1.8.07

Foscor (versió materia)


Aquests dies hem patit (de fet, encara patim) una demostració de manifesta decadència.
La capital de Catalunya ha estat sotmesa a una exhibició d'incompetència pròpia de països no industrialitzats.
Un "incident" ha provocat una apagada elèctrica que ha perjudicat i perjudica les persones i les empreses en una magnitud encara no calculable.

No cal dir que la resposta de les administracions no ha estat a l'alçada de les circumstàncies.
Això és possible perquè vivim en un país que no és exigent amb els seus dirigents polítics. De fet, a Barcelona l'administració es composa de la següent forma:

Ajuntament, socialista.
Consell Comarcal, socialista.
Diputació, socialista.
Delegació del govern, socialista.
Generalitat, socialista.
Emperador de la metròpoli, socialista.

Cal sumar també els milers d'ens locals gestionats per delegació socialista...

Curiosament, els nostres representants polítics han corregut a salvar al president de Red Elèctrica Espanyola de tota responsabilitat en "l'incident", perquè clar, va ser nomenat per un altre socialista anomenat José Montilla, que per si algú s'ha oblidat és l'actual president de la Generalitat.
Sentir l'antic alcalde de Barcelona i actual ministre d'Indústria, el senyor Clos, defensar que l'inversió en la xarxa elèctrica a Catalunya ha estat la correcta, no és més que la constatació que la nomenklatura mai es demana responsabilitats a si mateixa.

Els socialistes no critiquen la seva pròpia gestió i punt. Total, els seguirem votant...

Tot plegat ens acosta clarament a la perfecte descripció de societat imbècil.

La gestió administrativa en mans socialistes significa la no defensa de l'interès públic.
A Catalunya ho estem patint constantment no només en el subministrament elèctric, també en la xarxa de rodalies, l'aeroport, els peatges, la sanitat o la seguretat.
De fet, aquesta combinació de frivolitat i incompetència dona com a resultat una Catalunya que retrocedeix en tots els àmbits, sobretot en el moral. La gent ja ni es molesta en anar a votar...

Aquest escenari confirma Catalunya com el país occidental més proper a Corea del Nord. Això sí, anem tots a aplaudir demà l'arribada del ZP a la colònia...

15 comentaris:

Guillem Casas ha dit...

"Els socialistes no critiquen la seva pròpia gestió i punt. Total, els seguirem votant..."

Llegir això i saber que és exactament la veritat, em fa pensar seriosament en posar-me a plorar.

Moré ha dit...

Acabo de llegir que en ZP se'n va a veure com crema Canàries. Mentre en Clos segueix dien les mateixes bajanades de Barcelona que quan era alcalde, ara però des del seu despatx del passeig de la Castellana 160 , planta 3

Dr Slump ha dit...

No estava liberalitzat el mercat de les elèctriques? Jo em pensava que Red Electrica i Endesa satisfan els interessos dels seus accionistes.

¿O es que quan un servei liberalitzat no funciona es culpa del govern, i si funciona es un èxit empresarial?

Doncs Endesa, que es la empresa que em porta l'electricitat a casa, no ho fa desde molt temps en els termes contractats. Les pujades de tensió m'han fet tirar 3 ordinadors a les escombraries; i a sobre la setmana passada 3 dies sense llum i desde llavors la llum ve i marxa de forma esporàdica.

Per una banda els responsables de les empreses electriques (privades) diuen que la infrastructura es obsoleta (encara que l'inútil d'en Clos insisteix en que no) i cal redissenyar-la; per altra banda, mostren uns beneficis enormes. Això es normal quan t'estalvies els diners de manteniment d'una xarxa elèctrica; amb la idea de que en el futur sigui el govern (mani qui mani) qui inverteixi en la xarxa elèctrica; això si... els beneficis, només privats.

Inversió amb els diners de tots i beneficis per uns pocs.

La xarxa elèctrica d'aquest país no se n'ha anat a la merda per falta d'inversió dels últims 3 anys, fa més d'una dècada que la xarxa s'està deteriorant; cada cop més depressa. Això si, les elèctriques van augmentant els beneficis.

miq ha dit...

