27.1.07

El Setè Segell


Aquests darrers mesos assistim als que poden ser els darrers moviments de la partida d'escacs.

Veiem amb la màxima claror com l'auto nomenada esquerra, l'esquerra que sap molt bé com etiquetar les persones planteja la que pot ser la darrera jugada.

Resulta que amb un nivell d'hipocresia fins i tot elevat per a ells mateixos, representants de l'elit dirigent que ens governa plantegen la seva actuació de forma escandalosament desvergonyida. I això és així pq l'ètica i la moral no existeixen per a ells... tot i que amb això no hi hauria prou. Només pq saben que la societat no els castigarà si no que els premiarà en forma de vots es pot fer i desfer amb total impunitat.

I pq Catalunya no expulsa del paradís aquests comportaments? Doncs pq Catalunya és certament espanyolista i suposadament d'esquerres.
Només des d'aquesta perspectiva s'entén que a Catalunya la figura més valorada del panorama polític actual sigui en ZP, qui te les mans lliures per fer del nostre país el que a ell (i a Espanya) li convingui.

Molts menyspreen al senyor ZP però opino que s'equivoquen, ja que qui ha domesticat l'independentisme de cap de setmana no pot ser tan desendreçat... o pot ser que realment no tingui mèrit pq la natura de l'actual ERC sigui la de ser domesticada el més aviat possible?

L'escenari es clar: Catalunya te un president amb una idea clara d'Espanya que no enganya ningú; recolzat per un partit polític-sangonera que només l'interessa viure del pressupost; i justificat històricament per un tercer partit polític que diu una cosa i fa EXACTAMENT la contraria i que ha renunciat a tot per no tenir res (doncs res és el poder que no s'exerceix). Un suïcidi polític comés amb la fredor del buròcrata soviètic i que alhora es pretén vendre a l'estil goebblesià més autèntic.

Tot plegat, una vergonya.

L'1 de Novembre l'Espanyolisme va plantejar escac a la Nació... serà mat?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Un post molt valent... pero els que no volen escoltar saben que diem; i es per aixo que no escoltaran.

Especialment trist es el paper d'ERC. El proper que anomeni la paraula "socioconvergencia"...

Anònim ha dit...

Una mica COPEro el texte, no?

:-)

"Arrepentios pecadores, que el fin está cerca"

Odalric ha dit...

RA,
moltes gràcies pel teu comentari. Sí, és ben trist que tot plegat només siguin paraules al vent ja que els qui haurien de rebre el missatge, simplement no el voldran escoltar (per vergonya, sectarisme, hipocresia, semanfotisme o tot alhora).

Aitor,
No crec que la COPE sigui catalanista, però et reconec una ironia molt fina :)

Guillem Casas ha dit...

Quan avui veia l'enèssim documental sobre les victimes del franquisme a TV3, pensava en lo important que arriba a ser que el què va passar ens sigui transmès a les noves generacions.

Som les noves generacions les que hem de continuar una lluita que va valer moltes vides i que ara sembla que ens passem pel forro.

I estic d'acord en una cosa amb tú, en atribuir la culpa a aquesta política ofegadora que ens envolta i que estem creant a Catalunya. Realmment, quin polític ens assegura una continuació d'aquella lluita? Qui ens assegura que no ens baixarem els pantalons una vegada més? Qui ens assegura una postura inflexible?

Ara, ja no ho sé.

Guillem Casas ha dit...

Qui no ens enganya? Seria la darrera pregunta...

Anònim ha dit...

Odalric, no sóc dels que no vol entendre o escoltar, però m'agradaria saber a què et refereixes.

"Aquests darrers mesos assistim als que poden ser els darrers moviments de la partida d'escacs." Quins?

"...saben que la societat no els castigarà..." quan facin què?

"...I pq Catalunya no expulsa del paradís aquests comportaments..." Quins concretament?

"...Doncs pq Catalunya és certament espanyolista i suposadament d'esquerres..." I fa quatre anys era menys espanyolista? I en fa vuit? I si realment n'és d'espanyolista, això de qui és responsabilitat? Podem fer res perquè sigui diferent?

Raül Alcón ha dit...

No serà mat, mentre hi hagi gent com tu, que escrigui com tu ho fas.

Una abraçada.

PS: Demà tindràs link a Les Lleixes.

Odalric ha dit...

El Regidor,
coincideixo amb tu en que les noves generacions hem de continuar el camí de la historia, el que passa és que no estic massa segur que les noves generacions tinguin gaire interès en fer-ho...
I és ben cert que no tenim referents sòlids en qui confiar... O sigui que hem de ser nosaltres mateixos.

La Rosa de Sang,
"Aquests darrers mesos assistim als que poden ser els darrers moviments de la partida d'escacs." Quins?
Els moviments encaminats a desnacionalitzar Catalunya.
Això es produeix desprestigiant la classe política per desconnectar la societat de cap impuls polític (Tinents d'alcalde okupes, Consellers "comprensius" amb la delinqüència, Presidents perdedors d'eleccions, Independentistes de cap de setmana, Alcaldes triats a dit, etc) i destrossant la pròpia auto-estima fent un pacte de perdedors de suma zero.
La suma zero es materialitza pq mentres a Catalunya en Montilla te domesticada ERC, a Espanya es ven el tripartit com un poder fàctic ultra nacionalista. Resultat? En ZP no dona CAP concessió a Catalunya (i aquesta tampoc la demana pq tots son PSOE).
Per tant, uns no demanen, els altres no donen. A Catalunya desencís, a Espanya imatge d'insaciabilitat. Resultat? Suma Zero (tendint a negatiu).

"...saben que la societat no els castigarà..." quan facin què?
Quan ja definitivament ningú tingui interès en veure Catalunya com a projecte que valgui la pena, i ja falta ben poc per això.

"...I pq Catalunya no expulsa del paradís aquests comportaments..." Quins concretament?
Els de l'hipocresia i la doble moral.

"...Doncs pq Catalunya és certament espanyolista i suposadament d'esquerres..." I fa quatre anys era menys espanyolista? I en fa vuit? I si realment n'és d'espanyolista, això de qui és responsabilitat? Podem fer res perquè sigui diferent?
Crec que és a les nostres mans augmentar l'exigència vers els polítics i no ser esclaus de cap partit concret. Ser responsables del nostre vot i passar comptes de forma conscienciada i no sectària.
I per descomptat, tenir uns valors sòlids que no es puguin comprar amb cap mena de populisme frustrant.


El Regidor de les Lleixes,
moltes gracies pels teus comentaris, doncs es important saber que comparteixes més d'una cosa amb els teus compatriotes.
Això del link és tot un detall!