègia preelectoral estatal.

En el cas de Catalunya, el PSOE es va arriscar a pactar amb ERC, però a Nafarroa no ho ha volgut fer perquè estem en període preelectoral de les Generals. I perquè, allà, la presidència li tocava a Nafarroa Bai com a força alternativa més votada.

Salut!

Anònim ha dit...

"no ha barrat el pas al govern al clar guanyador de les darreres eleccions forals."

... es clar, el PSOE s'ha 'mantingut discretament al marge' segons tu (sic)

... a més a més, aquest govern de la majoria representarà quatre anys de mans plegades. Sense poder aprovar cap iniciativa parlamentaria (el que tindriem ara a Catalunya, i tú sembla que tant desitjas)

... el Partit Socialista de Navarra, a diferència del PSC, es una franquicia de 'la calle Ferranz' per tant no tenen veu ni vot per decidir el seu lider, o els pactes de legislatura. Suposo que tambè voldrias aixó pel PSC. Quin catalanisme de pa sucat amb oli.

Dessmond ha dit...

en Diari del votant anònim diu:
"En el cas de Catalunya, el PSOE es va arriscar a pactar amb ERC".
El PSOE va accedir a això, perquè el context era infinitament diferent al navarrès.
1)En ZP es mirava els toros des de la barrera de l'oposició i ni somiava en concertir-se en president.
2) En Maragall o tirava per la via de pactar amb ERC o podia signar el certificat de la seva defunció política.
Hi van haver veus en contra del pacte amb la franquícia del PSOE a Catalunya i ERC, però el context -insisteixo- era aleshores radicalment diferent. Com ho ha estat el segon cop.
Podries sentir-te ciutadà de primera si en ZP -només posaré un exemple, n'hi ha un cavàs, però- hagués respectat allò del "aprobaré el Estatut que salga del Parlament".
El dia que en ZP o els seus deixin de ser els motors més eficaços d'expoli de Catalunya, aquell dia comença a sentir-te ciutada de primera. Mentres tant confia en la conjunció dels astres més que de la bona fe socialista.

Odalric ha dit...

Espiadimonis,
estic totalment d'acord amb tu. Cal una elecció directe dels nostres representants o el poder real no residirà en la població si no en els aparells polítics.

Antxon,
se hace lo que se puede :)

Diari,
ja tinguis raó tu o jo, el PSOE només actua en clau del que li va bé a ell, per tant el PSC només defensa aquest interès partidista amb seu al carrer Ferraz.

Suga,
si em llegeixes bé, precisament el PSOE no s'ha mantingut discretament al marge...
I sobre el que dius de les majories parlamentaries, curiosament ara existeix una a Catalunya que no fa absolutament res de nou (ni bé).
I la teva defensa del PSC com a "independent" del PSOE fa riure. Ningú se la creu i els fets ho demostren dia a dia.
O seran capaços de bloquejar els pressupostos de l'Estat per fer complir l'Estatut o el tan publicitat Pla Nacional d'Infraestructures o el consorci del Prat?

Dessmond,
exacte. El PSC (i ERC) estan al servei exclusiu del ZP. Ni més ni menys.

Guillem Casas ha dit...

Amén!!!!!!!!

Anònim ha dit...

"O seran capaços de bloquejar els pressupostos de l'Estat per fer complir l'Estatut o el tan publicitat Pla Nacional d'Infraestructures o el consorci del Prat?"

En tot cas será una opció menys indigne que regalar l'aprovació sistemàtica dels pressupostos de l'Estat a Aznar, durant vuit anys seguits... beneint una tendencia ascendent de retalls a l'inversió pública de l'Estat a Catalunya.

Odalric ha dit...

Suga.Agus,
“retalls a l’inversió pública”? Però si és públic i publicat que el govern del ZP és qui menys % ha invertit a Catalunya! Cóm pots dir això sense posar-te vermell?
I veig que per a tu només es pot ser digne votant socialista.... molt maco (i soviètic).