Aquí a NYC no hi ha socialistes per enlloc (i no els comparis amb Corea del Nord, que encara els ofendríem) i també van tenir una apagada monumental fa uns anys (blackout) gentilesa de la companyia ConEdison que actua amb monopoli, com Endesa a Espanya.

Un altre gran model de gestió privada d'un bé públic (en el sentit de col·lectiu), en aquest cas l'energia elèctrica. Més exemples? La xarxa de trens britànica, amb la seva manca de puntualitat (britanica?), els seus nombrosos accidents, etc.

I amb tot això que consti que no defenso la manca d'inversions (aquestes si que són públiques) dels successius governs populars i socialistes que hem hagut de patir a Catalunya, gràcies a les seves crosses en forma de CiU, ERC o PSC.

espiadimonis ha dit...

El mercat de les elèctriques liberalitzat? On ho heu vist? No em faci riure, dr slump! El fet d'haver de "triar" entre Endesa i Endesa no és un mercat liberal, és una presa de pèl. I de la privatització millor no parlar-ne. A banda que es va fer "a dit", el govern conserva encara un 20% d'accions. A la pràctica això significa que encara fa i desfà com li plau.
Un mercat privatitzat i liberalitzat no significa que no tingui errades, però fa més fàcil que els consumidors demanin responsabilitats, sinó ho fan, aquests poden canviar de companyia, castigant així, l'empresa antediluviana. És el què s'anomena sobirania del consumidor. Amb el què tenim ara, on vas a queixar-te? Quina alternativa tens?

Antxon G. ha dit...

No estoy muy enterado delt ema. Pero lo que sí sé es que en Euzkadi rara evz hay apagones de este tipo. Debe ser porque Iberdrola es vasca, bilbaína y del PNV de toda la vida xD

Anònim ha dit...

No se de qui es la culpa, pero fa mal veure els problemes de llum, tren, aeroport i a veure quin sera el seguent.

Ara mateix no em queixaria dels socialistes pero potser si això de tenir el mateix partit a tots llocs. Aixi es van perdonant... i no anem enlloc.

A veure si al final haurem de fer un partit polictic els que parlem aqui per explicar-li a la gent com va la cosa. Ens dedicarem a dir la veritat i a ser util. Això no pot fallar, jejejjejje. Anem pensant en les sigles OAR (odaalric).

Xavi Menós ha dit...

Dr Slump i Miquel, absolutament d'acord amb vosaltres!

Antxon G. ha dit...

Oye Odalric, ¿sabes por qué en Barcepundit no se pueden dejar comentarios?

Odalric ha dit...

Antxon,
Barcepundit no tiene habilitados los comentarios (excepto algunos casos concretos) y si quieres enviar alguna cosa, hazlo a ejecomadrejas@gmail.com

Odalric ha dit...

O sigui, l'administració socialista no te cap responsabilitat?
I pq cobren un sou?

Veig que trobeu coherent que l'administració reguli si podem menjar hamburgueses, si podem fumar, si podem circular a més de 80 per Barcelona, etc... però no te res a dir de la distribució elèctrica.
Si ens excedim de velocitat o no portem una roda de recanvi al cotxe, podem ser multats... però si ets una empresa elèctrica, els polítics no hi pinten res.

Ho trobo sensacional.
Com sensacional és acusar Endesa de tot plegat, que curiosament és una empresa amb un president nomenat pel PP i no pel PSOE.

Els de REE, els propietaris de la xarxa, no tenen cap culpa pobrets... que per això el president va ser nomenat pel propi Montilla.

Les dades a més són interessants, ja que curiosament Endesa va invertir a Catalunya el 40% del total de les seves inversions (quan Catalunya representa el 37% dels seus clients) mentres que REE va invertir entre el 3,8% i el 14% a Catalunya el període 2003-2005 (quan Catalunya representa el 19% del mercat elèctric).

Amb aquestes dades, s'entén PERFECTAMENT que el ministre Clos digui que "l'incident" no ha sigut causat per una manca d'inversió...

Tot plegat un tapar-se les vergonyes que fa fàstic.

