30.1.07

Què volen els senyors? De primer, solucions...


Catalunya és presonera de moltes coses i entre elles de l'auto limitació. Ara no pretenc fer cap llistat però sí definir les seves fronteres (mentals més que físiques).

Ordenem Espanya.

L'Estat espanyol ha de redefinir-se de la següent forma:
Reagrupament de les autonomies i nacions en 4 noves entitats. A saber: Catalunya, Euskadi, Galícia i Castella.

S'ha de preguntar a Navarra si vol integrar-se amb Castella o amb Euskadi, i a Ses Illes i al País Valencià la mateixa pregunta per decidir-se entre Catalunya o Castella. Tal qual.

Prou excuses d'imperialisme autonòmics que només fan riure a Madrid.

Així doncs Castella, per extensió, població i capacitats, hauria d'equilibrar el seu territori descentralitzant Madrid.

El País Valencià i Ses Illes, un cop triat que volen integrar-se a Castella (què triaran si no?) es deixaran de teories de la conspiració pancatalanistes i s'hauran de barallar (per fi) amb Madrid per defensar la seva cultura i economia.

Catalunya, en aquest escenari clarificat, podrà defensar la seva societat sense que ningú la mires amb altres ulls que no fossin de penediment per la seva tria.

Prou pensar en uns Països Catalans que limiten Catalunya. Pensem una Catalunya interessant, forta i valenta i ja assolirem la nostra pròpia franconia per decantació natural.

La Comonwelth és interessant no per Anglaterra tant com pels altres països, pq Anglaterra es la llum que ilumina i hom vol ser il·luminat.

Una Catalunya que navega sense lliurar batalletes intra-autonòmiques és una Catalunya que creix.

D'aquesta manera podrem demanar les postres que desitgem...

27.1.07

El Setè Segell


Aquests darrers mesos assistim als que poden ser els darrers moviments de la partida d'escacs.

Veiem amb la màxima claror com l'auto nomenada esquerra, l'esquerra que sap molt bé com etiquetar les persones planteja la que pot ser la darrera jugada.

Resulta que amb un nivell d'hipocresia fins i tot elevat per a ells mateixos, representants de l'elit dirigent que ens governa plantegen la seva actuació de forma escandalosament desvergonyida. I això és així pq l'ètica i la moral no existeixen per a ells... tot i que amb això no hi hauria prou. Només pq saben que la societat no els castigarà si no que els premiarà en forma de vots es pot fer i desfer amb total impunitat.

I pq Catalunya no expulsa del paradís aquests comportaments? Doncs pq Catalunya és certament espanyolista i suposadament d'esquerres.
Només des d'aquesta perspectiva s'entén que a Catalunya la figura més valorada del panorama polític actual sigui en ZP, qui te les mans lliures per fer del nostre país el que a ell (i a Espanya) li convingui.

Molts menyspreen al senyor ZP però opino que s'equivoquen, ja que qui ha domesticat l'independentisme de cap de setmana no pot ser tan desendreçat... o pot ser que realment no tingui mèrit pq la natura de l'actual ERC sigui la de ser domesticada el més aviat possible?

L'escenari es clar: Catalunya te un president amb una idea clara d'Espanya que no enganya ningú; recolzat per un partit polític-sangonera que només l'interessa viure del pressupost; i justificat històricament per un tercer partit polític que diu una cosa i fa EXACTAMENT la contraria i que ha renunciat a tot per no tenir res (doncs res és el poder que no s'exerceix). Un suïcidi polític comés amb la fredor del buròcrata soviètic i que alhora es pretén vendre a l'estil goebblesià més autèntic.

Tot plegat, una vergonya.

L'1 de Novembre l'Espanyolisme va plantejar escac a la Nació... serà mat?

25.1.07

Ops!


Volia posar una foto meva, però la meva filla es va oblidar d'alguna coseta...

24.1.07

El Camí de l'Espasa


En Miyamoto Musashi compren que les tècniques d’esgrima no son el seu objectiu.

Busca un Camí de l'Espasa que ho abasteixi tot.

L'Espasa ha de ser molt més que una simple arma, ha de ser una resposta a l'interrogant de la vida.

Cal ser al Japó de principis del segle XVII per entendre-ho?

Catalunya es situa en aquesta cruïlla i som al segle XXI.

15.1.07

Cap a on anem?


L'altre dia, amb la decepció que arrossego de fa un temps pel baix nivell d'auto exigència de la nostra societat, vaig mirar-me la meva filla i vaig saber que no podia renunciar a seguir intentant de fer un mon millor per a ella.

I què som si no això, els responsables no del nostre present si no del futur dels nostres fills.

Tots volem el millor per la nostra família (amics, poble, país, continent, planeta...) i a les hores, pq la discussió política travessa la frontera de la moralitat? No és important el sol fet que tots volem el millor? Així doncs, pq encara parlem de "bons" i "dolents"?

Pq no situem el focus en el cóm? Potser pq la classe política del país està instal·lada en la demagògia i el populisme per un exercici de simple acaparació de poder...? O això és així pq la societat, la gent, hem renunciat a ser tot l'exigent que caldria? No és això una traïció als nostres fills?

Aquesta és la més gran responsabilitat que tenim i jo veig una dimissió generalitzada dels nostre deures cívics.

Els nostres polítics poden mentir-nos i no som capaços més que de la resignació i/o la justificació. Vivim encara en l'esclavisme cap a unes sigles polítiques i no veiem que això els hi dona barra lliure per fer i desfer...

Les societats veritablement lliures analitzen les accions dels seus governants amb la severitat adequada, penalitzant allò i aquells que no fan el que un pensa que és correcte i premiant aquells que sí actuen en conseqüència d'allò que creiem positiu.

No és tracta de ser inflexibles o no acceptar les equivocacions, si no de no tolerar l'engany i la manipulació. És possible això a Catalunya?

Vull pensar que sí...

14.1.07

Paint your wagon...


Avui inauguro aquest punt de trobada i m'agradaria molt que ens poguéssim anar veient per aquí encara que sigui de tant en tant i sempre amb aquell punt d'impaciència que ens motiva a fer les coses potser no millor però sí més ràpids.

Tot just estic aprenent a fer anar aquesta eina però de segur que això no serà invencible.

Per obrir boca, et recomano que visitis el petit Poti Poti d'aquí el costat i així potser et faràs una petita idea de quins temes ens poden interessar.

Només em falta dir...

Fins molt aviat!