Personalment, no tinc cap problema en acusar Endesa i REE d'ineficàcia i abús i vull que hi hagi una sanció exemplar.
Però crec que és evident que haurien de rodar caps polítics per inacció, incompetència, mediocritat i abandó.

Si no és així, quin exemple donem?

Anònim ha dit...

"La capital de Catalunya ha estat sotmesa a una exhibició d'incompetència pròpia de països no industrialitzats."

Aixó ho pot dir qui ignori fets força més escandalosos com les apagades a California a rel dels tripijocs d'Enron. Considerat el pitxor fracàs empresarial i arquetip del frau empresarial planificat. Per cert, tambè l'exponent màxim de les reclamacions habituals per part dels liberals aplicades als serveis públics.

"No estava liberalitzat el mercat de les elèctriques? "

El preu dels errors dins de la lliure competencia, es la posibilitat del consumidor de cambiar de proveïdor. Per aixó, el frau de la privatització del mercat electric consisteix a ignorar que Espanya es un seguit de monopolis, però aixó si... un al costat de l'altre.

Anònim ha dit...

Goita! Odalric s'ha quedat ben mut amb l'enfonçament del pont a Minneapolis. No es prou tercer mundista, esclar.

El catedràtic d'economía de Harvard, Kenneth Rogoff, diu que el 27% dels ponts estan en similars condicions als EUA, per la manca absoluta i constant d'inversió publica. Perque això no es més que es la punta del iceberg, carreteres, vies ferroviaries, preses hidràuliques, xarxas elèctriques, etc, estan en igual o pitxors circumstàncies... en una decadència iniciada amb el mandat de Reagan (aquell lider que tan be retallava impostos i que no apreciem perque no captavem el seu 'gracejo' natural durant els discursos polítics)

Per cert, Rogoff considera el model espanyol com una excel.lent referencia per determinar les jurisdiccions a l'hora de distingir els criteris d'interès públic i privat, en relació a les inversions.

Anònim ha dit...

Suga Agus:

Ja sé que amb l'esfondrament del pont de Minneapolis has tornat a gaudir amb l'intervencionisme socialista. El que passa és que una de les fal.làcies en l'argumentació és generalitzar a partir del particular. Una economia planificada té Txernòbils que no ha pogut amagar. Si fem cas a la publicació de notícies diríem que Corea del Nord és el país més ben gestionat.

Els liberals creiem que la societat mai és perfecta ni ho serà i ens centrem en l'individu. Amb aquesta premisa entenem que tot anirà millorant perquè som conscients de les febleses. Les economies intervencionistes creuen en la societat i la societat està per damunt de tot. Aquest argument nefast ha portat a les pitjors massacres.

Tornant al pont de Minneapolis: l'Estat ha de vetllar pels drets individuals i com a tals, ha de legislar sobre mesures de seguretat. Per cert, els del barri del Carmel van tenir més sort que els d'aquest pont i suposo que deu ser perquè a Catalunya tot és socialista.

Mentre passa tot això estic segur que et segueixes vestint amb texans, fumes tabac ros americà i escoltes rock. Fas bé de fugir del neo-liberalisme reaganià. Xavier Cugat deia que als USA un mal actor pot arribar a ser un bon president.

Dr Slump ha dit...

Desde el meu punt de vista, un pel esbiaxada al viure entre generadors,

a) ENDESA no em subministra el que he contractat, això si la factura es en camí.

b) No te un pla de prevenció que per evitar que averies dels proveidors li afectin la xarxa. (La central de Maragall s'ha cremat en gran part i l'estan canviant treballant dia i nit)

c) Tampoc te sistemes redundants que en cas d'averia d'una linia pugui suportar la demanda a través d'altres línies.

Per ultim, l'averia de Collblanc es va arreglar en 2h. A dia d'avuí l'electricitat de casa, que hauria de venir de l'estació que Endesa té a Maragall, ve d'un munt de generadors que a part de l'electricitat ens afecta a la salut del veinat (especialment els que tenen afeccions respiratòries), està matant els arbres del carrer i no ens deixa dormir.